![]() |
![]() |
|
Kluby CzW i prawo Kluby CzW w Polsce i za granicą, informacje na temat grupy inicjatywnej Klubu Czechosłowackiego Wilczaka, przepisy dotyczące rasy... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Distinguished Member
|
![]()
Magda, obawiam się, że istnieją ludzie głusi na racjonalne argumenty.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
złośliwy krasnolud
|
![]()
No ale on mieszka w norwegii, uważa że zarabia kupę kasy i może kupić co tylko zechce i wie że jest mądrzejszy od wszystkich.
Dla mnie to jest przypadek beznadziejny i dalsze pisanie jest bezcelowe. Lepiej by było pojechać do tej norwegii i go do wrzucić do jakiegoś fiordu.
![]() |
#63 |
VIP Member
|
![]()
eeeeee tam...przecież fiordy to jedzą mu z ręki ......
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 | ||
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Quote:
Dopiero z zezwoleniem bedziesz miec pewnosc, ze nikt psu nic nie bedzie mogl zrobic. Paszport mix i twoje zapewnienia, ze ludzie sie nie kapna co to za pies - nie wystarcza. Mowiles, ze mieszkasz w 30tys. miescie - to sporo osob. Ktos moze nie lubic Ciebie, psa, moze znac rase i wiedziec, ze jest nielegalna albo wziac psa za wilka. W takiej sytuacji juz nic nie zrobisz - paszport nie pomoze Ci uratowac psa przed uspieniem. Wydawalo mi sie, ze zdajesz sobie z tego wszystkiego sprawe, ale jak widac bardzo sie pomylilam. Umarlam ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
A dochodzi sprawa celowego fałszowania dokumentu. Genialnie. Róbmy wilczakom reklamę w świecie.
![]() |
#66 | |
Ardal Conall
|
![]() Quote:
http://stupidnorwegian.com/ więc skończył się twój Norwegian Dreams o wilczaku. Aha - mam mały apel - nie wracaj do kraju, bo z tego co widzę(czytam) to po rodzicach odziedziczyłeś gadanie zamiast pracę. Bo wiesz, wilczak to wymysł komunistów, a skoro rodzice przed nimi uciekali z Polski to może byc w domu nieciekawie... Odpuśc sobie wilczaka i idz stanac pod Systembolaget, żeby w poniedziałek kupic sobie porządne 4% piwko i zalac smutki.
![]() |
![]() |
#67 |
Junior Member
|
![]()
Dobra zacznijmy od pierwszego postu, aby wilczak mogl sie witac z "dzieckiem sasiadow" ktorego nie maja ale mniejsza z tym, to jeszcze musialby sobie biegac calkiem luzem po dworzu bez smyczy......a do tego nie dojdzie....inne psy tez lubia sie witac oczywiscie w mniej wylewny sposob ale jesli sa na smyczy to nigdy nie docieraja do objektu z ktorym by chcialy sie przywitac. Jakikolwiek by pies nie "podlecial" do dziecka to bylby podobny problem i dlatego wlasnie wymyslono prowadzenie pieskow na smyczy.
Co do kolejnych 3 postow no coz nawet nie ma ich po co komentowac. Jesli chodzi o kontaktowanie sie z amabasada czy jakies perswadowanie norwegom czegos droga oficjalna to najlepszy sposob aby sobie poczekac 5 lat na odpowiedz w ktorej bedzie pisalo "niestety nie mozemy pomoc" Norwescy socjalisci teoretycznie byli przeciwko podatkowi od biodieslu, i co sie stalo....podpisali ustawe ze bedzie podatek od biodieslu jednoczesnie gadajac ze sa przeciwko temu tylko sie pomylili. I tak samo podpisuja te ustawy o pieskach w duchu socjalizmu co innego mysla, co innego mowia i co innego robia, zupelnie jak ich bliscy krewni komuszkowie. Chyba ze w 2013 zmieni sie rzad w Norwegii i FrP bedzie rzadzic, ale ja nie bede czekal w nieskonczonosc i liczyl na niepewne wybory. Bo jak cos chce to tak jest i zaden socjalista mi jeszcze niczego nie potrafil zabronic. Z tego 30tys miasta jakies 50 maksymalnie osob mieszkajacych w okolicy bedzie moglo widziec mnie i psa. I naprawde maja cos takiego jak to ze ktos sobie kupil psa gleboko gdzies a na dodatek skad maja wiedziec co to za pies i w ogole pomyslec ze jeszcze na dodatek moze byc zabroniony. Jakby tak sie interesowali to by sie zaciekawili ze husky sasiadow siedzi caly dzien w ogorodku i wyje i wlasciciele sie nim nie zajmuja ale ludzi to nie interesuje a wiec czemu mialby ich zainteresowac moj wilczak ktory conajwyzej sobie bedzie wyl dla