|
25-03-2009, 17:52 | #1 | |
Junior Member
|
Pokračování Mutar
Quote:
Zdravím, cestuji málo po fóru, ale narazila jsem na tento thread a jelikož jmenujete také mě, chtěla bych objasnit pár věcí: Sledovala jsem se zaujetím pokus s "Mutarama" a mrzelo mě, že Klub se proti nim tak opřel a že to celé vyvolalo takový skandál. Díky této reakci se z dobře smýšleného a kontrolovaného pokusu, stala špatná a nekontrovatelná komedie. otázka 3) - ano odchovala jsem jeden vrh po Audrey Lupo Mutara, vybrala jsem k ní vyrovnaného, zdravého a hodného psa Dorana z Ponického dvora s cílem pokračování pokusu v původním duchu. tzn. vše kontrolovatelné se všemi doklady. otázka 4) můj vrh je zapsán do pomocného registru (RSR), který v Itálii funguje jako český - je nutné mít zapsané 4 generace a teprve poté se může přejít na ROI (hlavní registr čistokrevných psů) na www.enci.it si můžete ověřit veškeré informace, je tam registr on-line. Ráda bych se vyhnula neplodným dohadům, jestli chcete vědět více, kontaktujte mě. Děkuji za pozornost, Andrea |
|
25-03-2009, 20:09 | #2 | ||
Moderator
|
Quote:
Podmínky zápisu do registru: - souhlas konference KCHČSV s každým zapsaným jedincem - zapsání celých vrhů je možné pouze na základě chovného plánu, schváleného konferencí KCHČSV - jedinec musí být posouzen na dvou výstavách dvěma různými rozhodčími a oceněn nejméně známkou "velmi dobrá" - jedinec musí splňovat všechny chovné podmínky, platné v KCHČSV (výjimky může schválit pouze konference KCHČSV) To je právě to, množitelé Mutar chtějí množit nekontrolovaně, bez jakéhokoliv plánu, kdežto Klub chce mít vše pod kontrolou, aby když už se "pokus" spustil, aby mohl mít vyhodnotitelné výsledky. Quote:
A ještě by bylo dobré, kdybys vysvětlila, co si představuješ pod pojmem "s cílem pokračování pokusu v původním duchu." ? Jaký je to ten "původní duch". To, že Mutary byly zapsány do registru bez vědomí vedení Klubu a i některých členů chovatelské komise ? Nebo to, že v přihlášce vrhu jsou falešné údaje ? Nebo snad to, že byly Mutary zapsány v rozporu se zápisním řádem ČMKU, jen na základě kamarádíčků ? Chci věřit, že Tvé záměry byly čisté, ale tedy vysvětli to, cos udělala a napsala event., kdo Tě o to požádal a s jakými důvody to vysvětlil. Pavel Last edited by Pavel; 25-03-2009 at 21:44. |
||
26-03-2009, 12:43 | #3 | |||||
Junior Member
|
Quote:
To, že jsou zapsáni do pomocného registru s pravdivými daty. Majitelka Audrey si nezažádala o krycí list, protože v té době už jsem byla majitelkou já, žijící v Itálii a tím pádem nespadající pod pravomoc ČMKU, ale povinná splnit podmínky ENCI (rovnocenná organizace ČMKU v Itálii, stejně jako ČMKU člen FCI). Quote:
Quote:
Quote:
A prosím, neházej mě do jednoho pytle s ostatními. Jak už jsem uvedla, já jsem udala všude pravdivé údaje. Quote:
Andrea |
|||||
26-03-2009, 13:08 | #4 | ||||
Moderator
|
Quote:
A ještě jedno by mne zajímalo, jak si představuješ vyhodnocení 4. generace ? Dokážeš donutit všechny budoucí majitele (a zřejmě jich už bude hodně) aby své psy nechali posoudit ? A jak to vyhodnotíš ? Co když 60% neprojde, tak byl pokus úspěšný nebo ne ? Bude se dál pokračovat ? Prostě zásadní problém byl a je v tom, že nikdo neví, co od tzv. "pokusu" chce za výsledky. Je to prostě od počátku snaha za každou cenu přikřížit kanadského vlka a bezpapírového německého ovčáka do populace ČsV. To snad nemyslíš vážně ? To znamená že jsou pod kontrolou ? Ne, to znamená pouze to, že mají papíry a v Itálii s nimi může kdokoliv bez jakýchkoliv omezení krýt. Quote:
Quote:
Quote:
Last edited by Pavel; 26-03-2009 at 13:15. |
||||
26-03-2009, 15:25 | #5 | ||||||||||
Junior Member
|
Ach jo, Pavle ty jseš teda rozumbrada.
Quote:
Quote:
Quote:
...Anebo chceš poslat návrh ty soukromá osoba na změnění statutu a zákonů Národní italské kynologické organizace (ENCI)? Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Aproposito, jak by se Ti líbilo Pavle, kdyby Ti někdo jiný bez Tvého svolení vložil informace do databáse Tvojí chovné stanice? Kdoví jak, se v mojí databázi objevil Foresta Incantata Fenrir. Já jsem to nebyla. Bude mít "ten dotyčný" odvahu přiznat barvu? Prostě jsem nechtěla živit debaty, kterých už o Mutarách bylo dost. Quote:
Prostě to, že nemá smysl mít zdravá zvířata, která neodpovídají standardu rasy. Quote:
O Audry jsme se dohodly na bonitaci v Jetřichovicích a zbytek je soukromá záležitost. Jestli jsi na to ještě nepřišel, tak pouze v Čechách a na Slovensku je totální kontrola majitelů a chovatelů díky dohodám mezi kluby a ČMKU/SKJ. Všude jinde v zahraničí je chovatel samotný kdo určuje chod své chovné stanice, stačí ctít zákony a normy zástřešní organizace dané země. Faktem je, že Fenrir je HD:A, ED:0 e i když už je dvouroční, ještě jsem ho nepoužila. Vybírám vhodnou fenu - ano já chovatelka jednám sama podle mých znalostí a hlavně podle zákonů ENCI. A opakuji asi postopadesátépáté, jsem udělala vše podle zákonů a norem ENCI. PS.: jak vidíš v mojí wolfdogové databási Doran není jediným českým plemeníkem, kterého jsem použila. Přeji všem hezké..............kruci už je odpoledne Andrea |
||||||||||
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|