![]() |
![]() |
|
Sport i szkolenie Wilczaki jako psy użytkowe - jak je szkolić, jak uczyć kolejnych elementów, informacje o zawodach i seminariach... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
I zawody Wolfdog Adventure Recing za nami. Pierwsze, można powiedzieć pionierskie
![]() Od czego zacząć ? Chyba od podziękowań za to że przyjechaliście, zaufaliście pomimo iż to było cos całkiem nowego i tak do końca nie wiadomo było do końca co tez to będzie. Więc dziękuje że ta grupka osób nam zaufała. A teraz oficjalne podziękowania dla sponsorów (bez nich nie byłoby imprezy ) Sponsorzy dość…. Egzotyczni jak na taka imprezę : Armatura, Alsal, Ag Mar Dent, Apostolski Meble, Colorex, Compass, Kruk- usługi pogrzebowe , Konwój, Mosur, Olimp, Ochrona Medyczna, Tobowscy i Tobacco Trading International Nad opieką weterynaryjną czuwała Pani Grażyna Duda z lecznicy Hyrax Serdecznie dziękujemy Pani Izabelli Siatkowskiej przedstawicielowi firmy Husse za ufundowanie nagród rzeczowych dla czworonogów. Wszystkie psy powinny tez pomachać ogonem do Pana Andrzeja Bukowczana ![]() W zawodach brało udział 16 drużyn, przewodnik z psem, do pokonania mieli 15 zadań specjalnych ![]() Niewielu drużynom udało się dotrzeć do wszystkich punktów, i dla nich pokłon za wytrwałość. Pierwsze trzy miejsca odstąpiły wilczaki swoim kolegom innych ras ![]() I-Kubica Artur, pies Dina Ambera czas 2:28 II-Janerka –Maroń Marzena III-Maroń Artur I teraz właściciele wilczaków J Oczywiście byłoby łatwiej jakby wszyscy karty podpisali!! IV-Magdalena i Witold Góralczyk V-Grzegorz Stelmachowski VI-Hojeńska Beata VII-Kraska Alicja Pełne wyniki już niebawem Mnie pozostaje zaprosić na przyszły rok, bo z pewnością dojdzie do skutku II W.A.R. Najprawdopodobniej w tym samym terminie J Last edited by Galicja; 30-09-2010 at 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Junior Member
|
![]()
Ojej! To 2 Aszczury na wilczakowym podium
![]() Muszę przyznac, ze zabawy ekstremalne są idealne dla naszych ekstremalnych psów. Psychika im się równoważy po takich przezyciach. Przynajmniej u Astri zauwazyłam taką jakby wiekszą sklonność do współpracy ![]() Gratki dla cioci Aszczury i wuja Czambora ![]()
![]() |
#103 |
Junior Member
|
![]()
A właśnie - moja karta nie była podpisana, więc jak doszliście do tego, które zajęłam miejsce?? Powiedziano mi na mecie, że byłam pierwsza z wilczakiem :-)
No trudno - będę musiała przyjechać za rok, najpierw podpiszę kartę, i wtedy już na pewno nie będzie wątpliwości, kto był przed kim, a kto za kim :-) To, czego ja jestem pewna, to fakt, że niektóre osoby z wilczakami wymienione na liście przede mną, wchodziły na metę za mną. Poza tym szczegółem organizacja była wzorcowa, co zdecydowanie zachęca do kolejnego spotkania za rok. Gratuluję organizatorom - to było ogromne przedsięwzięcie. Szkoda, ze nie udało się podliczyć czasów na miejscu, może za rok można by to usprawnić. To ważne dla każdego, kto włożył choć trochę wysiłku w zaliczenie biegu, a wiele punktów kontrolnych wymagało dużo wysiłku od uczestników, żeby je zaliczyć. W każdym bądź razie zabawa była pierwsza klasa!!! Last edited by Lupusek; 30-09-2010 at 20:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Plessowy wilczak
|
![]()
WOW, prawie podium
![]() ![]() Ale największe gratulacje dla zwycięzców. Jakim sposobem zrobili to w dwie i pół godziny to ja nie wiem... Po prostu niesamowite!
![]() |
#105 | |
Member
|
![]() Quote:
Pewnie kiedyś się spotkamy bo planuję odwiedziny w Lublinie i to nie jedne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
K-Lee Family
|
![]()
Gratulacje!!! Byliście boscy
![]() ![]() I za rok napewno się spotkamy, bo właśnie wpisuję WAR do kalendarza i mam nadzieję, że Przemek ostatni raz bawił się w promotora na uczelni... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Galicyjski Wilk
|
![]() Quote:
![]() Prawda jest taka że odtwarzaliśmy Wasze przyjście pamięciowo, wiem że Magda, Witek i Grzesiek przyszli razem, stąd doszłam do takiego a nie innego wniosku. Przepraszam jeśli Cię uraziłam. Pierwsze co postanowiliśmy to zmiany w kartach na przyszły rok. Bo przy większej ilości osób nie bylibysmy w stanie cokolwiek zapamietać ![]() Wyniki podane do bazy WD będą w takim razie już zmienione i poprawione. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Plessowy wilczak
|
![]()
Witek przyznał się, że nie podpisał karty
![]() ![]() Więc w takim przypadku, kolejność i tak się nie zgadza.
