No dobra Elu. Na taką odpowiedź nie mogę niezareagować.
Wiedz tylko że nie zamierzam się prać z Tobą a sympatia ma do Ciebie wielka.
A teraz po kolei:
Quote:
Originally Posted by Ori
male dzieci nie powinny ogladac zwlok, bo to moze skrzywic je zbyt mocno i ciekawosc nie ma tu znaczenia...zeby byly normalne jako dorosle
|
Każdy podręcznik psychologii powie Ci że nadmierne chronienie dzieci jest szkodliwe. To sztuczne oddalanie dzieci od realiów świata czyni je nienormalnymi gdy dorastają. Nie będę więcej polemizował z Tobą w tym temacie. To fakty a nie mój punkt widzenia.
Quote:
Originally Posted by Ori
oczu nikomu nie otwierasz, bo kazdy o takich rzeczach wie, ale dlaczego mamy sie tym szprycowac na forum???
|
To po cholerę Margo pisała o zagrożonych wilkach na Słowacji?
Ja sie tym nie szprycuję. Jeśli Ty to nie jest dobrze. To była złośliwość - wybacz, nie byłem w stanie sie oprzeć tej małej przyjemności :-)
Wielu ludzi uważa sezonowy odstrzał za rzecz normalną, a jeszcze gorzej - czasem nawet wymaganą. Pomyśl chwilę - a kto mówi o tym że nie byłby on potrzebny gdyby przywrócić równowagę w lasach, choćby przez pojawienie się wilków?
I właśnie o to chodzi.
Kółka strzeleckie to kółka niewyżytych morderców, ludzi z zaburzeniami psychicznymi.
Facetowi z drugiej foty chodziło o głowy koziorożców na ścianie a nie choćby o regulację ilości gatunku na danym terenie /choć i to by go nie usprawiedliwiło/. Na to zwracałem uwagę. Poto by inni nie mysleli że to cokolwiek zmienia. Boimy sie o swe psy bo tacy idioci mają broń. Bo po ulicy chodzą bandyci którzy i Ciebie Elu mogą próbować zabić bo Ty nie masz giwery, bo przez przypadek byłaś normalna.
Nie ma o czym mówić?
OK. Ale ja juz swego psa z sideł wyciągałem i wiem jak to boli.
Ale wiem że są tacy których to nawet nie niepokoi.
Quote:
Originally Posted by Ori
prawde mowiac dosc niepokojaco brzmi ze "czujesz sie lepiej"
dlaczego to forum ma byc dla Ciebie oczyszczeniem? naszym kosztem? NIE!!!
|
Kobieca przewrotność w rozumieniu tematu.
Twoim kosztem?! Przepraszam że Ciebie uraziłem.
Przepraszam za rozjechanego kota na ulicy przed Twym domem,
przepraszam że zimno, i że śnieg pada.
Naprawdę bardzo przepraszam.
Wybacz, nie umiem zrobić by było inaczej choć wyć się chce.
Quote:
Originally Posted by Ori
o frekwencjece chyba nie dbasz, jesli tak to do BIG BROTHERA blizej 
|
Jak Cię za to dorwę to Ci głowę równo wyczochram :-)
Quote:
Originally Posted by Ori
]niesmaczne bylo to ze wyslales taki post, a na tamte okrucienstwa to ja nie mam okreslen
szanuje ludzi z zasadami, ale... troche dobrego smaku nie zaszkodzi
|
Oczywiście że to było niesmaczne Elu. Bo miało być.
Było nawet ironiczne i kpiące.
Z punktu widzenia tych "łowców przygód" było nawet mocno chamskie i bez wyobraźni.
Nie mówmy o tym. Nie reagujmy. Oni bedą strzelać ale w końcu przestaną bo zrozumieją że źle robią. Upuśćmy bagnety..pokazmy im nasze serca....
Będą wiedzieli i widzieli lepiej Elu ... gdzie celować.
Bo oni mają w przeciwieństwie do mnie dobry smak. Wybierają tylko sztuki śliczne i dorodne.
...ładnie na ścianie wyglądają.
A nie chore choćby czy ułomne jakoś...
-------
A teraz raz jeszcze Elu Cię przeproszę jeśli Cię zabolało jakiekolwiek me słowo. Napisałem to co myślę a Ty wierzę że docenisz otwartość i szczerość mych wypowiedzi.
Lubię Cię bardzo. Jesteś jedyną osobą która poświęciła mi tyle czasu na spotkanie w Późnej. Dziękuję Ci że jesteś w moim życiu.
Nie gniewaj się i uśmiechnij.
Maciej.
P.S. A innych przepraszam jeśli rzygać im sie chce od takich postów - wybaczcie. To dlatego że zwykłem mówić otwarcie co myślę .