|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
02-07-2005, 22:21 | #81 | |
VIP Member
|
Quote:
Ale ja sie jeszcze odgryze...pokczekaj |
|
02-07-2005, 22:27 | #82 | ||
Tmave Zlo
|
Quote:
A swoja droga, ilu szczeniakom zafundowalas wczesna neurologiczna stymulacje, ze wpisujesz sie w grono Ekspertow |
||
03-07-2005, 16:26 | #83 |
VIP Member
|
...no i stalo sie. Dzis po raz pierwszy zostalam ugryziona. A raczej mlasnieta.... I nie bede wytykac palcem przez kogo.... W kazdym razie w stadku jest jedna taka, co dala sygnal do ataku na hodowce.... Krotko mowiac: male zaczynaja juz kontaktowac sie ze swiatem - mniej wiecej widza, potrafia sie cieszyc i nawet zaczynaja zaczepiac i zachecac do zabawy. Sa w stanie wytrzymac tak jakies trzy minuty, a potem zapadaja w sen....czasem nawet w polowie wykonywanej czynnosci...
Zaczynaja juz robic wyscigi, aby uciec z nory - wystarczy uchylic drzwiczki... (narazie male maja szlaban, po podloga sliska, ale na dniach wniesiemy dla nich dywan, to beda mogly sobie pochodzic). Co do chodzenia, to chodza juz na czeterech lapach, czyli bez uzycia brzucha.... Oczywiscie stale jada na mleku Belki, ale wczoraj po raz pierwszy posmakowaly miesa. I chyba im sie spodobalo... Coraz wyrazniejsza staje sie tez roznica w odcieniach - dwa pieski sa jasniejsze, dwa ciemniejsze, a Dewi jeszcze nie moze sie zdecydowac... Fotki beda pozniej, bo zaraz bierzemy Belke i robimy sobie wycieczke nad stawik na kapiel dla psow....
03-07-2005, 20:13 | #84 | |
VIP Member
|
Quote:
Ale dobrze - juz sie nie odzywam...biore swoja szczotke na szczudlach i idziemy sobie...jeszcze za nami zatesknicie! o! A teraz czekamy , jak Bure zostana wykapane i pokaza sie nowe fotki malych fretek |
|
04-07-2005, 22:29 | #85 | |
Tmave Zlo
|
Quote:
Co do koloru,to kobiecie wolno byc niezdecydowana. I kaprysna tez. Czekamy na zdjecia i - moze - na filmiki? |
|
14-07-2005, 11:39 | #86 | |
VIP Member
|
Quote:
- DRACO - najwiekszy stroz (ew. teraz najwiekszy rudzielec ) - DAIMON - najdluzsza siersc - DEWI - najladniejsza glowa (bo suczka?) - DRAIG - najlepsza maska - DAGAN - najszybszy biegacz Sa jeszcze: naj. szczekasz, naj. wyjec, naj. oko, naj. ucho. najzarloczniejszy, itd, itp.... Ale jeszcze pottrzeba z tydzien, aby wszystko sie wyklarowalo...
14-07-2005, 11:44 | #87 | |
love and terror
|
Quote:
|
|
14-07-2005, 11:52 | #88 | |
Tmave Zlo
|
Quote:
Margo, a jak moglas pominac przypisanie imion i nazwisk dla tych kluczowych "naj"??!! Ja poprosze: naj gryzak (i pirania), naj szczekacz, naj bardziej pomyslowy, naj bardziej nieobliczalny, naj bardziej wszedobylski, naj sikacz. Acha i naj nocny piskacz. Acha, i jeszcze WSKAZNIK OGOLNY: najczesciej opieprzany. |
|
14-07-2005, 12:31 | #89 | ||
VIP Member
|
Quote:
Quote:
pozdrawiam Gaga pracujaca |
||
14-07-2005, 19:19 | #90 |
VIP Member
|
OK, oto najnowszy zestaw szkodnikow:
Dzis male uczyly sie wypasania koz, ale ZDECYDOWANIE lepiej szlo im tropienie.... Najlepszy okazal sie Draco (coz za zapal i nieustepliwosc!). Poza tym male poznaly nowe osoby - goscmi zajela sie Dewi, bracia jedynie obserwowali i ustalali slabe punkty przeciwnika.... Potem byla przerwa na sen, a jak tylko maluchy sie obudzily zrobilismy im kolejny test z odkurzaczem, czyli sprzatalismy im "wybieg" - ani jeden nie okazal strachu (aby bylo trudniej dalismy Belce wolne, tak, aby male musialy polegac jedynie na sobie i odkurzalismy nie tylko obok, ale i w srodku). Potem jeszcze zabawa z Balrogiem - zawsze podziwiam ta delikatnosc psow, biorac pod uwage jaki uzytek potrafia robic ze swoich zebow... Na dzis koniec wrazen - jutro robimy powtorke z rozrywki... Czyli idziemy na spacer straszyc kozy....
14-07-2005, 19:24 | #91 |
Senior Member
|
Piekne rudzielce
jak Ty je tak ladnie ustawilas do zdjecia??? czy Dewi to ta w samym srodku? |
14-07-2005, 19:30 | #92 | ||||||||
VIP Member
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
14-07-2005, 20:44 | #93 | ||
VIP Member
|
Quote:
Quote:
06-08-2007, 12:54 | #94 |
VIP Member
|
Dla wlascicieli szczeniat po Akimie mam smutna wiadomosc - ojciec miotu 'D' odszedl za Teczowy Most. Zbyt kochal swoja rodzine by wytrzymac jej rozpad....
20-06-2008, 16:13 | #95 |
VIP Member
|
No nie bede zakladac nowego tematu.....
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 3 ROCZKU - DUZYCH KOSCI I TORTU WAM NIE ZYCZE (z powodu diety ), ALE CALEJ RESZTY MOGE......
20-06-2008, 16:18 | #96 |
love and terror
|
sto lat sto lat, niech zyja, zyja nam
|
20-06-2008, 17:09 | #97 |
Member
|
Ale ten czas leci Wszystkiego najlepszego dla Dewilczaków, właścicieli, hodowców i wszystkich sympatyków
Pamiętam Lazne Belohrad i taką małą rudą namawiającą Maxa do złego. Ja wiem, że już wklejałam rok temu to pierwsze zdjęcie ale bardzo je lubię i z okazji urodzin Dewulców zawsze wklejać będę. I poskubał Maxio trochę plecków.
20-06-2008, 21:19 | #98 |
Silver Power
|
Wszystkiego najlepszego !!!
STO LAT
20-06-2008, 21:58 | #99 |
Wilcza Saga
|
Wszystkiego naj naj dla dewiaczków
|
23-06-2008, 08:35 | #100 |
Tmave Zlo
|
Wstyd się przyznać, ale przegapiliśmy urodziny
Czochramy wszystkich braciszków! DEWILczak pięknie wszystkim dziękuje za pamięć. Margo - z tą dietą to nielicho przesadziłaś! A ponieważ Bożenka zaczęła temat, który ja podejmuję zawsze i wszędzie, dorzucam "wspominkowe" (nie mojego autorstwa...)