|
Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW |
|
Thread Tools | Display Modes |
28-02-2007, 23:07 | #41 | |
Junior Member
|
Quote:
W naszym domu jeden róg ławy stracił politurkę i trochę drewna do tego paski z rzepami od moich sandałów ale to był pryszcz -dzisiaj odgryzła kawałek pozostawionych na 5 minut bez opieki wyjściowych kozaczków swojej pani... |
|
01-03-2007, 00:08 | #42 | ||
Junior Member
|
Quote:
Quote:
|
||
01-03-2007, 11:13 | #43 | |
Junior Member
|
Quote:
|
|
01-03-2007, 11:26 | #44 |
Licho nie śpi...
|
No tak to one chyba wszystkie takie dziwne zamiłowanie mają:
Ali dobrze wie gdzie wchodzi nie wolno... I właśnie tam najczęściej wchodzi |
05-03-2007, 15:21 | #45 |
Junior Member
|
Ponieważ temat zaczyna umierać to dorzucę troszkę fotek z niedzielnej wyprawy Aprilki i Alego na wieś
|
05-03-2007, 18:17 | #46 |
Junior Member
|
Wygladaja jak bardzo zgodne rodzenstwo
Widze, ze takie same z nich chudziaki jak z Anuki. Fajne maja obrozki Anuk wyglada teraz tak: no i jeszcze czulostki z mama |
05-03-2007, 19:11 | #47 |
Junior Member
|
Ale miały fajną zabawę na wsi! Śliczne zdjęcia! Wyglądają jak zające. Tylko buuu.... ja ich zaczynam nie rozpoznawać
tak się szczeniory zmieniają z dnia na dzień... no, teraz to myślę, że jeszcze trafiłam: Ali czarna obroża, Aprila - czerwona |
06-03-2007, 10:24 | #48 | |
Junior Member
|
Quote:
Fotki Anuki superowe -szczególnie kiedy robi swojej mamie przegląd uzębienia Natomiast jeśli chodzi o sylwetki dziewczynek to na moim osiedlu niektóre starsze panie z przerośniętymi w szerz pupilkami załamują ręce nad Apcią Po pierwszym tygodniu w naszym domu wyglądała tragicznie ale później szybko się poprawiła i teraz cały czas utrzymuje stałą figurę przy swoim szybkim wzroście. Jakieś 2tyg temu była kilka cm niższa od znajomego beagla, a wczoraj go spotkaliśmy i okazało się, że go przerosła właśnie o tych kilka cm PS. obróżki są rewelacyjne jeśli chodzi o odróżnienie maluchów od tła -buraski posiadają niesamowity swój naturalny futrzany kamuflarz. |
|
06-03-2007, 10:53 | #49 |
Licho nie śpi...
|
Ja je odróżniam tak:
Lisek - żółty, grubszy Gapcia - siwa, chudsza. Świetne zdjęcie mamy i córeczki - chyba wszystkie wilczaki mają takie szczęki jak węże, z "otwierającymi się" zawiasami, żeby łatwiej im było ofiarę połknąć. A szczeniaki na wsi wyszalały się tak, że Ali spał całą noc i ledwo go rano na spacer namówiłam bo nie mogłam go spod kołdry wyciągnąć . |
06-03-2007, 11:58 | #50 | |||
Junior Member
|
Quote:
Quote:
Iowa robi to caly czas w stosunku do Anuki, ale mala to uwielbia Wogule to Anuk nasladuje we wszystkim swoja mame - jak Iowa chodzi z nosem przy ziemi, Anuki tez; jak Iowa spi zwinieta w klebek to szczeniora tez etc. Sa na prawde smieszne. A jak jest z Alim i April? kto jest szefem w zabawach? czy April zabiega o jego wzgledy czy na odwrot? albo kto jest wiekszym przytulakiem etc? Quote:
|
|||
06-03-2007, 13:11 | #51 | |
Licho nie śpi...
|
Quote:
Ali ma już za sobą podróż pociągiem i całe szczęście że było mało ludzi bo zrobił niezły koncert Na spacerach jest obojętny w stosunku do obcych psów i ludzi, dopiero kiedy ktoś sam go zaczepi to następuje szał radości. Z obcymi psami, które go zaczepiają grzecznie wymieni "kilka słów" i idzie swoją drogą. Taki trochę z niego samotnik.... |
|
07-03-2007, 10:55 | #52 |
Junior Member
|
Dostalam zdjecia Alaski, ktora jest 30 wilczakiem w Finlandii
Niestety zdjecia sa kiepskiej jakosci, bo robione aparatem w telefonie. Wiec zamieszczam to najbardziej widoczne. Ale widac ile tam jest jeszcze sniegu, a u nas piekna wiosna sie zaczyna |
07-03-2007, 21:39 | #53 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Jak przystalo na Alaske - pelno sniegu
|
14-03-2007, 12:10 | #54 |
Licho nie śpi...
|
Ali barbarzyńca oskubał mi kota z sierści...
