|
_Administracja Pytania związane z działaniem Wolfdoga, bazą danych i innymi sprawami technicznymi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
09-02-2009, 16:26 | #1 | ||
Moderator
|
Informacje o miotach w bazie danych (lista hodowcow)
Chcialabym przypomiec hodowcom, ze Wolfdog.org bazuje na wspolpracy: my robimy wiele dla Was i chcielibysmy, abyscie zrobili tez cos dla nas. Niestety nie zawsze to dziala....
Prosze wiec abyscie jeszcze raz przeczytali warunki na jakie zgadzacie sie umieszczajac reklamy miotow na Wolfdogu: Quote:
Quote:
Przeczytajcie wiec UWAZNIE: Prosze, abyscie sprawdzili baze danych, czy nie ma brakujacych informacji o Waszych miotach i czy podane dane sa prawidlowe: - imiona psow - daty narodzin - numery rejestracyjne - numery chipow lub tatuazy - imiona i nazwiska wlascicieli Jesli czegos brakuje prosze o przeslanie tych informacji na adres: [email protected]. Hodowcy, u ktorych nadal beda braki w danych ich psow zostana usunieci z listy hodowli po 22.02.2009. Zostana rowniez usuniete wszystkie reklamy ich miotow. Po dostarczeniu brakujacych informacji hodowca ponownie bedzie mogl dodawac reklamy miotow i jego hodowla ponownie pojawi sie na spisie. |
||
21-03-2009, 13:54 | #2 |
Moderator
|
Nastapi przesuniecie aktualizacji bazy danych. Otrzymalismy mase nowych danych z ostatnich kilku lat od jednego z klubow tej rasy z jednoczesna prosba aby wstrzymac sie z ich publikacja do premiery.... Czego? No wlasnie nie moge tego jeszcze zdradzic...
W kazdym razie: kto jeszcze nie uzupelnil brakujacych danych ten ma czas do 31.03.2009. |
09-11-2013, 19:02 | #3 |
Senior Member
|
info od admina:
nie będą zamieszczane informacje o "producentach szczeniąt", tj. zamieszczane będą info o maksymalnie 2 miotach tych samych rodziców. Kolejne nie będą zamieszczane. dodawać mioty można tutaj: http://www.wolfdog.org/wolfdog/submit/litters |
14-11-2013, 10:19 | #4 |
Junior Member
|
W związku z kilkoma nieudanymi próbami dodania informacji o planowanych miotach do bazy, proszę administratora o pomoc w tym zakresie.
Badanie USG potwierdziło ciąże dwóch moich suk: Morta z Peronówki x Ulvar Lupusek, najwcześniejszy termin odbioru szczeniąt: 25.01.2014 Callisto z Peronówki x Urobach z Peronówki, termin odbioru: 6.02.2014 |
14-11-2013, 22:25 | #5 |
Senior Member
|
u mnie widać obydwa mioty w zapowiedziach...
|
16-11-2013, 19:19 | #6 | |
Wilczasty : Foto
|
Quote:
16-11-2013, 19:27 | #7 |
Senior Member
|
|
16-11-2013, 19:32 | #8 |
Wilczasty : Foto
|
Czy jak pokryję jedną sukę 3x razy tym samym psem to dostaje "bana" i jetem traktowany jak "producent"?
16-11-2013, 19:55 | #9 |
Senior Member
|
|
15-12-2013, 23:22 | #10 |
'Wilk z baśni' :)
|
Prosiłam już mailem, prosiłam przez formularz zgłoszeniowy ale bezskutecznie… proszę teraz tutaj, może admin tu jednak z czasem zaglądnie.
