![]() |
![]() |
|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Senior Member
|
![]()
W naszym prypadku 21 zl, wiec calkiem drogo, no ale nie ma wyjscia musi byc kurierem.
Aha te 5 kilo to dla biosk i aspol, bo ten piesek stefek to trzeba conajmniej 20kg
Ja & Urciowaty Last edited by avgrunn; 16-10-2012 at 20:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
ciekawa jestem opinii Urcia o flaczkach
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Senior Member
|
![]()
jeszcze nie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#106 |
Senior Member
|
![]()
dobra drugi dzien wlasnorecznie przygotowanego zarcia o tyle zakonczony powodzeniem ze zjadl zmielone korpusy z dodatkiem piersi, wszystko surowiutkie, z warzywkami zrobionymi na parze. Miecho zezarl a warzywka zostawil, no troszke zjadl ale wiekszosc zostawil
![]()
![]() |
#107 | |
czuły barbarzyńca
|
![]() Quote:
![]() Teoretycznie powinnas warzywa i owoce dawac surowe, zmiksowane (w calosci malo ktory pies zechce, no chyba ze Cheitan+Marwitki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Senior Member
|
![]()
Super, bardzo chetnie sprobuje tego mixu, tym bardziej ze Urcio z calej bandy raczej najbardziej wybredny, Lala, Zuziu i Lolek zezra wszystko co jest w misce, bez gadania.
Takze juz wysylam maila ![]()
![]() |
#109 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
No i odebralam dzisiaj badanie krwi - diety Biesiakowi nie zmieniam, bo mu najwyrazniej bardzo służy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Senior Member
|
![]()
no to gratuluje dobrych wynikow, tym bardziej zacheca mnie to do barfa
![]() |
#111 |
Senior Member
|
![]()
Dzisiaj jadl
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#112 |
Senior Member
|
![]()
No wiec na Barfie jestesmy juz od miesiaca, na poczatku zbadalam Smrodziachowa krew, by porownac jak bylo na karmie a jak potem na barfie, (wyniki super) . Nie bylo zadnego problemu z przejsciem na surowizne, nie bylo rewolucji zoladkowych, wrecz przeciwnie w koncu ma te swoje kupy porzadne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#113 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Kupy na BARFie to coś pięknego, jeśli można to w ogóle tak ująć ![]() A, że Lolek ma żołądek pancerny, to wiadomo było przecież! Toż to pies myśliwski... jeszcze nie spotkałam "myśliwca", któremu zaszkodziłoby cokolwiek. One są jakby... stworzone do zjadania śmieci ![]() A u nas warzywka to ostatnio super przysmak... Basta z Łatim zawsze zjadali tylko przemielone i to z mięsem/jajkiem/jogurtem, inaczej było fuj. Jak im się da kawałek marchewki, to plują tym na kilometr. Nitka potrzebowała, żeby warzywko najpierw zostało choćby lekko DOTKNIĘTE mięskiem - wtedy zjadała. Krzywiła się okrutnie, ale zjadała, no bo to przecież dotykało mięska! A Cresil z czystego mięsożercy, który półtora miesiąca temu nie chciał tknąć nawet gotowanego mięska, bo smaczne było tylko to surowe... teraz chyba postanowił zostać wegetarianinem ![]() Regularnie KRADNIE nam z kuchni jabłka, marchewki, buraki, czosnek, pietruszkę, sałatę, a nawet seler... zjada warzywka nawet podane w kawałku, ale co lepsze - kiedy robimy papkę warzywną (wyglądającą tak, że człowiek ma ochotę pochwalić się co on ma w żołądku) to rzuca się na nią jak na najlepszy rarytas. Ostatnio nawet mając do wyboru miskę papki warzywnej i gęsią szyję, rzucił się najpierw na warzywka ![]() Dzięki jego podejściu Nitka też zaczęła chrupać surowe warzywa, no bo przecież skoro inny piesek je, to jak ona może się tak zhańbić sobie odpuścić? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Member
|
![]() Quote:
Mało tego- właściciele na jej widok zgodnie stwierdzili, że została skradziona podczas bycia "w gościach" u innego psa, a było to.. uwaga- miesiąc temu! Gościu kolorowy chodził w piłką o średnicy około 10 cm w żołądku cały czas, dopiero jak wcisnęła się w dwunastnicę pies zaczął chorować. Ech te myśliwce... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Senior Member
|
![]()
Lolek na szczescie taki durny nie jest, on zre tylko to co jest jadalne, innerzeczy ciamka bez przelykania
![]()
![]() |
#116 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Znam sporo psów myśliwskich, albo przynajmniej mixów ras myśliwskich i one serio mają w sobie "to coś" - zżerają WSZYSTKO ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Senior Member
|
![]()
Lolek i Lala kazali napisac ze oni sobie wypraszają, jako przedstawiciele mysliwskich ras/mixow prosza by nie generalizowac, owszem zjesc lubia(dalabym inne slowo ale jest niecenzuralne
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Nitusia np. nie pogardzi siatką, z której przed chwilą wyjęłam dla niej mięso - rusza w jej kierunku tak, jakby to była dalsza część posiłku ![]() W pierwszych tygodniach po jej przygarnięciu zdarzyło mi się kilka razy wyciągać jej z gardła (dosłownie z gardła...) folijkę zassaną do jej otworu gębowego z prędkością światła ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
|