|
Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit... |
|
Thread Tools | Display Modes |
12-06-2007, 17:31 | #1 |
Junior Member
|
odlúčenie
Ahoj.. prosím poraďte mi ako mám svoju 7mesačnú sučku naučiť, aby vydržala pár hodín doma osamote. Mám ju v byte a absolútne neznesie odlúčenie. Mám pocit, že okrem sedatív som už vyskúšala všetko. Potrebujem docieliť, aby vydržala sama nejaké tri štyri hodiny. Keď ju nechám samú strašne vyvádza, vyje a demoluje byt. Problém je aj vtedy, keď ja odídem a ona zostane sama s iným členom rodiny. To sa ma tak isto snaží zúfalo privolať. Našťastie vtedy sa neopováži demolovať byt. Už som z toho zúfalá. Pomôžte prosím..
|
12-06-2007, 18:31 | #2 |
Junior Member
|
ahoj má milá, máme to samé jak je někdo doma a já na malá brečí u dveří, nepije a nejí, demolici bytu a stres z odloučení jsme vyřešili lodžií, malá tam má boudu, odpočinkovou zónu, i když jsem doma občas ji tam zavřu, chce to postupně, pokud nemáš k dispozici balkon, tak pomalu, odejdi, třeba na 5 minut, vrať se a hodně vítej, dej jí pamlsek a pak dobu prodlužuj, nevracej se ale když bude vyvádět, ale najdi chvilku kdy se bude zdát v klidu, nebo ji nauč pokud máš víc místností na jednu místnost a zabezpeč to tak aby si neotevřela - naše malá s přehledem otevře dveře a jde na průzkum...dej pak vědět co a jak, to víš, miluje tě no
|
14-06-2007, 10:55 | #3 |
Member
|
Hmmm, to sa prave myslim neodporuca. Naopak, klud pred odchodom, klud po prichode, privitat sa az ked sa psisko ukludni, a to tiez len pokojne. No ale tazko to funguje v reali, moc dobre viem.
Mne velmi pomohlo byt s nou na tabore - tam bola casto dlhsie sama pred chatkou na retazi a od kamarata videla ze to nie je ziadna tragedia, trosku poskucala a potom chrnela. Samozrejme to po navrate domov nebolo este ruzove, ale postupne sa to proste zlepsovalo. Teraz uz knuka len ked meskam z roboty a aj to nie vzdy.
15-06-2007, 18:10 | #4 |
Junior Member
|
no.. viem, že chváliť psa po príchode nie je veľmi vhodné.. v každom prípade ďakujem za rady a skúsenosti.. Ešte by ma zaujímaja jedna vec: je možné, že sa to môže vekom upraviť? Predsa len je suka ešte nevyrovnaná, povaha nie je ustálená.. zatiaľ si len hľadá miesto vo svete..
|
|
|