|
Wilki i wolfdogi Wszystko na temat tych najblizszych braci CzW... A do tego informacje na temat innych wilczych ras: Saarloosów, Lupo Italiano... |
|
Thread Tools | Display Modes |
19-02-2014, 12:13 | #1 |
VIP Member
|
Zawyj dla wilków - 23.02.2014
Jednym z największych zagrożeń dla wilków jest brak akceptacji społecznej w rejonach ich występowania. Wyraź swoje poparcie dla wilków i dołącz do akcji „Zawyj dla wilka”.
Pierwsze 25 osób, które pojawią się w obu miejscach otrzyma koszulki WWF z pandą lub smycze. Uczestnicy wydarzenia będą też mogli wziąć udział w premierowym pokazie filmu „Wilcze Góry”, który odbędzie się po akcji wycia dla wilka. Ilość wejściówek na seans jest ograniczona, pierwszeństwo będzie mieć pierwsze 25 osób, które jako pierwsze przybędą w obydwa miejsca akcji. Obejrzyj zwiastun filmu „Wilcze Góry”: Miejsce „wycia” nie jest przypadkowe. Małopolska i Podkarpacie są regionami, gdzie najczęściej dochodzi do sytuacji konfliktowych z udziałem wilków. Jednym ze sposobów radzenia sobie z sytuacjami konfliktowymi są odstrzały wilków. Nie jest to jednak właściwy sposób na radzenie sobie z wilkami, zwłaszcza w sytuacjach, kiedy można skutecznie zabezpieczać stada zwierząt hodowlanych przed niechcianymi odwiedzinami. Jednocześnie wilk zaczął obrastać złą sławą. Odżyły mity dotyczące tego drapieżnika i próbuje się w nim doszukać cech krwiożerczej bestii. Tymczasem wilk jest zwierzęciem, które musi zmagać się z wieloma przeciwnościami, żyje w grupach rodzinnych i pełni niezwykle ważną rolę w regulacji liczebności zwierząt w środowisku przyrodniczym. Zachęcamy Was do "wycia" w całej Polsce! Jeśli nie możesz 23 lutego przyjechać do Krakowa ani Uherców mineralnych, "zawyj" ze znajomymi we własnym zakresie. Podziel się nagraniem lub zdjęciem z "wycia" na tablicy naszego wydarzenia. DOŁĄCZ do akcji nawet wirtualnie - liczy się dla nas KAŻDY głos poparcia dla wilków. Akcja organizowana jest we współpracy ze słowackim Stowarzyszeniem „VLK” (Lesoochranárske zoskupenie VLK), Arolla Film, Europejskim Centrum Ziemi (https://www.facebook.com/pages/Europ...564621?fref=ts) i Centrum Ursa Maior (Dom Wielkiej Niedźwiedzicy - Centrum Ursa Maior). Więcej o akcji: http://goo.gl/Je2s6G FB: https://www.facebook.com/events/292123694275346
25-02-2014, 06:52 | #2 |
ngi dhla
|
00:09:26
http://www.tvp.pl/krakow/kronika/wid...-2200/14136585 Nas nie było. Ale i tak przeczuwaliśmy, że wilczaków trochę będzie.
25-02-2014, 12:14 | #3 |
VIP Member
|
No widze, ze roznorodnosc byla jeszcze wieksza. Bo wyto dla wilkow, ale oprocz wilczakow dopisaly tez wilczury
25-02-2014, 13:37 | #4 |
Distinguished Member
|
Większa niż sądzisz. Z telewizji dowiedziliśmy się nawet, że niektórzy mają zwierzęta, które myślOM
|
25-02-2014, 19:50 | #5 |
Senior Member
|
Bardzo fajna impreza. I taka edukacyjna bardziej.
My sobie kameralnie powyliśmy w pieleszach domowych. ... Zawsze coś... lepiej taki myslONcy w rodzinie niż nikt... Jak to mówiO: lepszy rydz niż nic... Gdy się jeszcze myślONcemu zainwestuje w polszczyznę /pisaną i mówioną/, to jestem przekonana, że -w tym konkretnym przypadku- uczeń prześcignie nauczyciela... bo to co teraz mamy prezentowane, to istna wilcza... rzeźnia?! |
25-02-2014, 21:21 | #6 |
czuły barbarzyńca
|
|
26-02-2014, 07:09 | #7 |
ngi dhla
|
Możecie się z Pana G. śmiać, możecie się na niego wk...rwiać, bo do jednego i do drugiego daje mnóstwo powodów. Ale absolutnie nie możecie go lekceważyć. Ma lepszy marketing a i pijarem posługuje się równie sprawnie, zarówno białym jak i czarnym. I o ile się nie mylę (choć nie śledzę tego namiętnie) w temacie klubu jest o dobre kilka długości przed Wami. I można się zżymać na stosowanie metod lisa i lwa (z lwem trochę pojechałem), ale w dzisiejszym brutalnym świecie niestety liczy się skuteczność, a piękne porażki i moralni zwycięzcy szybko odchodzą w niepamięć.
26-02-2014, 08:50 | #8 | |
Distinguished Member
|
Quote:
No dobra, to przyznam się bez bicia - tak fajnie nam sie w gronie wilczakowców przy szarlotce gadało, że na wycie spóźniliśmy się kilka minut ... Wpadliśmy żeby zebrać tych, z którymi wcześniej tam się umówiliśmy i poszliśmy na super psi spacer. O tym co się tam działo, kto i jak się produkował dowiedziałam się z TV i tylko do tego się odniosłam. W konkursach z zasady nie biorę udziału |
|
26-02-2014, 09:22 | #9 | |
czuły barbarzyńca
|
Quote:
|
|
26-02-2014, 10:04 | #10 |
Senior Member
|
Pan G. został cwelebrytą
26-02-2014, 10:43 | #11 | |
Senior Member
|
Quote:
... W ramach "patriotyzmu lokalnego"...deklarację już wziął-był? |
|
26-02-2014, 20:50 | #12 |
czuły barbarzyńca
|
Tak wlasnie mi sie nasunęło, ze to się również odnosi do życia wystawowego - tytuły i splendory, nawet te dane niezbyt zasłużenie, czy wręcz przyznane pokrakom - one ZOSTANĄ na papierze - a ci, co przegrali (chociaż nie powinni byli) - pójda po pewnym czasie w niepamiec.
Na naszych oczach dokonuje sie degeneracja rasy. W imię zaspokojenia czyichś (chorych?) ambicji... |
26-02-2014, 20:53 | #13 |
Senior Member
|
Pięknie masz tu moje♥
|
28-02-2014, 22:59 | #14 |
Junior Member
|
no ale przynajmniej sie komuś chciało ruszyc tyłek znad klawiatury...a na premierze filmu byłem tylko ja i Zack...
01-03-2014, 13:19 | #15 |
Senior Member
|
Wypraszam sobie! Zlazłam z piętra na podwórko! Na szczęście nie musiałam dyrdać 150km /w obie strony/ by powiedzieć publicznie, że moje psy myślĄ. (*) Wiem to i bez kamer...
Ach, Ty "mój" Bohaterze.... .... (*) -kolejny element gry "Znajdź pięć różnic"... oprócz futra, "kątów", klat, moje myślĄ ... Graba - |
|
|