|   |   | 
| 
 | |||||||
| Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  22-11-2011, 20:35 | #61 | |
| czuły barbarzyńca Join Date: May 2010 Location: miastowieś S-łomianki 
				 |   Quote: 
 No cóż, fortuna kołem się toczy oraz niezbadane są wyroki sędziów kynologicznych... Za to chyba w Sopocie zgarnął małe conieco   | |
|   |   | 
|  22-11-2011, 20:46 | #62 | 
| Member |   

Anula, jeśli Ci się podobał Baladin, to dyletantką nie jesteś...  Zresztą widziałaś przecież sporo bardzo, bardzo różnych wilczaków. Oko się wyrabia  Rzeczywiście, przydałoby mu się trochę koloru, ale Biesio wszystko wziął i się nie podzielił   | 
|   |   | 
|  22-11-2011, 20:57 | #63 | |
				 |   Quote: 
  (czyt. ochrowy) A jeszcze pamiętać o uszach, kątowaniu, kolorze oczu i charakterze... Dżizas, za duzo tej zabawy w Pana Boga... | |
|   |   | 
|  22-11-2011, 21:27 | #64 | |
| Member |   Quote: 
   , więc mam wątpliwości, czy uda się zamienić szare na złote ....  Ja o kolorach , oczywiście   | |
|   |   | 
|  22-11-2011, 21:35 | #65 | |
				 |   Quote: 
  Mnie nic więcej do szczęścia nie trzeba, niż te trochę czarno-złoto-białego. Mam 3 w jednym PS. ale żeby nie powstał na za duży off: Biesiak dostal bdb w Kelcach, za... niedobór stabillności w ruchu. Niech tam będzie pani sędzi. Nie widziałam, jak biegaliśmy, wiedziałam za to, że mój pies nie w formie. Widziałam też różnicę miedzy Biesem a Celebem - mój pies misterem uniwersumu nie jest. No i jego uroda dosyć, że tak powiem, niekonwencjonalna  . Ale ja tam cenię sobie niepowtarzalność Last edited by anula; 22-11-2011 at 21:46. Reason: literufki | |
|   |   | 
|  22-11-2011, 22:14 | #66 | 
| Member |   

Mało fotek z Kielc, więc wrzucam Biesiaka stabilnego w bezruchu   | 
|   |   | 
|  22-11-2011, 22:23 | #67 | 
				 |   | 
|   |   | 
|  22-11-2011, 22:25 | #68 | 
| Senior Member Join Date: Feb 2010 Location: Warszawa 
				 |   | 
|   |   | 
|  22-11-2011, 22:46 | #69 | 
| Member |   

To jest link do strony hodowli : http://www.arqeva.estranky.cz/ Wszystkie B-ArQeVa mają swoje galerie. | 
|   |   | 
|  22-11-2011, 22:55 | #70 | 
| Junior Member Join Date: Apr 2011 Location: Pułtusk k. Warszawy 
				 |   

Witam! Tradycyjnie po wystawie: Na początek "cytata": "duży pies o mocnym koścu, głowa odrobinę za ciężka, wargi zbyt luźne, dobre kątowanie, linia ciała zbyt wydłużona, linia górna nie do końca równa" - ocena bardzo dobra. Ciężka głowa była - pobódka o dziwnej porze, jazda samochodem rajdowym i spacer w pędzie przed wystawą..... i jeszcze ten pogłos na hali.... a wargi luźne - tyle co się pies "naziewał", dawno nie widziałam  Tym razem było nas sporo, w klasie młodzieży "tłoczno". Ale za to bardzo ciekawie! Szkoda, że sędzina lekko "pogubiła się" w polskim regulaminie wystaw i było zamieszanie wyjaśniane przez wystawiajacych psy.... Dziękujemy za spotkanie i do zobaczenia na kolejnych wystawach. IS  PS - specjalne podziękowania należą się Eli za wspaniałe ciasto imieninowe i "dokarmianie" dwunożnych. IS   
				__________________ Wandal Cwany Wilk | 
|   |   | 
|  22-11-2011, 23:12 | #71 | |
| Junior Member Join Date: Oct 2011 
				 |   Quote: 
 Gratulacje dla zwyciezcow. Wybaczcie, ale tak sobie patrze na to zdjecie (piekny pies, pytanie u mnie w domu: "to Edek?" - Edek czyli Cedmon) i jako zywa przypomina Cedmona (lub Cedmon Biesa). I przypomnialem sobie ostatnia "dyskusje" z Margo na temat owczarkowilczakow i wilczakow prawdziwych. Katowany tyl, odstawiona noga, ciemne wybarwienie - no jak nic owczarkowilczak  Margo oswiecisz mnie? Gdzie bladze  Naprawde nie chce wywolac flamewara - po prostu jestem ciekaw czy sie czegos nauczylem i ew. czy moge nauczyc sie czegos jeszcze. A moze to tylko takie zdjecie? I w innym ujeciu wyszedlby prawidlowo, zgodnie ze wzorcem? No wlasnie   | |
|   |   | 
|  23-11-2011, 06:26 | #72 | 
				 |   

