|
Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
|
Thread Tools | Display Modes |
12-09-2013, 19:02 | #1 |
Junior Member
|
Książki o wilkach :)
Czy ktoś może czytał książkę "Żyjący z wilkami" autorstwa Shauna Ellisa? Kiedyś widziałam program o nim i jego badaniach. Poszukując informacji o nim znalazłam parę cytatów z jego wypowiedzi. I np. nie mogę się ze wszystkim zgodzić np.:
"Problemem była dieta, bo musiałem jeść rzecz zbliżone do tego, co jedzą wilki. Ale najtrudniejsze było porzucenie emocji. Wilkom są obce takie odczucia jak zazdrość i czy żal." Nie wiem jak wilki amerykańskie, ale patrząc na wilczaki to poczucie zazdrości mają bardzo mocne (przynajmniej moje burasy mają:P.. Ale wracając do meritum czy ktoś czytał? Warto zakupić i przeczytać?
12-09-2013, 21:16 | #2 |
Member
|
Czytałam jak tylko pojawiło się w Polsce - warto i nie warto... zależy czego oczekujesz. Informacji o wilkach to tam zbyt wiele nie ma, to bardziej biografia Shauna z wilkami w tle, aczkolwiek mnie książka się podobała i cieszę się, że mam ją w mojej biblioteczce
|
12-09-2013, 21:21 | #3 |
Senior Member
|
Podzielam zdanie Makoty
A sama polecam The truth about wolves and dogs: Dispelling the myths of dog training autorstwa Toni Shelbourne. Troche o wilkach, troche o psach, bardzo ciekawa.
12-09-2013, 22:18 | #4 | |
Member
|
Quote:
Ale skoro mówisz, że ciekawa to chyba zorganizuję sobie specjalny słoik na oszczędności Bardzo mam ochotę nabyć też te książki: - "The hidden life of wolves" Jim & Jaimie Dutcher - "Wolves: Behavior, ecology and conservation" David Mech, Luigi Boitani A polecić mogę: - "Wilki na zachód od Wisły" Sabina Nowak, Robert W. Mysłajek - "Tropem Wilka" Sabina Nowak, Robert W. Mysłajek - "Wilk w Polsce i jego ochrona" Andrzej Bereszyński - "Porozumiewanie się zwierząt: Wilk" Andrzej Bereszyński, Aleksandra Kraśkiewicz, Jacek Więckowski - "Wilk w Polsce w warunkach hodowlanych" Andrzej Bereszyński, Anna Skrzypczak |
|
12-09-2013, 22:31 | #5 |
Distinguished Member
|
http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=6688
Makota, mam książkę Shelbourne w domu, mogę pożyczyć Naprawdę warto przeczytać! |
|
|