|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
|
Thread Tools | Display Modes |
21-07-2003, 16:27 | #1 |
VIP Member
|
Spotkanie w Późnej - 12-14.09.2003
Juz niedlugo Was opuscimy i mimo ze czesciowo osiagalni przez internet,
wracamy dopiero za miesiac. Tak wiec juz teraz przypominam o zarezerwowaniu sobie weekendu 12.-14.09.2003. Wraz z International Wolfdog Sport Club juz po raz drugi organizujemy weekendowe spotkanie czechoslowackich wilczakow w Polsce. Spotkanie odbedzie w Poznej (dla tych co jeszcze nie wiedza: to tuz na granicy polsko-niemieckiej okolo 10 km od przejscia granicznego w Gubinku.) Program jest dopiero ustalany, wiec szczegoly pozniej. Na pewno zrobimy (maly?) spacer siejac zamieszanie wsrod okolicznym mieszkancow. A wszystko po to, by chociaz wykapac psy (o ile do tego czasu Nysa nam nie wyschnie). W propozycjach mamy jeszcze: mobility (takie ciekawe zawody dla psow i ich wlascicieli), no i oczywiscie coursing. Zakwaterowanie jak zwykle: kto pierwszy ten lepszy (...i moze zalapie sie na pokoj w domu). Poza tym jest miejsce na namioty lub w namiocie wojskowym na wlasnych materacach. Oczywiscie przygotowane zostanie tez spanie na sianie (w zeszlym roku spala tu dobrowolnie wiekszosc uczestnikow..i psy). Na niedziele zaplanowany jest udzial w krajowej wystawie psow Zielona Góra, to okolo 60 km od Poznej (kazdy powinien zglosic sie samodzielnie - zgloszenia na wystawe nalezy przesylac do 20.08.2003). Sedziuje: Piotr Sliwka (wiekszosc z Was pewnie juz go zna) Cena za zgloszenie: pierwszy pies 60 ZL nastepne: 50 ZL szczenieta: 35 ZL Informacje o wystawie znajdziecie tutaj: http://zkwzg.dogomania.pl/wystawa/w-pl.php Oczywiscie mozliwe jest zgloszenie psow przez internet - trzeba tylko wypelnic formularz na tej stronie: http://zkwzg.dogomania.pl/wystawa/zgloszenie.php Jak dotad na pewno przyjedzie Pavel z goscmi z Czech (jak dobrze pojdzie to zrobimy u nas nieoficjalne spotkanie hodowli "Sedy chlup" )) ), Kiril i Natalija z Moskwy, Mijke van Heyningen (probuje jeszcze zwerbowac innych wlascicieli z Holandii), z Niemiec prawdopodobnie Kristof Görlich (reszta chetnych jeszcze sie sie zastanawia). Peronowke beda reprezentowac trzy szczeniaki: Amber z Ela, Pinky z Danielem i Voodoo z Misa i Petrem. Trzymamy tez za slowo: Irka i Anie (no, Wy jednak macie obowiazek wobec hodowcy )) ) i Joanne i Adriana (z obecnie troche wieksza gromadka). Jesli sa jeszcze chetni (niekoniecznie posiadajacy wilczaki) - to prosze o kontakt. Pozdrawiamy, Margo, Przemek & stado
21-07-2003, 21:42 | #2 |
Member
|
Spotkanie - Pozna 13.-14.09.2003
No to my niesmiale chcielibysmy sie zgłosic ..
Nie wiemy tylko czy mozemy tez zabrac Czenekę bo ona niewilczak? Sebastian Kornelia Taro i Czeneka |
21-07-2003, 21:51 | #3 |
VIP Member
|
Pytanie! Jako prawowity czlonek stada jest i u nas mile widziana!
