Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wzorzec & bonitacje

Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych ....

Thread Tools Display Modes
Old 28-09-2009, 22:17   #1
wilczakrew
Senior Member

Default Roznice w bonitacjach - mierzenie psa

Małgosiu mam tego dosć.
Ciągle wysuwacie jakieś głupie zarzuty i odpowiadacie na niezadane pytania. Robicie jakieś głupie statystyki, porównania i wytykacie wszystkim błędy.
Jeszcze nikt nie odpowiedział na żadne moje konkretne pytanie jakie zadaje w wielu tematach.
Wszystko zbywacie na zupełnie inne tory i zaczynacie sobie robić komedię.
Zaczyna panować tutaj ogólna histeria i oburzenie czymś dla mnie niezrozumiałym.
Nikomu z Was nie ubliżam, nikogo nie atakuje i ciągle muszę się tłumaczyć i tak w zasadzie to sam nie wiem z czego. Odpowiadam na wasze coraz to głupsze dywagacje.
Temat jest o Wystawie Światowej i to nie ja zrobiłem z niego tragikomedię.
Bronicie się choć nikt was nie jes atakowany i nie wiem zupełnie dlaczego.
Co chwila znajduję inny punk zaczepki. Odpowiadam ale zaczyna mnie to śmieszyć i bawić.
Za chwile znowu usłyszę jaki to jestem głupi, a mój pies szpetny.

Bardzo chętnie zmienię temat i porozmawiam z zainteresowanymi osobami na pewne istotne tematy :

1. Bonitacja we Francji
Suka w dniu 16 lipca dostaje taki kod bonitacyjny: Glasya z Peronówki A62 Xv56.5 Xf106.5 Ob R1 P5
Suka w dniu 16 lipca dostaje taki kod bonitacyjny :
- Aneli z Kopá?kova dvora A63.5 Og Xv55.1 Xf111.8 Og R1 P1
2. Wystawa Klubowa we Francji
Suka wygrywa wystawę w dniu 18 lipca w stawce 86 wilczaków:
1.Glasya z Peronówki doskonałaZwycięzca Rasy (BOB), CACS, Najlepsza Suka w Rasie
Suka zdobywa ostatnie miejsce z oceną bardzodobrą:
Aneli z Kopáčkova dvora bardzo dobra

PYTANIE
Jaka nastąpiła zmiana u powyżej pokazanych suk na przestrzeni 2 dni , że wyniki z wystawy i bonitacji dokonanych przez tą samą osobę uległy tak znaczącemu oddaleniu się od siebie.

PYTANIE
Jakie musiały być wady nie zauważone w trakcie oceny suki na wystawie, a ujawnione na bonitacji.

PYTANIE
Jakie wady miała suka i się ich pozbyła przy bonitacji.

PYTANIE
Jakie uprawnienia miała sędzina przeprowadzająca bonitację we Francji na tą rasę.

PYTANIE
Jakie charatery z karty bonitacyjnej kwalifikuja psa do oceny P14

PYTANIE
Ponownie pytam o skład komisji bonitacyjnej. Dopisana została jedna osoba.

3. Bonitacja na Litwie
- Kaukas Girios dvasia wybitnie obiecująca
- Kerri Girios dvasia wybitnie obiecująca

PYTANIE
Jaki jest minimalny wiek gdzie sędzia może prawidłowo ocenić szczeniaka na przeglądzie młodych i wystawić mu kartę przeglądu młodych.

PYTANIE
Ponownie pytam o kompetencje sędziny przeprowadzającej bonitację, bo ta bonitacja została uznana.

I'Hakoru Girios dvasia A67 Of Xv56 Xf105 R1 P1

PYTANIE
W jakim przedziale znajdują się indeksy psa pozwalające na danie mu oceny P1

4. Pytania ogólne :

PYTANIE
Jak się ma do oceny bonitacyjnej niespełnienie wymogu wzrostowego u psa i suki ?
Jakie jest stanowisko czeskiego i słowackiego klubu w tej sprawie.

Jeśli ktoś zechce podjąć konstruktywną dyskusję to ja mam jeszcze bardzo dużo pytań .

Jesli jednak ktoś nie chce zmieniać tematu to ja wracam do starego wątku i tym razem ja sam wybiorę mu temat ŚWIATOWA - KLUBOWA - ***OWA

Mam dość celowego dzielenia watków według uznania i wyrywania zdań z jego kontekstu.
wilczakrew jest offline   Reply With Quote

Posting Rules