|
Spotkania i podróże Spotkania - te duże i te maleńkie, oficjalne i prywatne. Ważne by psy się wyszalały.... Jak i gdzie jechać z psem na wakacje... |
|
Thread Tools | Display Modes |
15-08-2011, 19:40 | #41 |
Junior Member
|
Ja też dostałam wolną sobotę
Mam nadzieje ze nie będzie problemów na drodze i dotrzemy rano na miejsce Pieniążki za 2 osoby wpłacę jutro. Do zobczenia |
16-08-2011, 15:09 | #42 | |
VIP Member
|
Quote:
Nie wiem, jak bedziecie jechac, ale ze Szczecina sa dwie dobre drogi - na Gorzow, Swiebodzin - tam na Krosno Odrz, a z Krosna na Gubin... Lub "spokojniejsza" i nie tak zatloczona - na Kostrzyn, Slubice - tam do Niemiec do Frankfurtu. Z niego na Eisenhuttenstadt i Guben...
16-08-2011, 17:10 | #43 |
Junior Member
|
Margo zapłacę na miejscu, bo jeszcze nie wiem w ile osób przyjedziemy. 2-4 i pies, nocleg w namiocie.
|
16-08-2011, 20:34 | #44 |
Koneko-chan ^ ^
|
Mam prożbę my z Vuko też się wybieramy do Póżnej i perspektywa jazdy pociągiem tyle godzin trochę mnie przeraziła,dlatego chiałam się zapytać czy jest ktoś chętny aby zabrac mnie +pies
16-08-2011, 22:20 | #45 |
Junior Member
|
Nas będzie dwie osoby. Pieniążki chciałbym dać na miejscu jeśli to nie problem, chyba że PayPal-em prześlę...
|
17-08-2011, 17:15 | #46 |
VIP Member
|
Pozna
BADANIA - WAZNE!!!
OK, wracam z tematem pobierania probek do badan: - DM - szczoteczki zamowione i sa juz na miejscu. KAZDY i ZA DARMO bedzie mogl pobrac material od swojego psa. Probki wyslemy wspolnie, ale wyniki od Danieli dostaniecie oczywiscie tylko Wy - nikt inny nie bedzie o tym informowany... Pamietajcie, ze to nie jest stala "oferta" - za jakis czas projekt sie skonczy i wtedy za badania trzeba bedzie placic np. w Laboklinie... A jak to z badaniem DNA bywa nie jest to tania zabawa... Korzystajcie wiec poki mozecie! - dwarf (badanie nosicielstwa na karlowatosc) - dzieki uprzejmosci Rybki przez caly czas bedziemy pobierac krew do badan na dwarfizm. Koszt badania zostal dla nas obnizony na 100EUR - cena ta zawiera juz WSZYSTKIE koszty operacyjne i podatek. Jest wiec sporo nizsza niz badanie "samodzielne". Wiem, ze nie jest to malo, ale badanie to wykonuje sie tylko raz w zyciu... Oczywiscie teoretycznie najbardziej zainteresowani powinni byc hodowcy, bo dzieki temu moga uniknac narodzin karzelkow w miotach. Ale do badan zachecam tez wlascicieli reproduktorow - bo hodowcy posiadajacy suczyska-nosicieli poszukuja tylko psow przebadanych. Moze to byc wiec kolejna zacheta do uzycia danego reproduktora. Jesli komus z Was nie uda sie dotrzec do Poznej, a chce skorzystac z oferty - nie ma problemu. Niech pobierze krew w klinice (trzeba pamietac o wypelnieniu wniosku: Form Bloodsample Pituitary Dwarfism test) i dostarczy ja przez kogos wraz z pieniedzmi i kopia rodowodu na spotkanie w Poznej. I jeszcze jedno: Teksty "nie badam, bo u mnie karzelkow nie bylo i problem mnie nie dotyczy" to BZDURA!!! NIE MA HODOWLI KTORE MOGA BYC PEWNE, ZE NIE MA U NICH NOSICIELI. Bo zdarzaly sie one w kazdej z obecnych w naszym kraju linii CzW...Pewnosc, ze dany pies jest "czysty" daje nie filozofowanie hodowcow, ale wynik badania....
