|
Videos & photo stories Foto i video blogi.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
06-04-2012, 22:01 | #1 |
Junior Member
|
Który tak potrafi - przyznawać się ;)
|
07-04-2012, 15:36 | #2 |
Member
|
Dawno nie widziałam tego filmiku
Ten ACD jest faktycznie bardzo fajnie "zrobiony", ale jakby sie zastanowić, to nie są to sztuczki z "wysokiej półki" tak naprawdę (cofanie, obroty i komenda typu "zostaw/weź") niemniej jednak - bardzo efektownie wyglądają, trzeba przyznać Na mnie jednak największe wrażenie robią komendy takie jak np. warczenie na zawołanie - moim zdaniem jest to jednak trochę inna klasa zawodnicza Tak jak tu Luna prezentuje -> Od wielu lat zastanawiam się jak zabrać się do nauki psa takiego aktorstwa, żeby oddzielić jego prawdziwe emocje od miny Oczywiście testów szkoleniowych nie przeprowadzam ze względów bezpieczeństwa |
07-04-2012, 16:56 | #3 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
bardzo podobne do tego co robi ACD sa niektore cwiczenia IPO
wykonanie tych sztuczek takie raczej srednie, wahane, niechetne ale koncowka tuz przed wzieciem pilki z tymi zmylkowymi komendami bardzo mi sie podoba!!! temu wolfdogowi tez sie przygladalam i zastanawiam sie czy te miny sa rzeczywiscie agresywne czy to wylapane jakies inne zachowania np. z lancucha lowczego?! |
07-04-2012, 17:07 | #4 | |
Member
|
Quote:
Też się zastanawiam właśnie, jak taką minę wyłapać, bez wyłapania agresji "w gratisie". Widziałam już sporo psów prezentujących taką "sztuczkę", większość z nich faktycznie bardzo szybko, po zwolnieniu komendy wraca do "normalnego" stanu umysłu... Co prawda nie widziałam takiego czegoś nigdy na żywo, ale wydaje mi się, że to faktycznie jedynie "gra" aktorska. To pozostaje dla mnie zagadką od naprawdę dawna, do tej pory nikt nie udzielił mi odpowiedzi JAK czegoś takiego się psa uczy A umiejętność niestety ryzykowna, bo łatwo w psie agresję wzmocnić, więc nie mogę sprawdzić, bu |
|
07-04-2012, 17:28 | #5 |
Junior Member
|
Takie wpatrywanie się w przedmiot, tudzież zwierze jest bardzo naturalne zarówno dla acd jak i astcd więc komend tego typu nie nazwała bym sztuczkami, a raczej przekierowaniem naturalnych zachowań jakie można zaobserwować u tych psów w trakcie pracy.
07-04-2012, 17:30 | #6 |
Junior Member
|
My chcieliśmy kiedyś wyklikać u Astarte pokazywanie w podobny sposób zębów (ale bez efektów dźwiękowych). Zauważyliśmy, że Asta szczerzy zęby jak jej się chuchnie dymem papierosowym w pysk. Ale ostatecznie uznałam, że walory zdrowotne są ważniejsze niż walory sztuczkowe i komenda "uśmiech" umarła śmiercią naturalną (bądź dymną )
|
07-04-2012, 21:33 | #7 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
sztuczkami nazwalam cofanie czy obroty
|
07-04-2012, 21:59 | #8 |
czuły barbarzyńca
|
Robienie z psa pajaca ku uciesze gawiedzi...
Osobiscie wolalabym jakies bardziej uzyteczne komendy. Na przyklad: nie zabijaj sarny, jak ją dogonisz (albo mlodych dziczków...) Ktory wilczak wykona takie polecenie w 100%? To by było coś. |
08-04-2012, 00:06 | #9 | |
Junior Member
|
A tam od razu pajaca Mnie osobiście się bardzo podoba jak "trzyma ciśnienie" wg mnie to jest najlepsze w tym filmie...
Quote:
ps. swoją drogą ciekawe jak reagują te wilczaki które przebywały z sarnami ?(gdzieś widziałem fotki) |
|
09-04-2012, 10:04 | #10 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
ta suka ze zdjec z sarnami zostala zwrocona hodowcy ze wgledu na ucieczki i klusownictwo. nic nie jest takie jakie sie wydaje Last edited by jefta; 09-04-2012 at 10:08. |
|
09-04-2012, 12:51 | #11 | |
czuły barbarzyńca
|
Quote:
Poped w stosunku do pilki - - mialam to z poprzednim psem, nudzilo mnie to, a teraz...teraz nie mam, chocby sie czasem chcialo |
|
19-10-2012, 21:56 | #12 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Quote:
Zaintrygowalas mnie tym postem wtedy. Potem zobaczylam to na zywo. I po wielu przemysleniach nauczylam Sexy jej pierwszej sztuczki -PILNUJ |
|
19-10-2012, 22:06 | #13 | |
Member
|
Quote:
Pochwalicie się nową umiejętnością? Jakiś filmik, albo co? Mi już ślinka leci |
|
19-10-2012, 22:37 | #14 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
eeee filmik? to ma byc niespodzianka
CZLOWIEK -siad Sexy siada CZLOWIEK -waruj Sexy kladzie sie (albo i nie zależnie od humoru bo ma komendy po niemiecku ) CZLOWIEK -daj łapę Sexy zdziwko JA-ona tego nie umie CZLOWIEK- to ona nic nie umie no i tu nastapi wedlug scenariusza JA- umie jeszcze pilnuj! nagram cos przy jutro przy swietle i wysle |
20-10-2012, 00:05 | #15 | |
Member
|
Quote:
|
|
20-10-2012, 00:55 | #16 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
jak sie uda to chetnie
Rottek u ktorego to podpatrzylam jest duuuzo bardziej wiarygodny. My sie dopiero uczymy. Sexy groznie warczy i gryzie tylko kij. Mnie atakuje tak ostroznie. Adrenalinke mam tylko jak doskakuje, bo jak zaczyna grysc to robi to leciutko i tak na odwal-przeciez gryze daj kielbaske! |
|
|