![]() |
#109 | |
Galicyjski Wilk
|
![]() Quote:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaa!! Za rok będzie lepiej ![]() potraktujmy to jako rozruch ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Junior Member
|
![]()
ojtam, wszystko było pod kontrolą
![]() Ja tez nie podpisałam ale pani , ktora odbierała kartę wpisywala numer i czas, wiec w drodze szczegółowego śledztwa każdego można namierzyć ![]() Rozruch nie rozruch - organizacja była bardzo sprawna. Ja bym subiektywnie wnioskowała o dłuzszą tyrolke i wiecej wspinania ![]()
![]() |
#111 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
To wiesz, wystarczy, że napiszesz wcześniej na maila ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Plessowy wilczak
|
![]() Quote:
A mnie się podobało i to w końcu nie jest gra o złote majtki, jeśli o mnie chodzi to możemy być i na 15 miejscu, ważne, że doszliśmy na metę i zaliczyliśmy wszystkie punkty kontrolne ![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
love and terror
|
![]() Quote:
Mnie do tej pory szlag trafia, ze nas nie bylo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Member
|
![]() Quote:
Ale może przez rok zrosną nam się kości porządnie i dostaniemy pozwolenie od lekarzy na start... Byłoby cudownie bo i ja i Łukasz jesteśmy "adrelinolubni" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Co nie zmienia faktu, ze i tak najważniejsze było to, że świetnie się bawiłam. Organizacja zawodów była na najwyższym poziomie i co niektórzy w Polsce mogliby się od Was uczyć. Także moje ogromne uznanie dla organizatorów! W przyszłym roku to będzie dla mnie jeden z ważniejszych wyjazdów :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
Oto wszystkie czasy :
Kubica Artur godz. startu 10:22, g.mety 12:50 czas 2:28 Marzena Janerka-Maroń 10:36/14:29/3:53 Artur Maroń 10:22/14:33/4:11 Poulik Marek 10:22/14:50/4:28 Stelmachowski Grzegorz 10:36/16:15/5:39 Hojeńska Beata 10:22/16:21/5:59 Po limicie czasu Luty Bożena10:36/18:15/7:39 Gałązka Anna 10:22/18:15/7:53 Gałązka Krzysztof 10:26/18:35/7:59 Pozostałe zespoły nie zaliczyły wszystkich zadań I teraz nie podpisane karty Obydwie osoby startowały o godz 10:36 jedna przybyła na metę o 15:59 z czasem 5:23 druga przybyła na metę o 16:13 z czasem 5:37 Przepraszam za zamieszanie, na przyszły rok poprawimy się ![]() Ps. Wydaje mi się że Marek Poulik po zgłoszeniu na metę zorietował się że brakuje mu jeszcze punktu i wrócił na trasę, co nie zostało odnotowane, dlatego widnieje taki czas. Last edited by Galicja; 01-10-2010 at 14:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Plessowy wilczak
|
![]()
To w takim razie mamy 5.37
![]() ![]()
![]() |
#118 |
Junior Member
|
![]()
I to by się zgadzało, bo rzeczywiście była 16.00 jak zerknęłam na zegarek.
Więc jak wygląda ostateczna kwalifikacja? Jednak zajęłam czwarte miejsce, tak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Galicyjski Wilk
|
![]()
tak, czwarte w klasyfikacji generalnej
Gdybyśmy mieli klasyfikacje na wilczaki i te "nie wilczaki' byłabyś pierwsza ![]() Dostałam jeszcze zdjęcia na płycie od Andrzeja Bukowczana, tam jest dużo Twoich zdjeć z mety , jutro wstawię je do galerii. Last edited by Galicja; 02-10-2010 at 00:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Junior Member
|
![]()
To miło, że jednak gdzieś się załapałam na zdjęcia :-) Przejrzałam w galerii wszystkie z tyrolki i niestety nigdzie się nie "dostrzegłam".
Wiem, ze na tyrolce ktoś z obsługi punktu zrobił mi zdjęcie telefonem - może dałoby się do niego dotrzeć. To byłaby miła pamiątka :-) Bardzo się cieszę z czwartego miejsca, a za rok postaram się poprawić :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|