![]() |
Amatorka
Witam wszystkich :D ja również jestem miłośniczką CzW, choć jak narazie wiem o nich nie za dużo... uwielbiam rasy "trudne" i pierwotne. Sama jestem szczęsliwą posiadaczką psa rasy Siberian Husky. W przyszłości marzę o prawdziwym zaprzęgu, domku po środku lasu i jednym CzW :D wiem, wielu znawców ras radzi aby te psy trafiły do rąk bardziej 'doświadczonych". Moje doświadczenie opiera się głównie na moim psie (pierwszym). Mam co prawda dopiero 16 lat ale .... podchodzę do tych obowiązków bardzo poważnie. Chciałabym zapytać jak u Was wygląda szkolenie CzW w praktyce... chodzi o to że też dużo się naczytałam o szkoleniu psów rasy SH i dopiero sama na własnym przykładzie odkryłam jakie to wspaniałe psy, choć tyle mają z wilka... sądzę, że z wilczakami jest podobnie - trzeba do nich "dotrzeć". Stąd moje pytanie bo w życiu jeszcze nie miałam okazji poznać jakiegokolwiek przedstawiciela rasy CzW... z góry dzięki za odpowiedzi. Jeśli źle wybrałam temat - proszę skierujcie mnie gdzie trzeba :mrgreen: jeszcze nie mam tutaj obeznania... :twisted:
|
Re: Amatorka
Quote:
Czasem osoby, ktore maja pierwszego CzW osiagaja o wiele lepsze wyniki w szkoleniu, hodowli, czy najzwyczajniej w zyciu z CzW niz takie, ktore hoduja te psy "przez dziesieciolecia", czy maja juz doswiadczenie z duza iloscia psow tej rasy... Bo u CzW nie licza sie literki i statystyki, ale nastawienie.... :wink: Liczy sie otwartosc na uwagi i doswiadczenia innych... o to, ze zwykle nie warto wywazac otwartych drzwi (czyli warto sluchac innych) i nie warto byc stalym w swoich zasadach, bo czasem moga to byc zle zasady... ;) Quote:
Jesli potrzebujesz informacji bardziej szczegolowych to pisz... :) Wspolnie postaramy sie odpowiedziec na wszystkie pytania... :P |
All times are GMT +2. The time now is 00:52. |