|
![]() |
#1 |
Distinguished Member
|
![]()
Na forum angielskim Marcy, właścicielka hodowli Galomy Oak napisała:
"Ostatnio otrzymałam e-maila od kogoś z Kalifornii, kto prawdopodobnie ok. 3-4 miesięcy temu kupił w Europie szczeniaczka wilczaka. Ma z nim ogromne problemy i chciałby pozbyć się go jak najszybciej. Mam powody, aby martwić się o życie szczeniaczka. Niestety, właściciel nie jest do mnie dobrze usposobiony, ponieważ odmówiłam mu rezerwacji szczeniaka z mojego miotu. W związku z tym, nie bardzo mogę teraz wydobyć od niego więcej informacji na temat pieska. Nie wiem ani u którego hodowcy go kupił, ani nawet w którym kraju - wiem tylko, że w Europie. Będę starała się pomóc szczeniakowi jak tylko potrafię, dlatego bardzo gorąco proszę jego hodowcę o kontakt i informacje jakie są jego/jej oczekiwania i życzenia względem pieska. Jeśli jego nowy właściciel w ogóle zechce odpowiedzieć na moją wiadomość... jego mail ogromnie mnie zaniepokoił.... liczę, że może hodowca, (albo ktoś, kto go zna) przeczyta ten post i wyśle mi PW... Naprawdę błagam hodowców w Europie,... bardzo proszę, starajcie się najlepiej jak to możliwe poznać nowych właścicieli i dobrze się zastanówcie zanim podejmiecie decyzję o wysłaniu szczeniaka do USA. W Stanach mieszka naprawdę sporo wspaniałych potencjalnych właścicieli wilczaków, ale ilościowo zdecydowanie przeważają ludzie, którzy nie mają pojęcia co oznacza szczęśliwe życie z wilczakiem pod jednym dachem. Będę wdzięczna za przetłumaczenie tego tekstu na inne fora WD Thank you, Marcy" Last edited by Rona; 18-01-2010 at 19:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Ehhh Amerykanie... może ktoś sobie pomyślał, że będzie "tańczący z wilkami" a tu się okazało , ze kupił samobieżny malakser
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
wilczakowa mamuśka ;)
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
love and terror
|
![]()
I co z tym pieskiem?
Mam takie pytanie: wie ktos moze, jak wyglada przelot z wilczakiem do USA? Nie ludze sie, ze sie odezwa wlasciciele od Frama, ale... Moze ktos sie orientuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
http://www.lufthansa.com/online/port...pl&cid=1000340 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Distinguished Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
love and terror
|
![]()
Katka, dzieki.
Ale pytam tez bardziej ogolnie-jakies szczepienia, kwarantanny... Moze cos w stylu wizy jak dla czlowieka? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|