Pozdrawiam, Margo
21-07-2003, 22:15 | #4 |
VIP Member
|
Buuuuuuuu ....a ja tez bym chciala a mam najwazniejsze w sezonie targi
energetyczne w Bielsku ;-(((( chlip...chlip... pozdrawiam zalana lzami Gaga ( ze skaleczona stopa bo uczylam psa sasiadow plywac - ja wlzalam do wody, krew sie polala a pies jak nie wchodzil tak nie wchodzi ;-((( totalna rozpacz.....na calej linii..... |
21-07-2003, 22:35 | #5 |
Member
|
WITAJCIE KOCHANI,
dawno nie goscilam na liscie, gratuluje wszystkim sukcesow bo w tak zwanym miedzyczasie siedzialam cicho. Max niestety ma powtorkę z choroby skory. Mysle ze leczenie miejscowe antybiotykiem bylo dobre bo rana szybko sie leczyla i nie bylo obciązenia terapią antybiotykowa calego organizmu ale jednoczesnie nie zapobieglo nawrotowi choroby. Gdzies sobie te bakterie krązyly i teraz sobie z powrotem wyszly. Max ma znow wygolony kark i bierze zastrzyki. Ale jak mu kark odrośnie dopiero bedzie mial piekne futerko. Wystawa w Zielonej pewnie nas ominie, spotkanie może nie. Jeżeli będzie wszystko mijalo to moze przynajmniej spotkamy sie z Wami. Wybieraliśmy się w odwiedzinhy na czeski oboz ale dopoki Max ma rane na karku nigdzie się nie ruszymy. To co w czasie choroby Max musial się nauczyc to posluszenstwo. Obcy ludzie mogą mu golic kark maszynka, robic opatrunki i zastrzyki. Boi sie ale jest grzeczny. Może na wystawach nie będzie warczal na sedziego. Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie. Bozena z Maxem |
23-07-2003, 21:20 | #6 | |
VIP Member
|
Quote:
ma czasu dla psa (no i dziecka). No i ze chyba ja rzuci. Obozy tuz, tuz. I przyszedl email...... (dalej chyba nie bede pisac -juz wiesz co robic )))) ) Pozdrawiam, Margo
23-07-2003, 23:36 | #7 |
Senior Member
|
Moge prosic o podanie pieskow zagranicznych, ktore beda u Was?
bo po wlascicielach nie bardzo jeszcze wiem czyli kto oprocz psow Pavla z Czech, jaki piesek z Holandii, Moskwy i Nimiec? Nie ukrywam , ze interesuje mnie glownie grupa wiekowa ( psow) od 9 do 15 mies. Ela I Amberos |
24-07-2003, 15:44 | #8 | |
VIP Member
|
Quote:
Bo jesli tak to ide w te slady))) No chyba ze znajoma w totka wygrala)) Oj...wszystko mi sie w srodku zacinelo na supel z zazdrosci ...ide sobie... . co tu bede tak sama siedziala...wszyscy na obozie...a tu deszcz....wilki... . ech... Gag z Giga p.s. wlasciwie to nawet wilkow nie ma;-((( |
|
27-07-2003, 01:03 | #9 |
Senior Member
|
Jesli mozna to przyjade z kuzynka i z Ava.
Nie wiem tylko co zrobic z Ava w czasie wystawy w Zielonej? Jak bedzie upal to odpada trzymanie w aucie. Ale chyba wiecej osob ma ten problem, np Joanna. Co Wy planujecie zrobic z malutka? rozdzielicie sie? pozdrawiamy Ela i Amber i Ava |
28-07-2003, 10:12 | #10 |
Junior Member
|
My sprobujemy wejsc ze szczeniaczkiem, w Nowym Saczu sie udalo-zaczelismy
piszczec, ze my sami i mamy dwa psy i nie mamy z kim zostawic i za goraco zeby w samochodzie i ze szczepienia wszystkie i.... Pan dal za wygrana i nas wpuscil. Pozdrawiamy Joanna, Adrian i szczeniaki (jeden duzy drugi maly) |
28-07-2003, 23:55 | #11 |
Senior Member
|
O jak dobrze, ze nie wszyscy wyjechali na oboz!!!
A juz mialam dola. Ze szczeniaczkiem to pewnie latwiej, a moje malenstwo(Ava) ma kilka lat i ze 25 kg.! Nijak jej nie przemyce!!! No ale szkoda mi ja zostawic w domu, uwielbia podroze, zawsze pierwsza siedzi w aucie, wiec pewnie bedzie musiala przetrwac te pare godzin w samochodzie, byleby nie bylo upalu! Napiszcie jak mala biala panienka, czy bardzo spokojna? A co u Halli? pozdrawiamy Ela i banda |
29-07-2003, 12:04 | #12 | |
Member
|
Quote:
Pozdrawiam, Margo PS. Swoj przyjazd potwierdzili takze wlasciciele Iky'ego od Uhoste...
29-07-2003, 23:23 | #13 |
Senior Member
|
Margo wyjaw mi wreszcie kto bedzie w klasie Amberka z chlopakow?
