Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Off topic

Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu...

Thread Tools Display Modes
Old 21-03-2013, 14:51   #35
Puchatek
Senior Member

Dzięki Joanno za odpowiedź.
Quote:
Originally Posted by Wercyngetoryks View Post
Posiadanie Wilczaka w innej niż ZK organizacji byłoby swoistą głupotą ( bez obrazy, ale tak uważam), bo tam tej rasy nie ma, więc jak i czym kryć?
Nie jestem pewna, że byłoby to głupotą czy to w przypadku wilczaka czy w przypadku każdej innej rasy. Gdy coś się rozwija najpierw jest 1, potem 2, potem 3, potem wiele wiele więcej.... psów na przykład. Jeśli w takiej organizacji pojawił by się jeden wilczak, a po nim kolejne, to chyba powodowało by to podejmowanie działań w kierunku tej rasy...
Quote:
zalecać można, a słuchać zalecenia też tylko można, a nie trzeba. Wszędzie są tylko ludzie i to od nich zależy, czy dana organizacja działa dobrze czy nie.
Wydaje mi się, że to jest najważniejsze. Ponieważ tematu nie zgłębiałam /egzaminy, przepisy etc/, sądziłam, że w interesie tych organizacji jest stworzenie lepszej wersji ZKwP. Ale widać, że cele i założenia -sobie, a życie -sobie....
Quote:
Ministerstwo Środowiska umywa ręce i nie uważa psów za zwierzęta hodowlane.
A Min. Rolnictwa za takie uważa psy -zawsze coś....
Quote:
uważam że ZK daje najwięcej możliwości hodowlanych. Daje większą wiedzę i możliwości rozwoju. I nie można porównywać ZK z innymi, bo nawet nie bardzo jest jak.
ZKwP jest potentatem. Trudno porównywać możliwości słonia do możliwości mrówki. Jeśli ludzie z innych organizacji z założenia działali by lepiej dla psów, to słoń w końcu stałby się Golemem....

Raz jeszcze , dziękuję.
....
Króciutko BTW.....
Quote:
Kiedyś szkoła to był beton. Dyscyplina, regulamin i kary.
Przeżyłam swoje szkoły, przeżywam szkoły moich dzieci i nie zgadzam się: dyscyplina,regulaminy i kary, to nie beton. To zupełnie dwie różne sprawy.
A efekt? Wszystko zależy od człowieka.... jaki nauczyciel, taki uczeń.....jaka mądrość dorosłego człowieka, taka mądrość dziecka.....
Quote:
WYBIERAM BETON!
Ja niekoniecznie. Karmię ten "beton" chyba tylko ze względu na własne lenistwo. Chociaż z drugiej strony..... ponieważ zdaję sobie sprawę, jakie co poniektórzy mogą mieć zakusy na awanse/stołki w ZKwP, złośliwie mnie korci by być pierwszym pozaZetKaWuPowskim wilczakowcem.... Gdybym tak zrobiła tam jeszcze miot... jak nic kogoś szlag by trafił -i to trafienie byłoby bardzo cenne dla naszej rasy......hmmmm.... zastanowię się, czy być banitą.....
Puchatek jest offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules