|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
|
Thread Tools | Display Modes |
21-10-2012, 13:39 | #1 |
ngi dhla
|
Wilczakowe plusy dodatnie
Oprócz szeregu wad (o czym napisano tomy elektronicznym atramentem na elektronicznych papirusach) psy... nie wspominając o wilczakach, którym poświęcone jest to forum - posiadają mnóstwo zalet.
Oto jedna z nich: dywan im starszy, tym gęstszy. Uwaga, ważne - dobrze, żeby był "pod kolor".
21-10-2012, 14:05 | #2 |
Senior Member
|
Jak na dywanie bedzie za duzo, to pozbierac, zima sie zbliza bedzie jak znalazl na sweter i cieple rekawiczki, a moze nawet na nowy dywan
22-10-2012, 07:03 | #3 |
ngi dhla
|
Kolejna zaleta: wilczak + linka + plus człowiek na nartach + fiakier wiozący turystów do schroniska na Chochołowskiej = brak konieczności odpychania się kijkami. Uwaga, ważne - większym motywatorem od fiakra jest koń.
11-11-2012, 20:38 | #4 |
Junior Member
|
Do TPN jest zakaz wstępu z psem - czyżby były jakieś odstepstwa? Ja z tego powodu jeżdżę w Tatry Slowackie, ale chętnie bym się do Chocholowskiej wybrał
11-11-2012, 21:53 | #5 |
Junior Member
|
no właśnie???? jak to jest?
|
11-11-2012, 22:05 | #6 |
VIP Member
|
W pienińskim i tatrzańskim jest ostro. Bez dyskusji, od razu, a czasem zawczasu strażnicy informują, że z psem wchodzić nie wolno.
W Pieninach warto śmignąć na słowacka stronę, tam nie ma problemu (ale to chyba też do czasu, jak Słowacy uchwalą nową listę ras niebezpiecznych, na której są i Saarloosy i kto wie czy nie znajdą się czechosłowackie wilczaki )
Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 11-11-2012 at 22:34. |
12-11-2012, 07:08 | #7 |
ngi dhla
|
Do Chochołowskiej jako doliny w obrębie TPN, ale jednak formalnie zarządzanej przez Wspólnotę Ośmiu Uprawnionych Wsi można wchodzić z psem. Jest to jedyna taka dolina, np. do Lejowej już nie wolno. Aha - i tylko do schroniska - powyżej też już jest absolutny zakaz.
12-11-2012, 08:56 | #8 |
Member
|
Jeszcze jeden plus dodatni (fajny tytuł bo faktycznie są też u nich plusy ujemne) to nie trzeba mieć radia w samochodzie. Moja Ereshka tak ma, że nawet jak się jedzie 500 km to całą drogę śpiewa i opowiada co widzi za oknem. Można dołączyć (bo i tak się nie uciszy-pokrętła brak) i wówczas świetny duet albo i trio i kupa śmiechu
13-11-2012, 02:46 | #9 | |
VIP Member
|
Quote:
Ja rownie "milo" wspominam Jabba - 600km spiewania, ktorego nie dalo sie zagluszyc ani techno, anii odglosem pracu trasitowego silnika....
|