![]() |
#21 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Mám taky dvě čuby (matku a dceru). Samozřejmě matka dceru občas umravňuje a snaží se jí připomenout, že ona je výše ve smečce. Jak k tomu dojde, prostě je od sebe odtrhnu (musím držet obě, protože když podržím jen matku, tak dcera má tendenci se ještě bránit a ožene se po ní). A oběma dám jasně najevo, že se prostě rvát nesmí. Žádné nadržování nebo zvýhodňování. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Member
|
![]() Quote:
Mlada tak mnohem lip chape, ze ona je ve smecce az ta druha a zbytecne nevyvolava rozbroje se starsi fenou. Myslim ze kdybych je drzela tak, jako ze jsou si obe rovny, tak by to asi nedelalo dobrotu. Mlada by rada sefovala, ale nema na to, takze ji k tomu nedam ani sanci. Mame radi obe dve stejne, samozrejme, ale poradek musi byt ![]() Jinak pro rypaly, my lidi jsme v te smecce samozrejme super-alfy a jime prvni ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
tohle jsem chtěla vědět, jak případným potyčkám předcházet.(samozřejmě chápu, že to není stoprocentní a že každý pes reaguje jinak). Tím postavením se za starší jsem samozřejmě neměla na mysli, zakousnout se do mladší, jak napsal Pavel, ale poslat mladší do patřičných mezí (pokud je útočníkem ona). Většinou totiž nechávám psy vyřídit si hierarchii mezi sebou, jenže je pravda, že nejde o psy žijící spolu v jedné domácnosti, ale jen při venčení. Jinak kočku mám taky, ovšem ta má svou vlastní hierarchii, kde je jen ona sama alfou a neomezeným absolutistickým panovníkem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() U nas doma si psi mezi sebou nic nevyrizuji, od toho jsem tam ja. Takze je klidek a pohoda. Na prochazkach je k cizim psum nepoustim, jedine po vzajemne dohode s druhym majitelem psa a postupne. Nejdriv necham holky uklidnit a jdeme treba chvili spolecne na voditku, az pak vypoustim. A zadne hrrr na psa, pekne nejdriv mladsi fenu (je lip socializovana na psy) a kdyz je vsechno o.k., tak po par minutach vypoustim i tu starsi. Posledne jsme takhle vencili s malym westikem, byla to docela zajimava smecka ![]() Asi to vypada komplikovane, ale vzhledem k tomu, ze mame omezene moznosti (holky povetsine netoleruji cizi feny a kastrovane psy), tak chci mit jistotu, ze nenastane zbytecne rvacka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() A je mi jasný, že to, co uplatňuju na bígla, nejspíš na čévéčko nepůjde (zvlášť ten přístup ke psům a výcvik, protože bígl naopak od čsv opakování cviků jako na kolovrátku vyžaduje, než mu to dojde ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|