![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Nie wiem, czy wybralam dobry temat, ale co tam:
Jak mozna zorganizowac czas okresowo unieruchomionemu doroslemu wilczakowi? Spacery musza byc oszczedne, ale pies sie nudzi straaaaaaszliwie. Chcialabym wiedziec, jakie aktywnsci mozna zapodac zagipsowanemu na 2 tyg. psu - na przyklad w obrebie mieszkania. Mam dosyc nieustającej adoracji lodówki ![]() Mam teraz luzik w robocie i moge byc do dyspozycji mojego najmlodszego syneczka w g. 16.00-10.00. Ale kurde brak mi inwencji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ta sobie myślę, że to może być dobra okazja aby popracować nad posłuszeństwem. Czyli nie ma jedzenia za darmoszkę, trzeba trochę poćwiczyć. Równanie, siadanie, warowanie czy jakieś sztuczki można chyba robić z łapą w gipsie
![]() Jeszcze tropienie przyszo mi do głowy. Mozna chować jedzenie po kątach, albo układać jakieś skomplikowane ślady, zeby chodził powoli, miał zajęcie dla głowy i jednocześnie nie nadwyrężał łap ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Tropienie, szukanie, węszenie - znakomicie męczy, a nie nadwyręża ruchowo
![]() Chowanie smaczków czy zabawek w innym pokoju, na zewnątrz/wewnątrz domu i niech się chłopak pomęczy ![]() Równie dobre są zajęcia z klikerem, czyli naprowadzanie, wyłapywanie, kształtowanie pewnych zachowań- najprościej ujmując-sztuczki różnorakie, potrzebne i nie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aen'drean va, eveigh Ain!
|
![]()
Ja dostałam taką rade żeby Narsilowi zrobić 'zabawke'. Wziąć dość spory karton, napakować do niego różnych rzeczy, typu pozgniatane gazety, szmatki, powrzucać tam smaki, niektóre zamaskować w zwiniętej gazacie właśnie i niech Młody wybiera. Ponoć bardzo odstresowujące zajęcie i wymaga pomyślunku
![]()
![]() |
#5 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() chyba pomysle o tych tropach w pokoju... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
'Wilk z baśni' :)
|
![]()
Jeszcze żeby nie było modłów pod lodówką, można zapodać zabawki typu Kong
![]() ![]() ![]() ![]() Fajny jest kliker, bo można sobie porobić z nim rzeczy na precyzję - psiak kombinuje głową a nie nogami ![]() edit: widzę, że się zdublowałam się z Gagą i Shyboy ![]()
![]() www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni Last edited by Bajka; 11-04-2012 at 20:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
ja tez polecam wszelkie zabawy wechowe
![]() np. nazywanie zapachow-czyli pokaz majeranek, pokaz bazylie, pokaz oregano itd. i potem trudniesze: pokaz plastik, pokaz metal, pokaz gume itd. o ile pies lubi sie uczyc nowych rzeczy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
A jak nauczyć psa takiego pokazywania?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Chyba wole zabawe w wąchanie ziela, niż wyjadanie z konga
![]() gęsta pacia z konga znika w minute, a nie znam takiej bezkalorycznej paci... (Musze sprawdzic po robocie, czy majeranek w sloiku nie zwietrzal) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
Uprzedzam tylko, że nam tak wyraźnie pachnące zioła wcale nie są łatwe dla psa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
ja sie z Lalka w to bawilam to najwiekszym problemem bylo zrozumienie ze zapach ma nazwe
![]() jak nauczyc? nie wiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() jutro cwiczymy ziółka ![]() |
|
![]() |
![]() |