zabawy bo napewno nie bedzie cierpial na nude i niewybieganie z braku zainteresowania ze strony wlasciciela. Co do falszowania dokumentu to nie jest to takie falszowanie jak np. wpisanie nierasowemu psu rasy albo zmiana rasy na inna ktora nie jest, bo przeciez kazdy pies tak naprawde jest mieszancem i jak ktos np. znajdzie psa bez papierow zadnych to automatycznie ten pies dostaje paszport mix nawet jesli wyglada jak rasowy jakiejs rasy. A co do ostatniego postu to niestety rozczaruje sie autor w tym szukaniu zdjec ![]() A co do wymyslow komuszkow to mogli sobie wymyslec co tylko chcieli ale nikt mi nie wmowi ze wymyslili wilka oraz stara wersje owczarka niemieckiego (zanim hodowcy zniszczyli ta rase hodujac psy o krzywych plecach i odchodzac od wilczego oryginalu) psa nie mozna "wymyslic". Tak samo ludzie niektorzy twierdza ze adolfik wymyslil swastyke i orla nad nia, a prawda jest taka ze nie wymslil nic tylko skopiowal pomysl z rzymian ktorzy orly ze swastyka mieli 2000 lat temu juz. Komuszki tez byly niezle w przywlaszczaniu sobie pomyslow i sobie przyznawaniu braw sa wielkie osiagniecia. Co do systembolaget to jakos mi sie niechce jechac do szwecji a tutaj mamy vinmonopolet ktore jest kolejnym dzielem socjalizmu.....no ale mozna zawsze tak jak norwedzy produkowac samemu w piwnicy po to aby socjalista do kieszeni nie pakowac podatkow dopoki socjalisci nie straca wladzy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wiewiórka Wredna
|
![]()
Jest to fałszowanie, bo wiedząc, że rasa w danym kraju jest nielegalna wpisujesz mu w dokumentach mieszaniec, ale oczywiście na to też znajdziesz argumenty. Masz zamiar wybiegiwać swojego psa tylko na własnym terenie? No cóż, może się uda, a wilczaki i na smyczy mają swoje pomysły, ale oczywiście to tylko "nasze", Twój nigdy i przenigdy i absolutnie nie. To już wiemy.
Już mamy na forum takiego właściciela wilczaka, co mu polskie hodowle nie pasowały i kupił psa za granicą, żeby nie mieć hodowcy nad głową. Grzegorz zasłynął nie tylko genialnymi wpisami na forum, ale także oddaniem psa na szkolenie stacjonarne i twierdzeniami, że jego pies jest złośliwy, bo sika w domu, ale zawsze najlepiej być najmądrzejszym w całej wsi i powoływać się na to, że u innych pies ma gorzej. Jeśli tak kochasz psy, czemu sam nie zgłosisz władzom, że pies nie ma odpowiedniej opieki?
(...)W kwestie mroczne i ogromne Słodka świata treść wycieka: Wszystko wina to człowieka(...) Last edited by AngelsDream; 28-11-2009 at 13:31. Reason: Dopisek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
złośliwy krasnolud
|
![]()
Jak bedziecie chcieli mnie zbanowac, to walcie, ale prosto a nie jak w innym przypadku pod jakims lipnym pretekstem, ale ja juz nie moge:
Quote:
![]() |
![]() |
#70 |
Junior Member
|
![]()
Jak dla mnie to jesteś WSPANIAŁY! (- to jest ironia gdybyś nie zrozumiał)
1. przyszły prawnik, który na wstępie zakłada falszowanie dokumentów swojego psa 2. pogardzasz Norwegami, obrażasz ich inteligencję i systemem prawny ale Skandynawowie mają opiekuńcze państwo,które zapewnia min. darmową naukę ale jak widać nawet uczyć Ci się nie chce skoro zakładasz przestępstwo w celu zrealizowania własnego chciejstwa 3. zadziwia mnie skąd masz taką wiedzę na temat sąsiadów i ich olewackiego stosunku do tego co zabronione - bo na pewno nie z autopsji - możesz tu wiele pisać ale prawda jest taka, że Norwegowie mają mocno zakodowane przestrzeganie prawa i wszelkie formy łamania go zgłaszją natychmiast odpowiednim służbom - i nie uważają tego za donosicielstwo tylko za swój obywatelski obowiązek 3. Ty masz gdzieś dobro psa, bo Ty założyłeś sobie, że udowodnisz całemu światu że skoro postanowiłeś kupić wilczaka to go kupisz Znasz polskie przysłowie "Na złość babci odmrożę sobie uszy"? Szkoda tylko że w tym przypadku ceną za Twoją młodzieńczą brawurę może być życie psa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Junior Member
|
![]()
Niezglosze wladzom ze husky nie ma odpowiedniej opieki poniewaz sa 2 mozliwosci.
