![]() |
#101 |
Junior Member
|
![]()
No ja by som svojho psika preč v živote nedala nech by bol akykolvelk aj vlčiak ktoreho som mala nebol napr. najposlusnejsi ked videl psika tahal jak byk ale lubila som ho aj tak i ked dakedy bol problemm ho udrzat.Doma mame westika-teriera a myslim si ze ako cvicitel trpezlivosti je dobri kedze je tvrdohlavy ako poleno
![]() Rozmyslala som nad tym a napadlo ma ze B.švjčiarsky ovčiak tu do našho lesa mozno neni najidealnejši preci len je celi bieli a občas byva riadne blato chudaka by som musela asi čistit kazdy tyzden na jesen a jar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Member
|
![]()
No... co sa cistoty tyka, tak CVcko ma vybornu samocistiacu srst. Ovsem o to radsej sa vala v blate, lesnej hline, mocariskach a tak dalej. Dalsia nevyhoda CVcka v lese je, ze ho za sera nie je vidno. A ze polovnici by si radi picli. Zato ale vyhoda ze ho v lese za sera nevidiet
![]() Ono ak je tvoj pristup takyto, tak od nas CVckarov nezaujatu radu necakaj. Nase schizofrenicke ja totiz na jednej strane hulaka ze CVcko je najlepsie plemeno na svete a na druhej strane upozornuje ze opatrne, opatrne, nie kazdy je pre CVcko dobry majitel. Takze tak.
![]() |
#103 |
Junior Member
|
![]()
No vieš ako ja by so ho strašne chcela len sa trochu bojim že ho nezvladnem lebo všade čitam že vhodny len pre skusenych kynologov no a preto rozmyslam skor znova natom nemeckom ovčiakovy lebo ja sa za skuseneho kynologa nepovazujem kedze som mala nemeckeho ovciaka a teraz mam westika...A zas nechcem to tak že kupim si psika lebo ho proste strašne chcem a potom zistim ze je to zatial nad moje skusensti...proste jak maš pidbula to si nemoze vziat clovek co o psoch nič nevie sice ja o nich daco viem ale proste vieš jak to myslim....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Member
|
![]()
To sa sice hovori, ale napriklad moje CVcko bol moj prvy pes v zivote, nasi nikdy psa nemali, ja som mala 16 rokov, bola to extremne dominanta sucka a aj tak to napokon dobre dopadlo... Niekedy je lepsi pre CVcko neskuseny clovek, co si da poradit, ako skuseny vsadebol, co si mysli ze vsetko sa da cvicit rovnakym sposobom a ak sa neda, tak je chyba v plemene vseobecne a v tom psovi zvlast...
![]() |
#105 |
Senior Member
|
![]()
Švýcarský ovčák má taky "samočistící " srst. navíc pokud bydlíš u lesa a pes by s tebou chodil převážně do přírody a ne mezi lidi, tak si čsv nekupuj. Každého majitele mého štěněte nutím, aby s ním chodil pokud možno denně na nákupy, na ulici mezi lidi. Myslím, že by z tvého psíka byl dobrý rodinný pes, ale kdyby ti utekl, tak by byl k ostatním lidem plachý. Prostě příroda je super pro každého psa, ale malý čsv musí mít kolem sebe trochu ruch (cizí lidi, auta, vlaky, atd.)
, aby z něj byl dobrý vyrovnaný pes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Junior Member
|
![]()
Hanka-neboj ja by som s nim chodila často medzi ludi minimalne raz za tyžden do sadu janka krala taky park kde je plnol udi psov a okolo su aj auta.Len normalne venčenie by bl v tom lese.A samozrejme aj k babke aspon raz do tyzdna peši to je prejdenie cez asi štyri cesty cesta cca 20 minut.....ONoje to vlastne jasne ze by som s nim chodila medzi ludi a do mesta a nie ze idem s nim do lesa a koniec...Zas už tolko že musi prichadzať do vstyku s ruchom som si už naštudovala potom mame cca 6 minut od domu električkovu trať takže ked bude šteniatko tam mozme tak cvicne kludne zajsť .....j a už ked som si vlastne teraz prečitala asi 6 stranok o čsv tak sa už pomaly začinam rozhodovať prenho.Myslim si že by mu bolo somnou v pohode ja chodim často aj do mesta na namestia a tak tak by som ho mohl akludne brať so sebou s tym by problem nebol.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Junior Member
|
![]()
a ešte dačo taketo začlenovanied o spoločnosti som robyla aj z mojim terierom a vlčiakom myslim si že to neni naškodu pri hoc jakom plemene lebo naši znami maju napr Westika ako mi a ked ide električkou je uplne vyklepany...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Junior Member
|
![]()
všimla som si že su niake skušky v šamorine to nemam daleko tam by som sa mohla isť pozrieť
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Member
|
![]()
No, dojdi, uvidis psiska v akcii a urcite tam bude aj dost ludi co budu mat kopu casu a nic na robote, takze sa s tebou urcite radi porozpravaju. Mozno aj ja tam budem.
Inak coskoro uz budu aj blizsie informacie - potom to capnem do planovanych akcii aj s mapkou. Ked pises o tom kde byvas, vychadza mi to na Karlovu Ves, je to tak? Je tam urcite jedno CVcko v oblasti okolo byvaleho Centrumu (netusim ako sa to vola), uz som ho tam dvakrat videla z auta s nejakou holkou...
![]() |
#110 |
Junior Member
|
![]()
Hej z Karlovej ves aj ty si z BA????
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Member
|
![]()
Ano, z Dubravky. Mozes dojst kuknut ak chces.
![]() |
#112 |
Junior Member
|
![]()
to by bolo super ak by sme sa niekedy dohodli
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Junior Member
|
![]()
nj máš to těžké,mou vášní byli ovčáci ale čsv to u ě vyhrál,u bílého je dedičná možnost snížené imunity a hluchoty jako u všech nepigmentovaných plemen,německého musíš dobře vybrat kvůli DKK ale u papírového no problem ale bez to už je horší až zlé a pokud se rozmýšlíš nad cenou tak je to jasné čsv
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|