![]() |
![]() |
|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#161 |
Senior Member
|
![]()
Tia jedna z wielu pomyslowosci, polecam wejsc na wiki i po haslem tygrys spojrzec na hybrydy
![]()
![]() |
#162 |
Junior Member
|
![]()
OFFTOP
To wcale nie tylko ludzka pomysłowość ![]() "W 2006 roku myśliwy polujący na obszarze Kanadyjskiej Arktyki ustrzelił niedźwiedzia, którego białe futro wyglądało tak, jak futro niedźwiedzia polarnego. Tu i ówdzie widniały jednak na nim brązowe łaty, a sam drapieżnik miał długie pazury i charakterystyczny garb, wyróżniający niedźwiedzie grizzly. Analiza DNA potwierdziła, że zabite zwierzę było hybrydą powstałą ze skrzyżowania tych dwóch gatunków" |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Member
|
![]() Quote:
Ciekawe - od zawsze mnie zastanawiało ile nam takich "wilkopsów" może po kraju biegać ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
No niestety... też mam jak najgorsze zdanie na temat jakości wyników większości bonitacji. Last edited by Rona; 26-10-2012 at 21:15. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Distinguished Member
|
![]() Quote:
Ale nawet wśród niewielkiej grupy znanych mi osobiście przebonitowanych wilczaków jest kilka z wręcz humorystycznymi kodami. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Moderator
|
![]() Quote:
i do hodowli duza ilosc kodow malo co daje ![]() ja kedys mocno bylam za "dobroc" bonitacii, teras kedy wieciej wiem i widze, nie mysle uz tak, to jest tylko dodatkowe info o psie, nic wieciej, jasne statystyke mozna zrobic ( na prziklad teras badami indeksy kosci) Rona - ja takich wilczakow i wieciej znam ![]() p.s. mixy w Francusku- pierwsze generacii silno wilcze, duze dluge nogi, nastepne, robia sia podobne do dziadkow- tz krotsze nozki dluzsze korpusy, mniej wilka widac - co do charaktera - wystawczy zerknac na video z Serramazoni ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Moderator
|
![]()
bedzie 3 posty jeden za drugim ale to wazne
![]() ja BRALAM wilczaki i z nimi ZYJE z powodu ich charakteru- jesli wilczaki mieli zmieni cie z powodu mixow i nie prawidlowego hodowania - charakter, ( wyglad mozna poprawiac) to niestety musialam by pozegnac sie z ta cudowna rasa. Ja chce teras, jutro i dlugo dlugo miec WILCZAKI z tym charakterem jaki jest opisany w wzorcu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() A sukces zapewniloby mi zaprezentowanie mojej bezpapierowego ONka sasiadow.... Kiedys bylo jednak inaczej - Hartl mial kolo siebie ekipe specjalistow, a potem pasjonatow, ktorzy od niego czerpali wiedze. Wiec wyniki bonitacji i pomiarow byly porownywalne - wykonywane w ten sam sposob. A teraz - teraz bonitowac CsW moze nawet osoba, ktora wiedze o wzorcu na mizerna... a o wadach budowych i ruchu ZADNA... ![]()
![]() |
![]() |
#171 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#172 | |
Moderator
|