1) wladze mialyby to gdzies ze husky powinny biegac i nie moga siedziec caly dzien w ogrodku. 2) Nawet gdyby zdarzyl sie cud i wladze nie mialy tego gdzies i sie pofatygowaly aby zabrac wlascicielom psa, to wlasnie ten biedny piesek w efekcie zostalby uspiony. A wiec lepiej niech sobie biedak siedzi w tym ogrodku niz mieliby go zabic dlatego ze wlasciciele sie nim nieinteresuja.... Bo socjalisci do takich problemow podchodza wlasnie w taki sposob, jak cos ze zwierzetemi jest nie tak to najlepiej zabic i po klopocie. Niewazne czy chodzi o dzikie koty w lesie, populacje losi w poblizu drogi samochodowej czy wilka ktory zjadl owce jakiemus rolnikowi postepowemu. Tyle ze zwykle na pierwszym miejscu u nich jest lenistwo a wiec jak moga nic niezrobic to najchetniej nie robia nic. A co do tego kto wychodowal rase i po co to mogl ja nawet wychodowac sam Jozek Stalin, ale co niezmienia faktu ze to nie komuszki stworzyly owczarka niemieckiego i wilka karpackiego. A ze ludzie pracujacy dla komuszkow skrzyzowali te rasy tak iz powstal wilczak no coz, wszyscy ktorzy w tamtych czasach mieszkali we wschodniej europie oficjalnie byli zaliczani w pakiet komunistow jesli tylko cos wymyslili albo odkryli bo jak niechcieli to komuszki ich szybko przekonywali. Oczywiscie nie wiem czy ten kto skrzyzowal te dwa pieski nie byl komuszkiem z przekonania 100 %towym ale zeby je nawet sam wlodzio lenin krzyzowal to i tak by nie mogl powiedziec ze to on stworzyl psa conajwyzej doprowadzil dwa odpowiednie psy do rozmnozenia sie. A co do ostatniego punktu to zgadzam sie ze norwedzy lubia skarzyc ale tylko na to czego zazdroszcza czyli np. jak sasiad ma lepszy samochod to zadzwonia na policje ze jedzie pijany (w 80 % przypadkow policja i tak sie nie fatyguje) itp. A np. psami juz sie nie interesuja tak bardzo, a juz napewno nie dociekaja skad jaki pies jest, najlepszym dowodem jest husky sasiadow ktory wyje sobie codziennie. Nikt tutaj niezazdrosci psa a wiec takze nikt sie tym nie interesuje tak jak interesuja sie wysokoscia podmurowki domu czy cena samochodu sasiadow lub ich zarobka na liscie podatkowej. Tak, tak norwedzy wymyslili nawet cos takiego jak lista zarobkow tak aby kazdy mogl wiedziec ile kto zarabia w Norwegii. Od najbiedniejszego do najbogatszego kazdego mozna sprawdzic na liscie podatkowej. Ale psami po raz kolejny to dodam sie nie interesuja....chyba ze ktos by sie pochwalil ze ma super championa uniwersum z 1000 medali to by zaraz zaczeli zazdroscic i sie interesowac ale tak to nie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |||||
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Nasza rozmowa na gg nie dala mi tyle, co twoje posty na polskim i angielskim forum. Pokazales jakim jestes czlowiekiem i jaki masz stosunek do innych. Przykro mi, ale po takich tekstach odechcialo mi sie nawet Ci doradzac. Masz 21 lat - w tym wieku wiekszosc ludzi uwaza sie za najmadrzejszych na swiecie - za jakis czas przekonasz sie, ze tak nie jest. Gwarantuje ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Czterema konczynami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
Nie znasz na tyle ludzi, zeby na 100% stwierdzic, ze jeden z nich nie pozazdrosci Ci wilka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Distinguished Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Najbardziej śmieszy mnie naiwna i starannie zaplanowana wizja "życia z wilczakiem" ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Niedawno w polskiej tv był reportaz o panu , który trzyma w domu lwiątko kilkumiesięczne i mówił, ze się fajnie mieszka z lwem. I tu masz racje , przy odpowiedniej ilości kasy można sobie sprawić wilka, lwa a może nawet smoka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Gorthan's WeReWoLf
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
VIP Member
|
![]()
Wiesz co chłopcze? Mam dla Ciebie propozycję, przestań sie nadymać i spuść powietrze bo się zmęczysz za bardzo a energia przyda sie na wychowanie wilczaka. Wyskocz z , dajmy na to, 1000 Euro-przeciez dla Ciebei to jak splunąć
![]() ![]() Do dzieła ! btw:czy na prawie w Norwegii nie wymagają wykształcenia przynajmniej podstawowego, ze znajomością elementarnych zasad ortografii? Bo patrząc jak kaleczysz jęz. polski nie spodziewam się lepszego poziomu w drugim języku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Junior Member
|
![]()
Wlasnie to juz zrobilem i niedlugo bede mial wilczaka, bo wole go kupic w najprostszy mozliwy sposob nawet przeplacajac, niz bawic sie w wysylanie wujka itp. itd. A i nie martw sie napewno niezapomne sie pochwalic.
P.S A co do ortografii to wyobraz sobie ze nigdy nie chodzilem na jezyk polski do szkoly tylko sam sie go nauczylem pisac.....a norweski mialem w szkole podstawowej oraz sredniej i calkiem niezle mi wychodzi przynajmniej nauczyciele oceniali to na 6 i 5...... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|