17-08-2011, 18:31 | #47 |
K-Lee Family
|
Gdyby zaistniała taka potrzeba, z nami przyjedzie kolejny wet, który zaoferował pomoc w pobieraniu krwi
Pytanie tylko, czy "materiały" będą dostępne, czy ma coś brać ze sobą? |
17-08-2011, 23:38 | #48 |
Junior Member
|
|
18-08-2011, 00:12 | #49 |
love and terror
|
Moge zabrac kogos z Trojmiasta we wtorek lub srode (moge sie dopasowac gdyby cos w tych dwoch dniach). Z psem lub bez, max 2 osoby.
|
18-08-2011, 10:37 | #50 | |
Junior Member
|
Quote:
Nie wiem którą drogę wybierzemy ale na pewno jakoś dotrzemy Dzieki bardzo Pozdrawiam |
|
18-08-2011, 12:52 | #51 |
Kawał ch*ja
|
A ja od siebie dodam, że w Późnej będzie możliwość (jak ktoś nie ma, a chciałby) nabycie ostatnich koszulek Wolfdogowych :-) zostało nam:
- 1 biała męska M - 2 lub 3 damskie S czarne - 2 czarne XL męskie - 3 czarne L męskie - 2 czarne męskie M - 1 czarna męska S To tak offtopowo :-) my na pewno będziemy z Zirą :-)
Czarna Helena hoduje bluszcza, sadzi begonie w donice, tylko na stadion nikt jej nie wpuszcza, bo się jej boją kibice. Czarna Helena ma dużo wdzięku, i innych zalet ma parę: wianek na głowie, badylek w ręku, a przed nią bieży owczarek. |
18-08-2011, 16:47 | #52 |
'Wilk z baśni' :)
|
A ja chciałam zapytać, kto z Krakowa lub okolic wybiera się do Późnej?
19-08-2011, 11:29 | #53 |
Junior Member
|
My oczywiście jedziemy, pieniążki już wpłacone
Słuchajcie, wytłumaczcie mi proszę, co to za badanie DM ? Czy może być przydatne dla psa grenlandzkiego (i czy w ogóle możliwe technicznie) ? |
19-08-2011, 11:50 | #54 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
Marker dla ON i CSV raczej nie bedzie pasowal do grenlanda. O ile w rasie wystepuje wogole mielopatia degeneracyjna. Szczegolow dowiesz sie najpredzej w laboklinie, bo to darmowe badanie to czesc pracy magisterskiej i doktorskiej tylko o wilczakach.
|
19-08-2011, 14:56 | #55 |
Junior Member
|
W międzyczasie znalazłam sobie coś w necie - też mi się wydaje, że odpada...
|
19-08-2011, 18:59 | #56 |
Junior Member
|
a jak sprawa wyglada z Saarloosem? tez wilczak ale nie czechosłowacki....hm:/?
|
21-08-2011, 15:33 | #57 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
JESZCZE TYLKO 5 DNI
mam kilka pytan do Memorialu. 1. Kto sedziuje? 2. Jaka jest kara za nagradzanie psa (zarcie, zabawka)? 3. O ktorej zaczynamy i od jakiej grupy? edit: piatkowe ognisko bedzie na podworku czy gdzies na zewnatrz? Last edited by jefta; 21-08-2011 at 15:51. |
21-08-2011, 22:47 | #58 |
Head like a hole
|
Kapitan Bomba
Uśpienie właściciela na oczach psa Zaczynamy nie póżniej niż przed początkiem momentu rozpoczęcia i zaczynamy od tych co nie dojechali około 50m pod najniższym punktem w Póżnej...okazuje się, że były skargi na hałasy podczas ostatniego spotkania..... A teraz...wdech i wydech i tak aż do piątku ;-P
Last edited by secki; 21-08-2011 at 22:49. |
22-08-2011, 12:35 | #59 |
Call Me Sexy Srdcervac
|
to dla mnie naprawde wazne. Ja mam weekend 3 razy do roku i mase zaleglych planow wiec staram sie go na maxa wykorzystac. Informacje czy warto przyjezdzac w piatek wieczorem (z psem ktory nie moze wejsc na podworko ani zostac sam na zewnatrz) oraz czy chce startowac w Memoriale sa dla mnie na wage złota... |
22-08-2011, 13:41 | #60 |
Senior Member
|
A dlaczego nie może zostać sam na zewnątrz??? Wszystkie psy tak zostają.
No i z tego co pamiętam to byłaś już w późnej z Lalką.
IMBUSEK4, IMBUSEK3, IMBUSEK2, IMBUSEK1, IMBUSEK, szasztin szasztinphoto, szasztinphoto1 Last edited by szasztin; 22-08-2011 at 13:44. |
|
|