Morandir, nie ma wilczaków bez wad, mój rownież je ma, mam oczy.  Faktem jest, ze ma w przodkach ONka - inaczej by go nie było na świecie  . Ma również w przodkach aligatora - forfitera, i rottweilera (podobno jakis w bazie byl  ) Potrafi stać gorzej, potrafi i lepiej. Na zdjęciach można wyjść różnie, sam pewnie wiesz. (Przy okazji: w opisie dostał świetne kątowanie  ) | 
|   |   | 
|  23-11-2011, 10:22 | #73 | 
				 |   

Jasne, ze tak. Wilczaki sa piekne, Twoj (moj bo naprawde podobne) tez   Jasne, ze tak. Wilczaki, jak kazde psy (osobniczo) moga miec i maja wady. Dyskusja jednak toczyla sie na poziomie czy podzielic rase na owczarkowilczaki (z cala masa absurdalnych zarzutow - nie absurdalnych w sensie teoretycznym ale chybionych w sensie kierowania ich pod adresem "worka" psow bo sa z innych hodowli) i wilczaki. Margo udowadniala, ze sa psy z wadami na podstawie wklejanych zdjec. Ja (zgadzajac sie z nia, ze istenija takie wady) uwazam, ze jest naduzyciem powklejac "prawidlowe" zdjecia (wybrane ujecia) i na ich podstawie mowic, ze jakis pies jest zgodny ze wzorcem oraz wklejac "nieprawidlowe" zdjecia (rowniez wybrane ujecia) i na ich podstawie mowic, ze jakis pies nie jest zgodny ze wzorcem. Takie rzeczy mozna mowic (ja nie czuje sie na silach ale zakladam, ze hodowca z takim stazem jak Margo moze to robic) na podstawie naocznej obserwacji i przebywania z psami w roznych sytuacjach. Pies potrafi zachowac sie tak czy inaczej (stanac, przybrac poze) w zaleznosci zmieniajacych sie warunkow. Dlatego jestem ciekaw (tak, przekornie) czy Margo bedzie chciala brnac w takie dywagacje i jak szybko okaze sie kto sie poobraza i dlaczego jesli zostanie tylko 1 wilczak prawidlowy   | 
|   |   | 
|  23-11-2011, 10:36 | #74 | 
				 |   

Morandir, ale chyba pomyliłeś wątki, chłopie    | 
|   |   | 
|  23-11-2011, 12:03 | #75 | 
| Senior Member Join Date: Sep 2009 
				 |   | 
|   |   | 
|  23-11-2011, 13:43 | #76 | 
| Gorthan's WeReWoLf |   

No to ja tylko pogratuluje wygranych, pucharkow i pudel... i juz znikam    | 
|   |   | 
|  23-11-2011, 13:47 | #77 | 
				 |   | 
|   |   | 
|  23-11-2011, 17:32 | #78 | |
| Member |   Quote: 
   | |
|   |   | 
|  23-11-2011, 21:07 | #79 | |
| Senior Member Join Date: Sep 2009 
				 |   Quote: 
  / mailer-deamon i ni chuchu-ruchu -poczta do Ciebie robi mi jakiś błąd -przepraszam... Ale jest nadzieja, że jakieś zdjęcia się pojawią w temacie...   | |
|   |   | 
|  23-11-2011, 21:43 | #80 | 
| Member |   

Dorota, zdjęcia doszły - 3 razy wysyłałaś i 3 razy się udało  . Właśnie próbuję się rozeznać kto jest kim i dlaczego. Zaraz coś wrzucę. | 
|   |   | 
|  | 
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |