![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Přístup majitelů - bez komentáře.
Ale to samé se stalo nám. Ovšem na podzim to bude rok a ještě jsme se z toho nevzpamatovali. Mamka šla s jokšírkama (2 fenky) - na dětské hřeště s bratrem 2 roky. Nejdnou se vyřítil, ze zahrady ovčák a šel po nich. Jedna se stihla schovat pod kočárek - druhá to už nestihla (ačkoliv byly 2 metry před kočárkem)- tu chytil do tlamy. Mamka po něm skočila, chytla ho a kopla do něj ovčanda se ohnala a mamku trochu kousla, ale fenu pustila - šla i po druhé, ale to ji už stála v cestě mamka a zařvala na ni. Ta napadená se nehýbala - odvezli jsme ji k veterináři - léčba stála 3.000,-Kč a pes nám po 3 dnech zemřel, zřejmě na následek šoku. Majitel léčbu zaplatil (i když teda to co jsem sei vyslechli stálo za to), ačkoliv jsme zvažovali trestné ozmámení - jelikož jsme se dozvěli po smrti našeho psa "abychom se neposrali, tak se porvali apod." Takže v první řadě - řeknu, že je od tebe nezodpovědné pouštět vlčáka o kterém víš, že nemá rád jiné psi a nemá přivolání na volno. Já psi pouštím pořád, u nás moc pejskařů není, ale buď má koš i když přivolání mají dobré na99% a to co nepřivolám, mám pro všechny příhody buď koš nebo elektronické obojky na kterém funguje a nemám starch, že ji od psa neodvolám (je to třeba při vyjížďkách apod.) Hlavně když to teda ani není tvůj pes ! Ale taky se mi když byla mladá servala s běhajícím vořechem - takže stát se to může. V druhé řadě - náš pes měl prokousnutý hrudník - a ona ji chytila na zemi - tady si myslím, že jestli je to jak říkáš a ona dopadla z takové výšky na zem a není od tvé feny pokousaná a netřepala s ní nějak - způsobili to majitelé tím pádem. To, že jsi si psa vzal domů je moc fajn, ale ihned bych ho odvezla na veterinu kamkoliv! Tydle majitele bych kopla do zadku a na ně podali trestní oznámení. Více jejich chování nelze komentovat. Ale zpět k tématu - jejich ani tvůj pes nebyli na vodítku - tudíš jste oba porušili max. vyhlášku. Pes je "věc" a pokud ho neprokážou kupní smlouvou platit ho nemusíš. Jde o to, že mohou podat oznámení, že "pes napadl je" skočil po nich - ale pochybuji - je to tvrzení proti tvrzení. My jsme dostali zaplacenou léčbu - "psychická újma" se zaplatit nedá a ani se nedá nijak stanovit - kupní smlouvu jsme neměli - bylo to štěně od starší fenky. Podat oznámení, že pes napadl jejich psa nejde - jedná se o poškození věci a to se musí prokázat, ale pokud ho tam nechali jde jim o prachy a né o psa. Nejlepší je těmto věcem předcházet !!! a mýt psa ovladatelného - se 100% přivoláním, na vodítku, s košíkem nebo jakkoliv. Pro nás to byla velká rána, že jsme kvůli nezodpovědnosti přišli o jednoho a pak málem o druhého psa - a to že ten ovčák málem smetl kočárek s rčním dítětem, jak se dobýval na našeho psa radši už nezmiňuji. Prostě si fakt dávat pozor. |
![]() |
![]() |
|
|