Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2007, 20:44   #1
PawelK
Junior Member

PawelK's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to PawelK

wiesz problem w tym ze ja mojej wadze za bardzo nie ufam, bo jak ja wazylem w ten sposob to raz wyszlo ze wazy 27, a raz ze 35, dopiero u weta nam wyszla prawidlowa waga te pare tygodni temu i wyszlo w koncu 25

A z futrem u Magri to jest jakies szalenstwo, ja rozumiem ze to zimowa szata, ale ten zarost chyba nie ma granic a kryze ma taka ze jak wiatr zawieje na spacerku, to wyglada jak lew, albo jak by szalik zalozyla taki wlochaty
Old 06-12-2007, 21:17   #2
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

Jak dla mnie bomba,
to teraz macie extra zadanie: zrobic zdjecie panience kiedy jej wiatr taka grzywe postawi
Swoja drogą ciekawe po kim taką odziedziczyła,bo chyba Max az takiej nie ma,a Brende widzialam tylko bez siersci

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Reply With Quote
Old 06-12-2007, 21:57   #3
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Myślę, że kryzy maja jednak po dwojgu rodzicach. Brenda po dzieciach ją odzyskuje i też ma się czym poszczycić, a Max tradycyjnie na zimę sierść stracił. Za to w lecie futerko na Maxie niczym na piesku trzymanym w lodówce. Wklejam moje ulubione zdjęcie Maxa z pełni lata
Old 06-12-2007, 22:22   #4
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

ale to nie ma takiej roznicy i tak charakterystycznej grzywy... no ale nie widixzalm ich na zywo.. choc u Magri tez widzilam tylko na zdjeciach i zroznicowanie w dlugosci sierci-bomba, w 100% oryginlane.

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Reply With Quote
Old 07-12-2007, 03:43   #5
PawelK
Junior Member

PawelK's Avatar

troszke ja tutaj poucinalo, bo oczywiscie jak tak mozna stac spokojnie kiedy sie jej zdjecie robi Ale kryza wyglada wtedy +/- wlasnie tak, tylko na gorze jeszcze tak sterczy smiesznie Jak sie cos uda pstryknac to wstawie jeszcze.

Wydaje mi sie ze faktycznie tak jak Bozena napisala psiaki beda mialy futro po obu rodzicach, stad moge zakladac tak mocna obfitosc tego wyposazenia A to zdjecie tatuska tez lubie, dostalismy je od Wojtka i Malgosi jak odbieralismy naszego bąbla ja zawsze mowilem , "Tatko to jest gosc"

Old 07-12-2007, 04:55   #6
konek
Member

konek's Avatar

No faktycznie futerko ma długie i dosyć obfite . Jaką karmę jej dajesz i czy dodajesz jakieś witaminki, biotynę?
Old 07-12-2007, 05:33   #7
konek
Member

konek's Avatar

Myślę, że trochę genów dostała po pradziadkach ze strony Maxa - Agar Reolup i Brendy -Ali Reolup, zresztą są braciszkowie, którym natura urody i futerka nie poskąpiła. Dziadek Jerry Lee (2 ostatnie fotki)też futerko miał całkiem całkiem a i wzrostu byli całkiem słusznego i o urodzie nie wspomnę. Babcia Jessika jak pamiętam na sukę też ma niezłą kryzę. I kolejno panowie przodkowie. I zdjęcia chyba w zimie nie były robione.

Old 07-12-2007, 13:26   #8
PawelK
Junior Member

PawelK's Avatar

Quote:
Originally Posted by konek View Post
No faktycznie futerko ma długie i dosyć obfite . Jaką karmę jej dajesz i czy dodajesz jakieś witaminki, biotynę?
Karma to Hills Nature's Best (tu jest sporo witamin) do tego dodatki typu miecho, albo makaron do parzenia z warzywami, czasami dodaje jej do jadla jajko a czasami lyzke oliwy, generalnie po okresie testow z karmami i dodatkami je to co najbardziej lubi.

A tutaj podaje sklad karmy, biotyna tez jest

Składniki
Kukurydza, kurczak i indyk, kukurydziana mączka glutenowa, ryż, suszona pulpa buraczana, tłuszcz zwierzęcy, jaja w proszku, dehydratyzowana marchew i groszek, chlorek potasu, sól, olej roślinny, siemię lniane, L-lisine hydrocloride, L-karnityna, witamina E, L-tryptofan, chlorek choliny, fosforan sodu, witamina C, siarczan żelaza, tlenek cynku, mieszanina tokoferoli, niacyna, tiamina, witamina A, ß-karoten, kwas cytrynowy, siarczan miedzi, pantotenian wapnia, chlorowodorek pirydoksyny, tlenek manganu, wyciąg z rozmarynu, ryboflawina, witamina D3, kwas foliowy, jodan wapnia, selenin sodu, biotyna, witamina B12. Naturalnie konserwowana mieszanką tokoferoli, kwaskiem cytrynowym i wyciągiem z rozmarynu.

Posting Rules