|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
|
Thread Tools | Display Modes |
27-06-2013, 01:52 | #1 |
Member
|
Bashtee Wilcza Saga
Gdzie ćwiczą Wilczaki?
Mój Wilczak ćwiczy w Polsce i w Czechach. Obrona:
27-06-2013, 09:52 | #2 |
Senior Member
|
Ale z niej szczekacz zazdroszcze szkolenia i zycze dalszych sukcesow z Baszti
27-06-2013, 13:36 | #3 |
K-Lee Family
|
Super!!!!! Świetna jest!!!
|
27-06-2013, 13:57 | #4 |
Member
|
Dzięki
Asia, mówiłam, że jest gaduła Tutaj sie trochę cofnęliśmy z rękawa na gryzak. Zrobiliśmy to świadomie, żeby dać jej więcej funu i chyba się udało Dodam może jeszcze, że obrona była po 5 dniach agility, gdzie Baszti biegała 2 razy dzienne w 30 stopniowym upale, więc jestem z niej dumna tym bardziej
27-06-2013, 21:45 | #5 |
Senior Member
|
Ekstra!!! dzięki serdeczne, jak masz możliwość to poproszę o więcej fotek/filmików. Ja nie FBkowy więc chyba mi coś umyka
|
28-06-2013, 00:08 | #6 |
Tmave Zlo
|
To w Czechach obrona? A jak Wam idą przekierowania i posłuszeństwo w obronie? Podrzuć coś!
28-06-2013, 09:29 | #7 |
Member
|
Paweł, obiecuję wkleić wieczorem parę fotek. Mam tez filmik jak ćwiczymy sobie posłuszeństwo z Basztylianną. Też pokażę
Joanna, tak, to Czechy. W Polsce gryzienie cwiczymy z Jackiem Lewkowiczem i baaardzo polecam. Niestety w W-wie raczej nie bywa, ale regularnie spotyka sie we Wrocławiu i w Trójmiescie. Teraz będa obozy w Siewierzu. Myślę, ze można wpaść choćby na weekend a dojazd z W-wy mamy dobry. Odnośnie posłuszeństwa i obrony, nie mieszamy tego. Posłuszeństwo ćwiczymy sobie oddzielnie pod kątem obediense. A gryzienie w ramach zabawy, nie mam tutaj planów startów w zawodach, wiec nie patrzę na to w ten sposób. Dla nas gryzienie (po czesku kąsanie, bardzo wdzięcznie ) to zabawa z pozorantem i chęć zabrania rękawa. Baszti od małego miała złodziejskie skłonnosci, wiec jak może zabrać rękaw jest w siódmym niebie .
28-06-2013, 12:46 | #8 | |
Tmave Zlo
|
Quote:
Pytałam o przekierowanie, bo jakby Dewi TAK chciała rękawek, to nasze posłuszeństwo wyglądałoby fajniej. Motywatorem jest pozorant a nagrodą chwyt.
28-06-2013, 13:03 | #9 |
Member
|
Tak, to dobra motywacja. My gryzienie dopiero zaczynamy. Baszti miała do tej pory jakieś 15-20 wejść. Posłuszeństwo jako takie ćwiczę w domu, bez pozoranta, więc nie mam takiego motywatora na co dzień. Zobaczymy co bedzie dalej. Jak już będzie pewna i wystarczająco zmotywowana może będziemy probowali ćwiczyć posłuszeństwo przy rękawie. Na razie chyba jeszcze na to za wcześnie. Zresztą zobaczymy co powie trener
Seminarium weekendowe z Jackiem można zorganizować w W-wie. Powiedział, że przyjedzie jeżeli zbierze się parę osób. Ja na razie nie mam do tego głowy i nie wiem jak się do tego zabrać, ale w przyszłości pomyślę czy nie udałoby się tego zorganizować.
28-06-2013, 14:48 | #10 | |
Tmave Zlo
|
Quote:
- nagroda dla psa jest mega frajdą - może być zrobione zawsze przed "wejściem" albo jako przerywnik (zależnie od układu itd) - można spróbować skupić na sobie psa przy większych rozproszeniach Miłej zabawy!
28-06-2013, 18:14 | #11 |
Member
|
Obiecane filmiki
na co dzień ćwiczymy inaczej niż na tych filmikach tzn robię dużo krótsze serie i więcej nagradzam. Więcej tez biegam i gadam do psa Na przykład takie ćwiczeniowe chodzenie przy nodze to jest kilka kroków -> nagroda, jeden krok -> nagroda, 2 kroki -> nagroda, tak, żeby przemycić więcej smaków
28-06-2013, 19:27 | #12 |
Senior Member
|
Mnie sie bardzo podoba, ide pokazac mendzie, niech mu wstyd bedzie
28-06-2013, 20:40 | #13 |
Tmave Zlo
|
Bardzo ładnie. Jak na wilczaka
28-06-2013, 23:08 | #14 |
Senior Member
|
ekstra - ja chętnie pomogę !!!
|
28-06-2013, 23:26 | #15 |
Member
|
Paweł, super, może można by zagadać z Asią o plac treningowy? Tylko jeszcze pytanie czy znalazłaby się wystarczająca ilość chętnych. Mam nadzieję, ze tak, bo wzięlibyśmy nie tylko wilczakowców.
Jacek zna i świetnie czuje psy i myślę, ze jest jak najbardziej kompetentną osobą, żeby pomóc również w problemach wychowawczych, poradzić przy tropieniu i pomóc w ćwiczeniu posłuszeństwa. Poza tym, lubi Wilczaki, i chętnie z nimi trenuje, to ważne, bo nie każdy szkoleniowiec się na to pisze Poza tym fajnie byłoby dać możliwość ćwiczenia na miejscu bo nie każdy może i chce jechać aż do Wrocławia czy Gdańska. Może uda nam się pojechać w lipcu potrenować to zapytam jak dokładnie miałoby to wyglądać, jakie terminy wchodzą w grę i jakie będę koszty itd. Pewne jest, że trzeba mieć plac i nocleg dla szkoleniowca, ale myślę, że razem coś wymyślimy
Arte et Marte Wäka Bashtee Wilcza Saga Last edited by dorotka_z; 28-06-2013 at 23:31. |
28-06-2013, 23:30 | #16 | |
Senior Member
|
Quote:
Spoko, spytam i poogarniam. Przez najbliższe 1,5 tyg. nie dam rady, ale potem pozałatwiam to co będę mógł. Psy myślę, że spokojnie znajdziemy. Jest jakaś ilość wymagana? |
|
28-06-2013, 23:35 | #17 | |
Member
|
Quote:
Super! O tą ilość zapytam, mam nadzieję, w lipcu, ale też się szczególnie, o to, nie martwię
29-06-2013, 00:10 | #18 |
czuły barbarzyńca
|
|
29-06-2013, 22:34 | #19 |
Tmave Zlo
|
A ja pogadam ze swoimi. Po obecnych mistrzostwach ipo już powinni wrócić do rzeczywistości.
03-01-2014, 15:14 | #20 |
Member
|
agility
No to teraz coś na wesoło Pokazywałam już na FB, ale wiem, że nie wszyscy zaglądają (Paweł ;>).
Maciek trenował agility tylko tydzień w czerwcu a Baszti też od tamtego czasu ma przerwę. Jak widać nie przeszkadzało im to w udanym starcie