![]() |
#41 | |
http://www.srdcervac.wbs.
|
![]() Quote:
(Může se ti stát,že fenka ti je sice nepočůrá,ale zase třeba ohlodá a vytahá). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Junior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Junior Member
|
![]()
Se říká že fena která zveda při močení nohu je hodně dominantní, je to pravda třeba i ve vztahu k Vám.
Láďa |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Junior Member
|
![]()
Dobrá, tak tedy důvod, proč fenu je ten, že jsou přítulnější
![]() Nějak si myslím, že pes bude víc soběstačný a agresivnější. Samozřejmě záleží jako první na výchově. I když, pes je zato impozantnější už tím, že bývá větší a muhutnější.... Ale já vlastně neřeším zda psa, či fenku, ale zda vůbec ČSV. Vlasně jsem sem napsala, abych dostala jednoznačnou odpověď, že ANO, že to bude nejleší krok v mém životě ![]() /berte tento přispěvek s nadsázkou/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Member
|
![]() Quote:
Alina nohu zacina zvedat, je socialnejsi nez Cira, muze si hrat se psy i fenami, nicmene ma tendenci "prudit" psy (a feny) kteri se ji boji (nebo jsou celkove plassi) nebo jinak projevuji slabost - nemoc, kulhani, stari.. Cili ve vysledku je poustim hrat si s cizimi psy jen kdyz ja uznam, ze nebude rvacka. Chodit s nima na volno jen tak, jako s nejakym labradorem, by rozhodne neslo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
stín vlka
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Junior Member
|
![]()
Dík všem.
Až si štěňátko domů přivezeme (koncem března) dám vědět (a posléze co všechno okousala, roztrhala atd.) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
|
![]() Quote:
Ještě k tomu zvedání nohy:ano i feny dovedou čůrat se zdviženou nohou,ale zničit zeleň tak, jak značkující psi, rozhodně nedokážou.Mám doma tři kousky fen a dva psy,tak nějaké to srovnání mám.Kdo si pořídí psa,musí počítat s tím,že upravená zahrada s anglickým trávníkem je jaksi minulostí.V domě bude jeho přítomnost také víc než patrná,a nemůsí to být zrovna čévéčko...umí to všichni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() 1. Psi zvedají nohu, feny ne 2. Psi jsou dominantní, feny submisivní 3. "Vlčí" exteriér znamená "vlčí" povahu, "ovčácký" exteriér "ovčáckou" 4. Pes, který štěká, nekouše a v případě ČsV i naopak ![]() 5. Feny jsou mazlivější (zřejmě spojistost s jejich rodičovskou rolí) 6. ČsV jsou hůře cvičitelní 7. ČsV jsou bázliví (spíše vizitka špatných chovatelů nebo majitelů) 8. ČsV jsou zákeřní (tohle šíří někteří tzv. sportovní figuranti, kteří jsou zvyklí právě na ty roboty, kteří koušou jen a jen do rukávu a na přesně předem stanovené místo) To jen pro možná pobavení ale snad i zamyšlení. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Junior Member
|
![]()
>8. ČsV jsou zákeřní....
jéjej, to mě nenapadlo, takže další negativní vlastnost.... ![]() Srandu stranou, nedělám si iluze, že pořídím naprogramovaný zvíře, 90% všeho je o výchově/výcviku. Pohybuji se spíš ve světě koní, mám mladou arabku (o arabech se říká, že jsou ohniví, divocí a příliš senzitivní), která je hodná, mírná a poslušná a teplokrevného valacha (měl by být díky plemenu klidný a nechci přímo říkat tupější) a on je vše, jen ne to. Koupila jsem ho jako dospělého a byl špatně vychován. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Junior Member
|
![]()
Ahoj,
nečetl jsem úplně všechno, tak doufám že se nebudu opakovat. Pravdu má Jana - co pes, to originál. Ať už se to týká zvedání nohy u fen (Lexina ji nezvedá, jen se tak nějak vykroutí do strany, že načůrá 3/4 metru vysoko na zeď - začala to dělat když jsme měli doma poprvé psa na krytí - asi ho chtěla přečůrat ![]() Myslím že nikdo tady nenapsal nic moc o tom vytí. Pominu-li letní výcvikový tábor, kdy se nad ránem nese Jevišovicemi mohutný "vlčí" chorál a budu se věnovat vytí doma, je moje (zdůrazňuji moje, kdokoliv může mít jinou) zkušenost tato: Dokud jsem měl jen Lexinu, prakticky doma nevyla. Zvuky, které vydávají ostatní "normální" psi v okolí nepovažovala asi za vytí a nepokládala za nutné na ně odpovídat. Od té doby, co máme i Darču (Lexinina dcera) si denně navečer sednou před boudy a spolu si tak 10 - 30 minut "zazpívají", načež se odeberou si schrupnout. Sousedi zatím bez problémů - možná jejich zpívání přišli na chuť, jako já. Podle mě je to jeden z nejúžasnějších zvuků, když začne výt pořádná smečka - postupné nasazování do troj nebo ještě více hlasů, na to tzv. vytí nebo ňafání "normálních" psů nemá. Dříve jsem měl foxteriéra a 2 jezevčíky (Kikinku ještě společně s Lexinou) a na všechny vzpomínám s láskou. U ČSV ale už zůstanu. Dobře to vystihl Zdeněk (Ghost), včetně pohledu ostatních pejskařů na čévéčkáře. Taky mi na cvičáku říkají, že kdybych měl ovčáka, tak už s ním mám ZVV3, tak proč chci ČSV. Odpovídám, že právě proto. Karel P.S.: Od té doby, co mám "vlčí holky" dvě, na mě koukaj jak na úplnýho magora. Nevěří mi, že někdo má třeba čtyři ČSV. Ale když je miluješ, není co řešit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Junior Member
|
![]()
na vytí jsem úplně zapoměla, no úžasný...
Pane jo, teď už budu naším budoucím "vlkem" pouze mile překvapena, protože horší to už ani být nemůže, jak jste ho představili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Junior Member
|
![]()
počkej jak horší...tady ti všichni právě předhazují jak je plemeno nádherné přes těch pár nedostatků ale pokud vadí vití,čůrání a podobné,neměla by sis pořídit plyšáka?
ne to je vtip,navíc už máš štěně zamluvené tak nezbývá než ti přát pevné nervy ![]() ![]() momentálně stavíme boudu na balkon ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Někdy je to úsměvné, jindy je to už dost hustý ale je třeba to brát s rezervou a obrnit se trpělivostí. Abych se přiznal vědel jsem předem jací jsou, co umi provadět za lumparny ale že to bude občas až tak husty to jsem si představit nedovedl. Nastěstí jak dospívá tak ta jeho destrukční činnost trochu ubývá a stavá se zněj docela fajn společník. Láďa+drban Sam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Junior Member
|
![]()
no tak budu doufat, že zrovna ten náš bude jiný...hodný, milý a poslušný. A lumpárny ho ani nenapadnou
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |