|
Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
|
Thread Tools | Display Modes |
23-04-2010, 08:49 | #121 | |
Member
|
Quote:
Jinak stále jsem to brala především pro focení venku-popisovala jsem, jak to bylo u těch sýkor. Tam focení probíhalo cca 2měsíce v lužním lese, tak si zkus představit, jak se tam měnily světelné podmínky. V každém případě jsem tím celým chtěla říct, že ty oči by zkrátka zase nebyly takové, jaké by měly být. A to je to, oč tu běží ne? Jak zhodnotit barvu oka, aby bylo posouzení co nejobjektivnější |
|
23-04-2010, 08:52 | #122 |
Member
|
...a nemyslím, že se tu s někým pouštím do polemik. Technické stránce focení opravdu nerozumím, fotím spíš citem a metodou "pokus omyl". Resp. co mám psa, tak víceméně nefotím
|
26-10-2010, 13:18 | #123 |
Junior Member
|
Ahoj, měl jsem psa ČSV, mimořádně plachého, který vyrůstal kdesi na oplocené zahradě a neexistovalo, aby se k němu někdo přiblížil. V tomto stavu jsem ho v 6ti měsících věku koupil. Na svodu - asi po roce - jsme šli na měření výšky a držel naprosto vzorově. Ani se nepohnul. Jistě byl tak vystresovaný, že ani nemohl. Moje nová fenka se lidí ani aut vůbec nebojí, ale v klidu nepostojí. Nemá problém s kontaktem cizích lidí, ale její živý temperament jí nedovolí chvíli postát. Poprvé jsem ji měřil kolem půl roku a to bylo tak 10x, od 51 do 56 cm...Dnes má rok a neposedí, nepostojí, snad ani nespí ( Na bonitaci plánuju, až se uklidní (pokud vůbec), nejdřív ve dvou letech. V jakém věku byste doporučili jít na bonitaci s hyperaktivní povahou? Přitom já jsem takový zamlknutý kliďas, flegmatik...
|
26-10-2010, 13:30 | #124 |
Not so Junior Member
|
Dušane, musíš ji dát POVEL aby stála a ona ho bude muset poslechnout. To není hyperaktivitou ale nevychovaností.
Dayen taky skáče na akcích lidem na hlavu. Má prostě radost ze života a dělá to dodnes jen proto, že jí to důsledně nezakážu - a klidně to veřejně přiznám. Stejně jako tě jiný pes při vítání štípne, stiskne zubama ruku moc silně... Bonitace mezi druhým a třetím rokem je tak akorát, stejně bys na ní ve dvou letech nechoval, tak nespěchej.
26-10-2010, 13:39 | #125 |
Junior Member
|
[quote=Dayen;334116]Dušane, musíš ji dát POVEL aby stála a ona ho bude muset poslechnout. To není hyperaktivitou ale nevychovaností.
Možná jo...vychovávám ji ale odmalička, nedostane nažrat, dokud se na povel "KLID" nezklidní, nesedne a pokud možno nehýbe. U měření má tendenci si sedat nebo se snížit, přikrčit pod měřidlem. Mezi 2. a 3. rokem? To by mohlo být. |
26-10-2010, 13:50 | #126 | |
Junior Member
|
[quote=Dušan;334118]
Quote:
Užívej si a buď rád, že je divoká, asi je štastná a zdravá, proto má takovou rados. |
|
26-10-2010, 14:01 | #127 |
Junior Member
|
[quote=Stela;334123][quote=Dušan;334118]
Neměj z toho hlavu, je jí rok jak píšeš, ještě je mladá a divoká, pokud se měřidla nějak významně nebojí, neměla bych obavy. Trošku se zklidní určitě, ale o kolik to ti nikdo neřekne. Ale jo, má čas, poslouchat sice musí, ale je to ještě štěně, tak to tak beru. Nechci z ní hned dospěláka. Chovat bych chtěl, ale to záleží na výsledku bonitace a DKK. Když to nepůjde, tak se nic neděje. V klidu... |
26-10-2010, 17:49 | #128 | |
Junior Member
|
Quote:
Na bonitaci není potřeba spěchat, minimální věková hranice je 18 měsíců, ale klidně můžete jít o něco později, ideálně mezi druhým a třetím rokem. Doporučuju před krmením učit ukazování zubů (po částech, není potřeba každý den udělat celou prohlídku zubů) a na jaře dojet třeba na výcvikové víkendy do Jevišovic (a v létě pak na tábor), kde není problém vzít si měřidlo a prkno a jít měření s někým po chvilkách trénovat. Do té doby hlavně nezanedbávat socializaci a výchovu. Karel Last edited by alexa; 26-10-2010 at 17:52. |
|
|
|