![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Kagi, pirma karta, kai perskaiciau Vaivos atsakyma, tai numojau ranka ir nutariau nieko neatsakineti. Kiekvienas turim savo nuomuone. Bet kai pamaciau kad daugiau zmoniu mane tiesiog uzsipuole, tai neiskenciau…
Is tikro as nezinau kaip dar mokinciau savo augintini, uzdaryciau ji ar ne, tai priklausytu tik nuo salygu. Nezinau kaip yra su CZW, bet galiu drasiai pasakyti, kad tas pats VA, tikrai arsiai negintu savo seimininko, o tik skalytu aplink, nes juk zmones draugiski. Beje, Vaiva, mano suo tikrai nebuvo debilas!!! Anaiptol, jis buvo labai protingas, ir jei tu ji butum pazinojus, tikrai butum sakiusi ta pati. Kaip jau esu minejas, tai ne tik mano nuomone. Tiesa, karta esu mates suni kuris man labia patiko, turiu omenyje pagal protinius sugebejimus. Tai buvo per Lietuviska TV, kazkokia laida apie gyvunus, pavadinimo nepamenu. Ten spresdavo visokias problemas su gyvunu elgesiu. Vieni zmones issikviete laida i namus, nes ju VA, kai seiminiku nebuvo namie ismesdavo visokius daiktus, PER BALKONA! Kas nesupras, tas sakys, kur cia proto pozymiai? O gi tai, kad ne kiekvienas gyvunas sugebetu taip sumastyti. Savo Augintini as uzdarydavau i kita kambari, kai ateidavo sveciai, bet lauke jis daznai budavo tarp zmoniu, zinoma jo niekas negloste, bet ir jis nieko nepuole! kita vertus, pabandykit isivaizduoti tokia situacija. Velus vakaras, suo palaidas laksto, ir staiga jus uzpuola, ir padaro kas jums butu skaudziausia… Ar jusu augintinis tikrai arsiai jus gintu? Pagalvokyt ir atsakykit sau, ne man. Ar po viso to, jums nebutu skaudu del to kas ivyko? Bet ar nebutu dar skaudziau, kad jusu draugas jusu neapgine, ir neuzkirto kelio tam ivykiui! Tikiuosi sito jums tikroveje neteks patirti. Sakysit perzengiu riba su savo PVZ? Bet nepamirskit kad mes gyvenam Lietuvoj!!!, kur dvilikameciai nuzudo astuonmeti ir imeta ji i jura, kur motina saltakraujiskai nuzudo savo vaikus, kur penkiolikameciai vienijasi i gaujas, ir daro sunkiausius nusikaltimus. Mes dziaugiames kai kitam blogai. Tokiu pvz galima duoti daug, bet neverta, jus patis puikiai zinot kokioje visuomeneje gyvenam, Bet jei nepadejo toks pvz, tai duosiu tikra, neisgalvota, t.y. savo.: Tuo metu, mano Arunui buvo apie puse metu, ir mes ejom, berods S. Neries gatve, netoli gimdymo namu. Tokia gudi vieta, zmoniu aplink nebuvo. Staiga sustojo automobilis ir is jo islipo vienas vyriskis. Suktelejo man: Ei, stok is kur sita suni gavai? Atsakiau kad pirkau. I ka jis pareiske: “Tai mano suo jis nuo manes pabego”. Ir pradejo drasiai eiti prie musu, kaip supratau ketindamas ji is manes “atsiimti”. Tuo met as dar buvau paauglys, ir nezinau kaip viskas butu pasibaige jei ne mano Vilkiukas… Ar jis pajaute kad as isigandau, ar tai padejo mano auklejimas, bet jis labia arsiai puole ant to zmogaus, pradejo smarkiai skalyti, su isieptais dantimis. Zmogus sustojo, issigando, ir apsisukes nuejas i savo auto, ir tiesiog nuvaziavo. Tad noreciau jusu paklausti, kaip galvojat, ar pasiteisino siuo atveju mano auklejimas? Ar as buciau po to incidento uzaugines savo suni, jei jis kiekviena nepazystama sutiktu dziaugsmingai vizgindamas uodega? Kitas pvz, vienoj parodoje, kuri vyko stadijone, musu klubo dalyviai nuejo apsipirkti, as kadangi nieko nenorejau, tad pasilikau saugoti, palei metaline tvora, priristus sunis. Ten aplink, sakau tiems kas nezino, eina krumynai, auga tankus medziai. Beveik visi sunys skalijo, nes paciam stadijone vyko pasirodymas, na patys zinot tokias situacijas. Staiga, is uz krumu iseina vaikas, kokiu 9-12m Ir tiesiai salia maniskio. Maniskis pamate ji, isibegejo ir jau puls... Nespejau staigiai sureaguot, per garsa jis manes tikrai negirdejo, bet faktas tas kad pribeges prie pat berniuko, jis staigiai sustojo, ji apuoste... ir nubego sau toliau skalyti... Noriu paklausti, TAI AR DEBILAS JIS? Debilai yra ne sunys, o ju seiminynkai, kurie ju nemoka tinkamai isaukleti, tai tokie kurie perka sunis, kad juos rodytu, atseit ziurek, koki zveri turiu. Man nereikalingas sargas, man reikalingas draugas, bet man butu tikrai skaudu, jei jis mane isduotu. Apie sunu dresura ismanau gerai, zinau pagrindine taisykle, kad svarbiausia reikia pazinti suni, ir su juo uzmegzti tvirta kontakta. Ir ar tai butu VA, ar CSV, visus juo galima ismokinti, tik reikia tam skirti laiko. Na bet ir taip cia jau per dau prirasiau, tad tikiuosi nieko cia neizeidziau savo ilga kalba. Tiesiog „uzvedet“ mane, o kadangi esu skorpionas, tai privalejau atsikirsti ![]() Last edited by vilkas; 25-09-2007 at 10:55. |
![]() |
![]() |
|
|