![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Dobra zacznijmy od pierwszego postu, aby wilczak mogl sie witac z "dzieckiem sasiadow" ktorego nie maja ale mniejsza z tym, to jeszcze musialby sobie biegac calkiem luzem po dworzu bez smyczy......a do tego nie dojdzie....inne psy tez lubia sie witac oczywiscie w mniej wylewny sposob ale jesli sa na smyczy to nigdy nie docieraja do objektu z ktorym by chcialy sie przywitac. Jakikolwiek by pies nie "podlecial" do dziecka to bylby podobny problem i dlatego wlasnie wymyslono prowadzenie pieskow na smyczy.
Co do kolejnych 3 postow no coz nawet nie ma ich po co komentowac. Jesli chodzi o kontaktowanie sie z amabasada czy jakies perswadowanie norwegom czegos droga oficjalna to najlepszy sposob aby sobie poczekac 5 lat na odpowiedz w ktorej bedzie pisalo "niestety nie mozemy pomoc" Norwescy socjalisci teoretycznie byli przeciwko podatkowi od biodieslu, i co sie stalo....podpisali ustawe ze bedzie podatek od biodieslu jednoczesnie gadajac ze sa przeciwko temu tylko sie pomylili. I tak samo podpisuja te ustawy o pieskach w duchu socjalizmu co innego mysla, co innego mowia i co innego robia, zupelnie jak ich bliscy krewni komuszkowie. Chyba ze w 2013 zmieni sie rzad w Norwegii i FrP bedzie rzadzic, ale ja nie bede czekal w nieskonczonosc i liczyl na niepewne wybory. Bo jak cos chce to tak jest i zaden socjalista mi jeszcze niczego nie potrafil zabronic. Z tego 30tys miasta jakies 50 maksymalnie osob mieszkajacych w okolicy bedzie moglo widziec mnie i psa. I naprawde maja cos takiego jak to ze ktos sobie kupil psa gleboko gdzies a na dodatek skad maja wiedziec co to za pies i w ogole pomyslec ze jeszcze na dodatek moze byc zabroniony. Jakby tak sie interesowali to by sie zaciekawili ze husky sasiadow siedzi caly dzien w ogorodku i wyje i wlasciciele sie nim nie zajmuja ale ludzi to nie interesuje a wiec czemu mialby ich zainteresowac moj wilczak ktory conajwyzej sobie bedzie wyl dla zabawy bo napewno nie bedzie cierpial na nude i niewybieganie z braku zainteresowania ze strony wlasciciela. Co do falszowania dokumentu to nie jest to takie falszowanie jak np. wpisanie nierasowemu psu rasy albo zmiana rasy na inna ktora nie jest, bo przeciez kazdy pies tak naprawde jest mieszancem i jak ktos np. znajdzie psa bez papierow zadnych to automatycznie ten pies dostaje paszport mix nawet jesli wyglada jak rasowy jakiejs rasy. A co do ostatniego postu to niestety rozczaruje sie autor w tym szukaniu zdjec ![]() A co do wymyslow komuszkow to mogli sobie wymyslec co tylko chcieli ale nikt mi nie wmowi ze wymyslili wilka oraz stara wersje owczarka niemieckiego (zanim hodowcy zniszczyli ta rase hodujac psy o krzywych plecach i odchodzac od wilczego oryginalu) psa nie mozna "wymyslic". Tak samo ludzie niektorzy twierdza ze adolfik wymyslil swastyke i orla nad nia, a prawda jest taka ze nie wymslil nic tylko skopiowal pomysl z rzymian ktorzy orly ze swastyka mieli 2000 lat temu juz. Komuszki tez byly niezle w przywlaszczaniu sobie pomyslow i sobie przyznawaniu braw sa wielkie osiagniecia. Co do systembolaget to jakos mi sie niechce jechac do szwecji a tutaj mamy vinmonopolet ktore jest kolejnym dzielem socjalizmu.....no ale mozna zawsze tak jak norwedzy produkowac samemu w piwnicy po to aby socjalista do kieszeni nie pakowac podatkow dopoki socjalisci nie straca wladzy. |
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|