Quote:
Originally Posted by grotifarys
(Bericht 258691)
Czcigodna Rono, sorry za to 'odłóżmy', ale wydaje się, iż nie jest to forum dla językoznawców i purystów języka polskiego ...
|
Należę do pokolenia, któremu wytłumaczono, że należy szanować język ojczysty bez względu na pochodzenie, wykształcenie, czy miejsce zamieszkania.:p Tym bardziej, że obecnie jest to dziecinnie proste - wystarczy kliknąć prawym klawiszem w podkreślone słowo, aby mieć jego poprawną wersję.8)
Quote:
(Bericht 258691)
...licząc na niepisane zwyczaje forumowe a dopuszczające takoweż błedy.
|
Z tego co wiem, na forach akceptuje się drobne błędy typu literówka, powtórzenie wyrazu lub brak przecinka, a nie masywne ortograficzne 'byki' świadczące o słabej znajomości polszczyzny i ogólnej nonszalancji wobec rozmówcy. Wydaje mi się, że człowiek, który nie zdołał opanować programu obowiązkowej szkoły podstawowej raczej nie ma czym się chwalić? :roll: Akurat na tym forum do niedawna pisali ludzie, znający i szanujący język ojczysty. Dopiero ostatnio zagościło tu parę osób, które przez edukację przeszły chyba z zaświadczeniem o dysleksji w kieszeni...;)
Quote:
(Bericht 258691)
Poza tym, więcej niż pewne, nie jestem dyslektykiem a tym bardziej 'nadwornym' - skąd to skojarzenie?
|
Skoro czytasz forum od jakiegoś czasu to powinieneś zrozumieć aluzję... ;-)
|