Quote:
Originally Posted by Rona
Hodowla z Peronówki też była dobrze reprezentowana na klubówce w Łodzi, a i tak czepiałeś się że nie było grupy hodowlanej z przydomkiem "z Peronówki" (jeśli nie wierzysz, że dokładnie tak napisałeś, to przeczytaj ten wątek od początku
|
Quote:
). W cytowanej przeze mnie Twojej wypowiedzi miałeś za złe Margo, że jako hodowczyni zlekceważyła klubówkę w Łodzi nie wystawiając grupy hodowlanej.
|
Quote:
Wobec tego pytam, dlaczego nie masz za złe hodowcom, że nie wystawili grup hodowlanych na wystawie klubowej dużo bardziej prestiżowej niż krajowa? Co z tego że ich psy były wystawiane, skoro brakło ich przydomków w grupach hodowlanych?
Sama o wystawach zdanie mam jakie mam i uważam, że jeśli w ogóle, to każdy jeździ tam i wtedy, kiedy mu pasuje i nikomu nic do tego. Udział lub nieuczestniczenie w wystawach jest poza jakimkolwiek osądem moralnym czy etycznym...
Użyłam tego przykładu wyłącznie po to, żeby wykazać Ci jakie absurdalne tezy tu wcześniej głosiłeś; Napisałam dokładnie to samo co Ty, tylko zastosowałam Twój tok rozumowania w drugą stronę... Bo chyba nie jesteś aż tak "odklejony" żeby twierdzić, że jeśli grupy hodowlanej z przydomkiem "z Peronówki" nie ma na wystawie klubowej X to jest BE, a kiedy grup hodowlanych innych hodowli nie ma na wystawie klubowej Y to jest CACY?
No widzisz, każdy sobie lansuje, kogo uważa za stosowne i wszyscy są happy... Można tylko pogratulować tym, których Ty lansujesz...
ta...
Co Ty nie powiesz? Naprawdę?
|
Widzę, że się bardzo lubisz śmiać.
To może zrobimy to razem bo wtedy oboje będziemy wiedzieć z czego się śmiejemy.
Nie interesuje mnie jak dobrze był reprezentowany przydomek na wystawie klubowej, tylko interesuje mnie dlaczego nie było tam grupy hodowlanej. Całość jest w odniesieniu do tematu klubu, który się toczy od jakiegoś czasu i odnosi się tylko do reali polskich. Poniżej masz cytaty tego co ja napisałem na ten temat i nie widzę tam ani słowa związanego z tym co Ty napisałaś. Może przeczytaj sobie to na spokojnie z pominięciem innych wypowiedzi.
Nie pojmuje dlaczego odnosisz realia polskie do słowackich. To jest ich wystawa klubowa i fakt, że odbyła się przy okazji wystawy światowej, a nie innej nie dodaje jej rangi, a tym bardziej nie obliguje polskich hodowców aby ją szturmowali. Taka sama sytuacja odnosi się do wystaw klubowych w innych krajach. To są ich wystawy klubowe tak samo jak my mamy swoją.
Rona nie znasz mojego toku rozumowania i nawet nie staraj się go poznać.
Nie staraj się go odwracać i pokazywać inny tok myślenia na podstawie mojego.
Co do lansowania to napisałem, że ja widzę zupełnie co innego. Nie staraj się innym pokazywać co ja widzę i kogo lansuje bo tak nie jest. Wtedy jest to Twoja opinia, a nie mój wybór.
Quote:
Originally Posted by wilczakrew
Jednak nadal tego nie rozumiem dlaczego tak wiodącej hodowli w Polsce nie widać na jedynej wystawie klubowej. Tyczy się to też i innych hodowli w Polsce. Poprostu one nie istnieją .
|
Quote:
Originally Posted by wilczakrew
Nie jest zrozumiałe.
Zwłaszcza jeśli cały czas od iluś lat toczą się rozmowy na temat klubu to nie jest to wcale zrozumiałe , ze hodowcy nie pojawiają sie na wystawie klubowej.
Zwłaszcza Ci hodowcy co coś znaczą i tutaj nie ma wyjątków czy jest to z Peronówki, Wilk z Polskiego Dworu, Silver Power, Braterstwo Wilczaków, Jantarowa Wataha itd.
Tak mówię o tej wystawie i o tym co znajduje się na samym dole listy.
Mianowicie Hodowcy wystawiający psy ze swojej hodowli.
Nie widzę tam z Peronówki i bardzo tego załuje.
Jednak bycie hodowca do czegoś zobowiązuje nawet do takiego minimum jakim jest wystawa klubowa. Nie ja ciągne temat klubu od 5 lat , a przykład idzie z góry. Do dlaczego ja muszę jesli hodowca nie.
Interesuje mnie dlaczego w tym roku na Klubowej w Łodzi hodowla z przydomkiem hodowlanym z Peronówki nie istniała w grupach hodowlanych.
|