Ma juz za sobą naukę pływania - Baskil zrzucił go z mostku do rzeczki. W nocy zniknął mój skórzany but, rano się pojawił w tylko trochę zmienionej formie - gdzie to się zmieściło? Ma już za sobą pierwszą bójkę z psiakiem sąsiadów, ależ z niego zadziora (z "małego" Alego)... Juz nie boi sie koni i fajnie jest się huśtać na Dakarowym ogonie Na moje nieszczęście, a raczej moich firanek zobaczył jak Baskil wykoczył do ogródka przez okno... Teraz też ciągle próbuje. Przy odpowiedniej motywacji (jeszcze nie chodziłam z żadym psem na spacery z brukselką i kalafiorem w kieszeni ) uczy sie szybko jak błyskawica. A April odpoczywa na urlopie w Białce. Szczęściara. |
20-03-2007, 16:17 | #55 |
Junior Member
|
Hej, wreszcie jesteśmy!
a w zasadzie to szkoda, że tak prędko wróciliśmy Zaraz dokleję kilka fotek małej wilczycy na łonie natury... Generalnie było superowo całe dnie spędzaliśmy pod stokiem tzn ja z Gapcią, a reszta Nas na stoku . Kiedy Agata z Julką szusowały słoneczko i ciepełko kusiło do drzemki -co April robiła ciągle -albo wdrapywała się na moje kolana i tam cięła komara, a jak się jej zrobiło za gorąco i podrętwiały nie malutkie już przecież łapki to złaziła na ziemię -a i mi parę razy oko się przymknęło Oczywiście zrobiła parę numerów żeby nie było za pięknie... m.in. wyciągnęła sobie ulubiony portfel pani i stwierdziła że jest o 1/3 za duży (na szczęście nie było w nim już banknotów i nie doszła do dokumentów i kart ) o reszcie drobniejszych incydentów nie wspomnę PS. jeśli chodzi o przedszkole to musimy się pochwalić, że przedwczoraj załapaliśmy się przy okazji na lekcję do Anety. Jesteśmy z siebie dumni bo i tak April była najmłodsza a szło nam nie źle (ćwiczyliśmy z takim kulkowatym starszym o 2 tyg. berneńczykiem i Gapcia mimo, że była ciut wyższa wyglądała przy nim jak przecineczek) ......a teraz wyczekiwane i troszkę "tendencyjne" fotki czasami "małe" padały wieczorem gdzie się dało... |
20-03-2007, 16:23 | #56 |
Licho nie śpi...
|
Urlopowicze już wrocili i fotki bedą chyba nawet dziś...
Szkoda, że do nas macie tak daleko Gapcia w niedzielę zaliczyła pierwszą lekcję w przedszkolu, miała (prawie) indywidualne zajęcia z 3miesięcznym berneńczykiem i jak na pierwszy raz było świetnie. A na przerwie była wdzięcznym obiektem zalotów pewnego młodzieńca Alego narazie nie zabieram bo musiałby siedzieć ze mną pięć godzin, znudziłby się i zmarzł. Oczywiście w domu pilnie ćwiczymy i idzie nam fajnie ... póki co... Muszę przyznać, ze Baskil mi pomaga bo Licho najszybciej załapuje jak zobaczy za co Baskil pychotki dostaje |
20-03-2007, 16:31 | #57 | |
Junior Member
|
Quote:
BTW 3 m-ce to mają już nasze maluchy skończone, a wydaje się jakby były z nami już z pół roku No faktycznie był taki jeden napalony młodzieniec ale Aprilka dzielnie się mu odburkiwała chociaż pewnie nie wiedziała jeszcze o co mu chodzi |
|
20-03-2007, 16:32 | #58 |
Tmave Zlo
|
Ech, aż się łezka w oku kręci. Takie małe toto, słodkie. A jednocześcnie już - w swoim mniemaniu - samodzielne - tak samopas na łonie natury...
Stu pociech życzymy i pozdrawiamy. J A i D
20-03-2007, 22:02 | #59 |
Junior Member
|
1
Aneta - a w jakie dni i o ktorej jest u Ciebie przedszkole? I jak tam dojechac z centrum? Czy to dluga wyprawa?
Bo z Wami to tak fajnie by bylo no i okazja do czestszych spotkan rodzinki malych Zdjecia z gor sa cudowne!!!! Zazdroszcze.... |
21-03-2007, 00:19 | #60 |
Junior Member
|
Jeszcze zanim pojde spac wklejam 3 fotki( na prawde profesjonalnie zrobione!) juz nie takiego malego Anomada
Hej wilczaku, przybij piatke! |
|
|