Wolfdog.org forum

Wolfdog.org forum (http://www.wolfdog.org/forum/index.php)
-   Kluby CzW i prawo (http://www.wolfdog.org/forum/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Pies z marketu (http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=4742)

grotifarys 30-11-2009 14:11

Czcigodna Rono, sorry za to 'odłóżmy', ale wydaje się, iż nie jest to forum dla językoznawców i purystów języka polskiego ... jednak posypuje pokornie głowę popiołem i czekam na ewentualne dalsze poprawki, ponieważ często i gęsto na róznych forumach, smalę błąd za błędem, licząc na niepisane zwyczaje forumowe a dopuszczające takoweż błedy.

Pozatym, więcej niż pewne, nie jestem dyslektykiem a tym bardziej 'nadwornym' - skąd to skojarzenie?

secki 30-11-2009 14:57

Dodo wolfdoga - witamy ponownie !

Rona 30-11-2009 15:15

Quote:

Originally Posted by grotifarys (Bericht 258691)
Czcigodna Rono, sorry za to 'odłóżmy', ale wydaje się, iż nie jest to forum dla językoznawców i purystów języka polskiego ...

Należę do pokolenia, któremu wytłumaczono, że należy szanować język ojczysty bez względu na pochodzenie, wykształcenie, czy miejsce zamieszkania.:p Tym bardziej, że obecnie jest to dziecinnie proste - wystarczy kliknąć prawym klawiszem w podkreślone słowo, aby mieć jego poprawną wersję.8)

Quote:

...licząc na niepisane zwyczaje forumowe a dopuszczające takoweż błedy.

Z tego co wiem, na forach akceptuje się drobne błędy typu literówka, powtórzenie wyrazu lub brak przecinka, a nie masywne ortograficzne 'byki' świadczące o słabej znajomości polszczyzny i ogólnej nonszalancji wobec rozmówcy. Wydaje mi się, że człowiek, który nie zdołał opanować programu obowiązkowej szkoły podstawowej raczej nie ma czym się chwalić? :roll: Akurat na tym forum do niedawna pisali ludzie, znający i szanujący język ojczysty. Dopiero ostatnio zagościło tu parę osób, które przez edukację przeszły chyba z zaświadczeniem o dysleksji w kieszeni...;)

Quote:

Poza tym, więcej niż pewne, nie jestem dyslektykiem a tym bardziej 'nadwornym' - skąd to skojarzenie?

Skoro czytasz forum od jakiegoś czasu to powinieneś zrozumieć aluzję... ;-)

Grin 30-11-2009 16:25

Quote:

Originally Posted by Rona (Bericht 258722)
Skoro czytasz forum od jakiegoś czasu to powinieneś zrozumieć aluzję... ;-)

Gdyby czytał, niepotrzebne w ogóle byłoby pytanie, które Szanowny Pan zadał w tym wątku, bo dopiero co na podobne wątpliwości odpowiadano Hubsenowi. Zwłaszcza chyba post Margo wyjaśnił bez żadnych wątpliwości, dlaczego miłość do psów nie powinna oznaczać niechęci do tzw. papierków. ;)

Katka 30-11-2009 17:09

Quote:

Originally Posted by grotifarys (Bericht 258685)
umknęła mi ta dyskusja do której mnie odsyłasz. Po przeczytaniu jej teraz wniosek może byc tylko jeden: kazda ze stron pozostaje niezmiennie przy swoich racjach

Na tym forum wypowiada się wielu wartościowych ludzi, z doświadczeniem w wychowaniu i pracy z Wilczakami i znakomita większość posiada psy z rodowodem ze sprawdzonych hodowli. To o czymś świadczy. I nie są to sami hodowcy, ale też zwykli właściciele. Ich argumenty do których cię odesłałam są jak dla mnie racjonalne i spójne. "Racją" drugiej strony w tej dyskusji jest tylko własna zachcianka. Ale tak, każdy trwa przy swoim...

Quote:

Originally Posted by grotifarys (Bericht 258685)
nooo a twoje stanowcze stwierdzenie , iz nalezy 'potepic w czambuł' - to gruba przesada...

Hmmmm... twierdzenie jest twoje, tylko moja odpowiedz na nie brzmi "tak" - fałszerstwo, łapówki, nielegalne sprowadzenie zabronionej rasy - dla ciebie to jest ok? Czy zauważyłeś że
XaedasKSP chciał nie tylko sfałszować paszport ale również dokumenty szczepień i wyniki badań psa? Miałby zaświadczenie że pies jest szczepiony przeciwko wściekliźnie/nosówce/parwowirozie, podczas gdy szczeniak łatwo by mógł się zarazić a potem przenosić te choroby. Ale przecież to wszystko z "miłości do rasy".

All times are GMT +2. The time now is 16:45.