Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Sport & trénink

Sport & trénink Českoslovenští vlčáci jako pracovní psi - jak cvičit, jak učit nové prvky, informace o soutěžích a zkouškách a výcvikových seminářích...

Thread Tools Display Modes
Old 22-08-2004, 18:39   #14
Edenseveru
Junior Member

Ahoj,
přidávám svůj názor,i když si nemyslím,že je nejdůležitější pro chov ,zda bude třeba k uchovnění zvířete zkouška z výkonu.
Pokud by se někdy jednalo o tom zda třeba zkouška do chovu či ne, nikdy bych nehlasovala "PRO" o zkoušku vyšší než ZOP.(a to zdovolením o výcvikového nadšence považuji)
Jsem 100% přesvědčená,že bychom přišli o spoustu jedinců nebo i rovnou zájemců o čsv.Zní to možná zvláštně,ale vysvětlení je jednoduché-je doba kdy většina lidí nemá čas se věnovat intenzivně výcviku a nebo na to prostě nemá buňky a popřípadě ani fungující cvičák.(a nemyslím si ,že by špatnými majiteli a psa nějak zanedbávali)
A dát si čévéčko k někomu cvičit ??!! ... ...jako to,dělají u jiných plemen( NO, BO,Dobrman)
Vždyť to vidím u nás v práci(vet.ordinace) kolik krásných psů pracovních plemen v chovu nikdy nebude,protože majitel na to z výše uvedených důvodů prostě nemá a cvičit ho nikam nedá.Je to stejný u třeba u ohařů-vím 100% o nádherné maď.vizle z anglie,která nikdy svou krev tady nepředá,protože jí panička:cituji-ňákýmu myslivci ,ho nedám,aby mě ho honil po lese,na to ho moc miluju!!
Někdo jistě řekne,tak tý nejde o plemeno,pravda asi nejde,myslí jen na svého psa!
Ale nechci se do toho zamotat.
Prostě můj názor je ,že kdo bude chtít s čsv cvičit,tak s ním cvičit bude,ať to bude třeba nebo ne!!!
(sama dělám vše radši když chci ,než když musím )
Pa všem přeji krásný den a hodně úspěchů ve výcviku !!
LUCKA
Edenseveru jest offline   Reply With Quote

Posting Rules