View Single Post
Old 08-03-2009, 09:45   #17
gabriela
Junior Member

gabriela's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexa View Post
Jak už jsem napsal jinde - ale raději ještě jednou pro "nové" majitele:

Za každých okolností je Váš pes pro Vás tím nejhezčím. Pes není "škaredý", může mít jen odchylky od standardu. Nenechte se nikým odradit, a nedělejte si hlavu z toho, když Vám někdo Vašeho psa "poplive" - svědčí to jen o jeho úrovni . Pokud má Váš pes nějaké vady a nedostatky, které musí být "pojmenovány" na bonitaci (od toho bonitace je, aby se vědělo o stavu populace, nikoliv od toho aby někdo ublížil Vašemu psovi), berte je realisticky a ne osobně. Váš pes Vás kvůli tomu taky nepřestane mít rád.

Karel
K tomuto není co dodat, výstižně napsané a trefné, díky. Já a Ami zatím s haněním zkušenost nemám, a bylo by mi asi jedno, kdyby někdo takovou poznámku utrousil, pouze občas lidé pokládají otázky typu, je to vlk?, naopak hodně často a to ve městě, když jdu místo oběda v práci venčit Amiho, tak čím dál častěji potkávám majitelé malých plemen, kteří když vidí Amiho jak se snaží navázat kontakt s jejich miláčky tak začnou v tu ránu řvát, kde má košík, a že by ho měl mít atd., a to mě dostavá nejvíc, ikdyž v poslední době už je v duchu posílám někam, a naopak lamentuji nad tím, že nechají svého psíka udělat svou potřebu, a pak nechat ostatní ať v tom šlapou, a já neustále místo dopředu čumím pod nohy ať do ničeho nešlápnu. Přitom ten košík na hubě by měli mít oni. Jsem ráda, že zde čtu, že pro nás všechny je nejdůležitější to, jaký náš kámoš je a jak nás má rád, to je hlavní.
gabriela jest offline   Reply With Quote