Ava wreszcie zaliczy jakas wystawe!!!! milego odpoczynku Ela i A i A i A |
08-08-2003, 10:38 | #14 | ||
Member
|
Quote:
bo lista zgloszen na wystawe przychodzi mi na poczte w domu i teraz nie bardzo mam jak ja sprawdzic. Ale tloku nie bedzie... Quote:
))) Ciekawe jak sie jej spodoba. Potem zawsze moze brac udzial jako uczestnik zawodow np. agility... Pozdrawiam, Margo
25-08-2003, 12:56 | #15 |
VIP Member
|
Zielona Gora 14.09.2003
Jesli ktos z Was chce przyjechac na spotkanie w Poznej, a jeszcze nie
zglosil psa na wystawe to przypominam, ze absolutnie ostateczny termin uplywa 27.08.2003. O godzinie 18:00 zostanie wylaczony skrypt do przesylania zgloszen... Co do wilczakow to zapowiada sie prawdziwy rekord. Ale szczegoly potem... )) Pozdrawiam, Margo
01-09-2003, 13:34 | #16 |
VIP Member
|
Spotkanie w Poznej
Tak jak juz pisalam spotkanie troche przekroczylo nasze oczekiwania i w
sumie na dzien dzisiejszy zgloszone jest ponad 30 osob z Polski, Rosji, Niemiec, Czech i Holandii (Slowacy sa urazeni, ze nie wyslalismy im oficjalnego zaproszenia, bo postaraliby sie zalatwic wolne i tez przejechac - coz, moja wina. Postaramy sie to nadrobic w przyszlym roku ) ). Oznacza to, ze w sobote mozna bedzie zobaczyc na jednym miejscu okolo 25 wilczakow!!! Milym tez zaskoczeniem jest duza ilosc gosci z Czech. Nie dziwiloby to, ale nasza prosba o umieszczenie informacji o spotkaniu na czeskich stronach klubowych i w biuletynie zostala przez redakcje puszczona mimo uszu i zbojkotowana.... Tak wiec do spotkania jeszcze tylko dwa tygodnie... Miejmy nadzieje, ze pogoda dopisze... ))) Pozdrawiam, Margo
01-09-2003, 14:30 | #17 |
Junior Member
|
Spotkanie w Poznej
Chetnie wybralabym sie z Kamilem i IOWA do Póznej.
Wprawdzie suczka rozpoczyna szkolenie, które organizuje zw.kynol. które odbywac sie ma w soboty i niedziele i opuszczenie szkoly to wagary w tak mlodym wieku! Mamy namiot, lancuch dla suczki i co jeszcze nam brakuje? Gdzie trzeba uiscic skladke? Jolka. |
01-09-2003, 14:46 | #18 | ||||
VIP Member
|
Spotkanie w Poznej
Quote:
Gorze, to uczestnictwo w spotkaniu w Poznej jest po prostu obowiazkowe! )) Poza tym bylaby to mila niespodzianka dla jej hodowczyni, ktora rowniez nas odwiedzi (razem z mama Iowy) ))) Quote:
udzial w zawodach (lacznie z czescia posluszenstwa) to bedzie to nieobecnosc usprawiedliwiona... )) Quote:
Quote:
przyjezdzie... Pozdrawiam, Margo
01-09-2003, 15:24 | #19 | ||
Junior Member
|
Spotkanie w Poznej
Juz sie nie moge doczekac! Dziekujemy za zaproszenie i przyznaje, ze to
wspanialy pomysl taka impreza. Jezeli moglibysmy w czyms pomóc-to jestesmy chetni. Quote:
Quote:
[/quote] Pozdrawiam, Jolka |
||
01-09-2003, 17:00 | #20 | ||||
VIP Member
|
Spotkanie w Poznej
Quote:
drugie w Krakowie. I sa kolejni chetni... )) Poza tym pod koniec roku planujemy wizyte w Poznaniu, a na przyszly rok w maju prawdopodobnie spotkamy sie w Lodzi.... )) Quote:
naciaganie wabika do coursingu... Quote:
Quote:
prezentacji doskonalego wyszkolenia - chodzi raczej o dobra zabawe dla kazdego wlasciciela. Dlatego nie zdradzimy sekretu, jakie zostana Wam postawione zadania, ani co trzeba bedzie zrobic. Ale juz teraz moge powiedziec, ze reagowanie na komendy to tylko mala czesc umiejetnosci, ktore musi posiadac pies (i jego wlasciciel).... Poza tym: obecnosc obowiazkowa! (psy mozemy pozyczyc, wiec nie ma wymowki) Pozdrawiam, Margo
|