|
Wzorzec & bonitacje Jak powinien wyglądać typowy wilczak, ile waży CzW, ile ma w kłębie, informacje o przeglądach hodowlanych .... |
|
Thread Tools | Display Modes |
19-12-2007, 11:20 | #41 |
Licho nie śpi...
|
Hmmm powiem tak, żeby ten temat był w miarę ok to musieliby wypowiadać w nim głównie znawcy rasy i eksperci
Ja mimo tego, ze przed zakupem i już w trakcie posiadania wilczaka przekopałam chyba wszystko co dostępne było na ich temat to nie odważyłabym się komentować i oceniać żadnego psa. No chyba, że mojego własnego niewyrośniętego szczurka |
19-12-2007, 11:32 | #42 |
Junior Member
|
Właśnie, właśnie o to chodzi Gaga.
Opisywanie na publicznym forum wad psa nie idzie w tę stronę. Teraz, jeżeli jest tak, jak piszesz Gaga, są tylko szepty, które zawsze będą, bo taka jest natura ludzka (interpretujemy też różnie, w zależności, jacy są właściciele), natomiast mówienie na głos, wypowiadanie się osób, które nie mają pojęcia o tym, tylko im się tak wydaje, że mają, nie służy niczemu konstruktywnemu. |
19-12-2007, 11:35 | #43 |
Junior Member
|
|
19-12-2007, 13:12 | #44 |
Moderator
|
hmm 3 strony rozmowy o niczym oproc 3 fotek. zamknac taki temat bo nic z niego nie bedzie oproc "a ja mowilam ze..." "a on powiedzial ze..."
dopoki tak bedzie cie reagowac na takie tematy anwet nie warto zaczynac UCZY CIE o rasie z powazeniem sedzia rasy sedzia bonytacii i hodowca |
19-12-2007, 13:20 | #45 |
Member
|
Wolfin Gaga tylko nie liczni mnie rozumieją no i jeszcze parę osób a ja naprawdę nie chciałam żle
|
19-12-2007, 13:32 | #46 |
Moderator
|
to te ktore rozumieja musa miec odzielny temat z banem tych ktore beda gadac "och ach o tym pieknym dlugowlosym piesku z czarnym okem i duzymi uszami powiedzieli ze on ma wady "
|
19-12-2007, 13:48 | #47 |
VIP Member
|
Daiva - nie denerwuj sie Klopot w tym ,ze zdecydowanie czyste i dobre intencje sa obarczone ryzykiem , ze konstruktywna (w zalozeniach) wymiana pogladow (z zalozenia amatorow) pojdzie w syganlizowanym tu, w tym watku, kierunku. Czasem warto posluchac takich protestow- moze nie sa bezpodstawne? Moze jesczez nie ten czas, nie to miejsce na takie rozmowy? Moze, tak jak na Slowacji, potrzebna by byla jakas konferencje, prowadzona faktycznie przez speca i okraszona panelowa dyskusja ?
Przyjdzie czas i na to..... |
19-12-2007, 13:52 | #48 | |
VIP Member
|
Quote:
Wzorzec, a wlasciwie jego interpretacje (a to robi kazdy sedzia), nie sa prawda objawiona i wymiana pogladow jest chyba bardziej tworcza niz szkolne przyswajanie zapodanej wiedzy Ale, jak juz napisalam: to czysta teoria.. o czyms co byc moze...kiedys... |
|
19-12-2007, 13:57 | #49 |
Moderator
|
no to kiedys moze i wpadne na ten temat kiedy beda rozmawiac o to co trzeba.
nie jiestem zla tylko jakos wszystkie sa takimi obrazonymi liudzmi ze nawet boje sie juz cos powiedziec |
19-12-2007, 14:12 | #50 |
VIP Member
|
Nie wszyscy To nie tak, ze obrazeni.. moze raczej przewidujacy? Moze, mimo zrozumienia absolutnie czystych intencji Anety, Jola ostrzega ? I moze ma racje? Ja Ciebie tez rozumiem, tez czasem wole cos roziwazac na "juz".. ale takie gorace glowy spotykaja sie z koniecznoscia odpuszczenia dosc czesto, wiec pozostaje sie przyzwyczaic I nic w tym zlego
|
19-12-2007, 14:24 | #51 |
Moderator
|
no to i mowie ze gadanie o ni czym jest -pojdzie temat do archywum i tyle bo jest bezwartosciowy.
|
19-12-2007, 15:57 | #52 |
Distinguished Member
|
A szkoda! Temat nadal będę uważać za bardzo fajny.
Wydaje się to naturalne, że nie wypowiadałyby się osoby, które pojęcia nie mają, prawda? A bez zdjęć nie da rady tego pokazać. Tak jak pisze Aneta o tych różnych typach sierści- ja tego nie wiem, mogę sobie wyobrazić, ale dopiero zdjęcie może pokazać, o co naprawdę chodzi. ...a swoją drogą- oto moje kochane ciemne oko. |
19-12-2007, 17:44 | #53 | |
Distinguished Member
|
Quote:
Oko boskie, choć ciemne *** Kochani, myślę, że idea Anety jest sama w sobie zacna - gorzej z perspektywą jej realizacji - zupełnie jak w komunizmie Aneto, poczekaj jeszcze trochę, pogadaj z innymi właścicielami, posłuchaj co mają do powiedzenia o psach własnych i cudzych, a zorientujesz się dlaczego taki niewinny temat doprowadziłby do konfliktów w już i tak skonfliktowanym środowisku. Trudno nawet wyliczyć wszystkie powody, ale wierz mi, jest ich cała masa.... Jeśli znajdę kiedyś wolną chwilę, to Ci napiszę na priva. |
|
19-12-2007, 19:20 | #54 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Na zywo wydaje sie ciemniejsze.
Ale to wszystko zalezy od swiatla i zdjecia. |
20-12-2007, 03:36 | #55 |
Moderator
|
About 'Nie typowe wilczaki'
When I saw this dog I find my bulldog so light. Not only the body but his color is strange too. |
20-12-2007, 09:46 | #56 |
Wilcza Saga
|
Tak, dopiero w tym roku dowiedziałam się o istnieniu takiej rasy
A Cora sierść ma prostą, bardzo prostą, a oczko takie jak Varczak. Ale Cora jeszcze się zmienia. Widziałam jaka ona jest jeszcze malutka do innych...Wczoraj ją ważyłam u weta. Waży 24,60kg, a przecież tyle je... |
20-12-2007, 09:55 | #57 |
Wilcza Saga
|
A może będziemy rozmawiać o wadach naszych psów(tzn. tych co się zgadzają), żeby nie wywoływać wojny...Ja bardzo bym chciała wiedzieć, jakie Cora posiada...Wiem tylko, że akcja kończyn jest świetna, bo sędziowie(2) napisali tak. No i ząbki śliczne, ale niezbyt chciała pokazać w Nowej Rudzie. Nie mogę się doczekać następnej wystawy, mam nadzieję, że dużo będzie CzWno i czekam na poznanie ich właścicieli/właścicielek
|
20-12-2007, 15:19 | #58 |
The Grim Reaper
|
Grejs waży zdaję się mniej, bo max. 23 kilo. A jest starsza.
20-12-2007, 16:00 | #59 |
Moderator
|
ale Greisik to jiest miot "G" dziszaj warzylam Gierke-ma 31, 4 kilo, a Harka 36... (ups grubaaaa baaaabaaaa) to mysle ze miot "G" dlugo bedzie hudelskimi psami
|
20-12-2007, 18:35 | #60 |
love and terror
|
dwie glowy
|
|
|