Uprzejmie proszę o dodanie miotu: YIPON z Peronówki x CLAIR DE LUNE Srdcervac Najwcześniejsza data odbioru szczeniaków: 01.04.2014 Dziękuję z góry. Jak pisałam, prosiłam już o to kilkukrotnie. Bezskutecznie. Chociaż inne mioty na kwiecień zostały dodane. Za to zamiast zapowiedzi o miocie, od kilku dni figuruję w bazie wolfdoga jako hodowca, który nie dosyła informacji o swoich miotach! Dosyć to nagłe i niespodziewane. Jest mi z tego powodu cholernie przykro, bo informacje dosyłam regularnie po narodzinach szczeniąt, dodatkowo kilka razy i na różne sposoby, żeby na pewno dotarły (mail, formularz). Regularnie uzupełniam także wyniki wystawowe. W ramach wyjaśnień: nie wiem, jakim sposobem po narodzinach naszego miotu „B” w bazie pojawiły się „dane” właścicieli wyssane z palca (pomimo tego, iż wysłałam właściwe i kompletne). Nie wiem także jakim sposobem w profilu BOHATERA Wzb pojawił się nagle „brak właściciela”. Poprzedni właściciel nie wysyłał takiej informacji, a ja wysyłałam pełną informację z danymi nowego właściciela. No ale w bazie wisi co wisi. Jeżeli do bazy wolfdoga mogą być dodawane wszelkie informacje totalnie bezkrytycznie, to może warto wprowadzić taki system jaki jest przy dodawaniu wyników wystaw: każdy dodaje sam, ale automatycznie jest pod tym podpisywany publicznie, loginem, więc bierze odpowiedzialność za rzeczy jakie wpisuje.
www.wilkzbasni.pl Kalaratri z Peronówki (Furia) & Clair De Lune Srdcerváč (Luna) & Bazyliszek Wilk z baśni Last edited by Bajka; 15-12-2013 at 23:26. |
16-12-2013, 12:31 | #11 |
Forest Hood
|
Witam,
Również proszę o dodanie naszego miotu do zapowiedzi. Przez formularz dodawałem dwukrotnie, ale bezskutecznie... NABAL KAZAN Bully royal club & TASJA Eden severu Najwcześniejsza data odbioru 18.02.2014r. Z góry dziękujemy. |
01-01-2014, 19:47 | #12 | |
Dziad Borowy
|
Quote:
01-01-2014, 20:13 | #13 |
Senior Member
|
Myślę, z przykrością, że nikt tutaj na te pytania nie odpowie. Mogę napisać do Admina zapytanie, ale nie wiem czy jakąś satysfakcjonującą odpowiedź uzyskacie oprócz w skrócie "hodowca nie dosłał danych, niech przyśle jeszcze raz" ... Admin z tego co mi wiadomo nie czyta po polsku
|
02-01-2014, 00:16 | #14 | |
VIP Member
|
Quote:
Zerknij na Kazana - jest totalne echo jesli chodzi o badania. Inne jeszcze ujda, ale nie ma szans na publikacje miotu bez badania HD u ojca czy matki...
02-01-2014, 13:20 | #15 | |
K-Lee Family
|
Quote:
http://www.wolfdog.org/dbase/litters/6 P.s. Miotów bez HD jest więcej, podałam pierwszy z brzegu. |
|
02-01-2014, 14:44 | #16 | |
VIP Member
|
Quote:
02-01-2014, 15:10 | #17 |
K-Lee Family
|
Margo... zapowiedzi miotów bez HD przynajmniej jednego z rodziców jest powyżej 15... i wszyscy przesłali ale nie wpisano do bazy??
|
02-01-2014, 18:43 | #18 |
Moderator
|
niektore wyniki byli ale przepadli ( ja mowie o Mephisto naprzyklad, albo Elwen ktorej HD przepadlo gdzies) to moze admin widzi ze one sa ale z jakich tam dowodow nie wyswietlaja sie one. slowacke mioty tez maja HD jak nic bo inaczej nie moga isc do hodowli, czeskie tez, niemiecke tez, no nie wiadomo dla czego nie widzi sie wynikow.
|
02-01-2014, 20:31 | #19 |
Forest Hood
|
Kazan miał badanie HD. Potwierdzenie zostało wysłane i oczekuje na szybką aktualizację.
|
02-01-2014, 20:43 | #20 |
Senior Member
|
To powodzenia z tą szybkością Daiva, może się mylę ale jak były i przepadły to znaczy, że ich nie ma, tak? a jak nie ma to miotu być nie powinno. Jeśli zgodnie z "prawem" ma być Last edited by Wonderfull Wolf ES; 02-01-2014 at 20:47. |
|
|