![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj, uz dlouho planuji porizeni CSV, jsem uplny zacatecnik - myslim v tomhle plemeni, ale jak jsem procitala forum jsem na tom snad trochu lepe, odchovlala jsem fenku NO bez PP, takze o nejakych bonitacich a DKK nemam ani paru, zatim jsem nenasla poradnou literaturu, ktera by na chovatelske povinnosti zacatecnika pripravila.
Na ruznych strankach procitam nabidky chovatelu, ale jak mam poznat ze ten ci onen je ten spravny, nerozumim soutezim, ktere rodice jejich stenat vyhrali, ktere zkousky slozili, podle ceho se teda mam orientovat?? Snazila jsem se teda najit nekoho kdo je pobliz - v ramci dalsi komunikace s chovatelem, pripada mi ale ze v okoli Opavy zadny chovatel neni. Znam CSV jen z fotek a z videa, chtela bych si pohladit videt ho na vlastni oci, chtela bych se podivat na Narodní vystavu ktera bude v Ostrave, ale zase nevim jestli tam normalni lide mohou prijit?? Mohla bych Vas nekoho kdo tam budete poprosit ze bysme si tam dali jakoby schuzku a konecne bych si mohla sahnout na vlci srst?? CSV bych si chtela poridit na podzim, muzete mi poradit jakl si vybrat chovatele?? Dalsi vec kterou bych chtela projednat s odborniky je, ze jsem zdrtavotni sestra - zachranar, jelikoz je v tomto oboru diskriminace zen, neni mi dovoleno jezdit s RZP, proto se nechci vzdat snu a chtela bych byt zachranar se psem, teda dobrovolny, co musim udelat aby muj pes byl uznan za zachranarskym?? Diky ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Moderator
|
![]()
Ahoj Lenko,
Tvůj příspěvek je plný různých otázek, na které není snadné odpovědět. Takže jen krátce : Quote:
Quote:
Quote:
Držím Ti palce |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
když to máš kousek do Ostravy ,tak se přijed podívat na klubovou výstavu čsv 6.5.06 v Hlučíně(u Ostravy). Tam určitě uvidíš hodně čévéček a určitě i najdeš někoho kdo si s tebou o nich popovídá. Jsem sice z druhého konce republiky,ale když si mě tam odchytneš ráda ti na otázky odpovím. ahoj Lucka - Eden severu |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Jak napsala Lucka, klubovka v Hlučíně bude pro Tebe dobrá příležitost k setkání s ČSV. Chovatelský klub taky pořádá různé akce - kalendář akcí najdeš buď na těchto stránkách nebo na oficiálních stránkách Klubu - www.cswolfdog.cz - akce bývají vícedenní a je na nich víc času na to, abys ČSV trošku líp poznala - doporučuji! Určitě jich bude dost, jakmile skončí zima (jestli teda ta letošní vůbec skončí
![]() Karel S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Neviem, ci takato tema tu uz bola, ale otazocka. Ked uz ste majitelia CsV na co by ste si davali pozor pri vybere stenata a podla coho by ste vyberali a coho by ste sa chceli vystrihat? CsV som este nemala, ale zda sa mi, ze ked clovek nema ani prehlad v chovateloch ani nepozna psov, ze musi sledovat vela veci. Uz si to tak sledujem rok a myslim, ze este kludne rok mozem, kym sa rozhodnem pre vyber nejakej peknej fenky.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
No ja by som sa urcite vystrihala zobrat si to mile zlate stenko, co musi byt vsade prve z vrhu a vsetko musi hned ochutnat a vyskusat a nedajboze aby nebolo po jeho. Z takeho lahko vyrastie dominator a s tym sa potom dohadovat o pozicii vo svorke - dakujem, raz stacilo
![]()
![]() |
#7 | |
Not so Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Při výběru konkrétního štěňátka z vrhu je dobré, pokud má štěně zájem komunikovat a prozkoumávat okolí. Pokud se hlásí k cizím lidem, je to mnohem lepší než když se jich snaží stranit. A v tom mu hodně svým příkladem pomůže povahově vyrovnaná máma. Malé štěňátko by mělo být veselé a zvědavé, aby z něho mohl vyrůst povahově pohodový pes. Když se něčeho lekne, jde si pak prozkoumat čeho se leklo... to je dobré. Štěňátko které se bojí a schovává, to se bude bát a schovávat nejspíš i později. Jenže konkrétní povahový projev záleží na tom, jestli je mimi unavené nebo vyspané, jestli má hlad nebo se zrovna najedlo. Pro dobrý výběr to chce štěňátka chvíli pozorovat a přijet k chovateli i vícekrát. Případně si nechat poradit od chovatele, dobrý chovatel svá štěňátka po stránce povahy zná. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
ja odchovala len 2 vrhy, no pomaham majitelom vybrat stenatka. Ak? ja dela test o majitela-co on robi, kde pracuje, kolik casu bude mit pro stenatko, co z stenem chte delat ma deti v rodine nebo ne a viacej. potem uz sama observuje cely vrh od narodin a ked stene uz ma mesiac nebo viacej uz mohe povedat aki konkretne stene bude. do teho casu melam len 15 stenat no (tfu tfu tfu) ako vsehne stene sou take akich ja videla v tych 4-8 tyzdni a maja take rodine a majitele ake je dobre pro ne a te stenatka je dobre pro te rodine.
taki vyber ked stene vidis len 20 minut to ne je dobre, lepej delat dlhsy vyber a pytat sa chovatela akou povahu ma ten lebo ten stenatko. este pro bojazlivost, esli stene je v kotercu v svem kratkim zyvote to on moze byt bojazlivy pro to ze ne vi co to je zyt z liudmi v byte, a ked je bytovy chov to take problemy nie byva (len genetycka bojazlivost, a ne vychovna). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Pokud chci ale pejska hlavně do rodiny na "klidné soužití", sáhnu naopak po tom zlatém středu - tedy klidném, poddajném, ale ještě kontaktním jedinci (tím mám na mysli štěně, které je ochotno k člověku přijít samo od sebe - ne jen že se nechá trpně pomuchlat). Takže jako vše - je to o osobních preferencích ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
Teraz mam kludnejsiu suku, zvedavu, priatelsku, neboji sa kazdeho suchnutia, muchlanie nepovazuje za narusenie osobnej integrity a omnoho lepsie vychadza ako so psami tak aj s ludmi. Proste zlaty stred.
![]() |
![]() |
|
|