|
Cluby & nařízení Informace o klubech pro ČSV v jiných zemích, nařízení týkající se ČSV a omezení britského Kennel Clubu... |
|
Thread Tools | Display Modes |
25-06-2010, 21:47 | #41 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Daiva, když na psy udělá z několika metrů člověk proutkem tytyty je to nesronatelné se skutečným protiútokem křičícího figuranta s obuškem. Věřím, že toho tytyty by si někteří naši psi ani nevšimli a pak by se skutečně se strejdou rádi kamarádili A já dokonce i věřím že existují čévéčka která by se se strejdou figurantem kamarádili i protiútoku, ale moc jich není. Jsou to psi kteří projevují spíše povahu německého ovčáka - sporťáka, ale to není ten klasický vzorek populace čsv.
|
25-06-2010, 21:51 | #42 | |
Member
|
Quote:
|
|
25-06-2010, 21:54 | #43 |
Junior Member
|
Moje fenka se k cizím chová stylem, že obvykle oparně natáhne hlavu, olízne nabídlou ruku, ale sahnout na sebe nebo něco takového ani omylem, drží si pořádný odstup. Tak mě zajímá, jak se toho hodnotí?
|
25-06-2010, 21:59 | #44 |
Junior Member
|
Daivo, prosím - ještě jednou a naposledy:
ŽÁDNÝ SEBEVĚDOMÝ, VYROVNANÝ A SPRÁVNĚ SOCIALIZOVANÝ PES, KTERÝ JE NAVÍC CVIČEN V OBRANĚ (což by nemělo být u pracovního plemene důvodem k údivu), NEBUDE REAGOVAT NA ČLOVÍČKA V CIVILU, KTERÝ SE K NĚMU PŘIBLÍŽÍ VYCHÁZKOVÝM TEMPEM NA NĚKOLIK METRŮ A MLČKY UDĚLÁ TY, TY, TY VZTYČENÝM KLACÍKEM. ŽÁDNÉMU NORMÁLNÍMU PSOVI TOTIŽ NĚCO TAKOVÉHO NEBUDE STÁT ZA NÁMAHU A PLÝTVÁNÍ ENERGIÍ. Dokážeš toto, prosím, pochopit???? Jinými slovy - motivační intenzita takového testu je příliš slabá, než aby spustila odpovídající chování u normálního, vyrovnaného psa. Nějaké chování spustí pouze u psa s nízkým prahem dráždivosti, kterému bude stačit i tento malý podnět, aby se projevil aktivně (útokem nebo útěkem) ale třeba i úlekem a přitisknutím se k zemi (tedy strachovým útlumem). Mimochodem představ si tuto situaci v praktickém životě - jestliže se má podle Tebou prosazovaného povahového testu pes projevit aktivním útokem (tedy na známku Of), bude pak téměř s jistotou startovat na každého kdo kolem něj projde a udělá jakýkoli prudší pohyb rukou (nedejbože aby měl třeba hůl nebo složený deštník), když ho nechám o samotě před obchodem. Obě situace jsou totiž svou motivační intenzitou velmi srovnatelné... Takového psa si ale fakt nepředstavuji jako povahový ideál plemene a nikomu bych ho nepřála (velmi dobře vím co říkám). Bohužel - chcete po těch psech něco absolutně nelogického. A místo toho, abyste s nimi trochu cvičili a pracovali jako s plemenem zařazeným do sekce pracovní, tak si budete vymýšlet milion důvodů, proč je toto jediný správný způsob a všechno ostatní je špatně (zvláštní, že to tvrdíš ale jen Ty a pár dalších lidí, kteří ani ze Slovenska nejsou - od Slováků samotných jsem slyšela hodně jiné názory, včetně obdivu k náročnosti našeho povahového testu...) |
25-06-2010, 22:00 | #45 |
Member
|
tak je ještě mladá, uvidiš do čeho doroste, já měla fenu která se vrhala na vše živé s úmyslem se mazlit. Dneska mi lidi ignoruje. A při hodnocení pes se nesmí bát, nebo být agresivní
|
25-06-2010, 22:02 | #46 |
Junior Member
|
Problém je poněkud v tom, že se zde nedá bohužel mluvit o útoku... (ono to má totiž do ataku strašně daleko)
|
25-06-2010, 22:06 | #47 | |
Junior Member
|
Quote:
Ale bohužel, to co popisuješ chce především řádně dohánět socializaci. Takové chování není dobré - fenka se lidí pravděpodobně bojí. Tedy mezi lidi, mezi lidi, mezi lidi - krmit, krmit, krmit... (To začala až u Tebe nebo už sis ji takto nedůvěřivou vzala? Neublížil jí nikdo?) |
|
25-06-2010, 22:08 | #48 |
|
Zatím to hodnoť tak, že pracuj na důvěře v člověka . Podporuj jí a odměňuj za projevenou snahu o kontakt s cizí osobou.
|
25-06-2010, 22:10 | #49 |
|
Oni přece nepotřebují ubližovat, aby se takto chovali
|
25-06-2010, 22:42 | #50 |
Junior Member
|
Taky máme jeden takový "přírodní" případ doma.
Mimochodem, při výcviku na Vltavě s Ivo Eichlerem a Jirkou Matějkou nás napadlo, že by možná nebylo špatné provádět měření při bonitacích na stolech. Pes při vyzvednutí obvykle trochu znejistí a moc neblbne. Pro posuzovatele s mírama i rozhodčího exteriéru ideální stav. Vizuálně je pes mnohem přehlednější a manipulativnější než při pohledu z hůry a měření přesnější. A taky to šetří ohnutá záda komise. Sledovali jsme při tom asi 30 čsv a opravdu by to stálo za úvahu. |
25-06-2010, 22:56 | #51 |
|
No nazdar ) Ještě že už mám moje případy zbonitované )
|
25-06-2010, 23:18 | #52 |
Junior Member
|
Děkuju za názory. To vím, že to není problém jen bonitace :-)
No taková je od prvních dní, co ji mám. Ona obecně nestojí o dotyky a mazlivá je jen, když se jí chce. Já si s ní samozřejmě můžu dělat cokoliv, ale cizí lidi přes krmení a pamlsky nic moc. Zdá se mi zdvořilá (takové to "tak teda pozdravím,když to chcete"), ale hlavně nesahat. Na druhou stranu, když na ní někdo okamžitě nechce makat, ale spíš si s ní chce hrát, tak to si ho zamiluje. To se mi stalo s pár lidma na čundru, kdy k nim pokaždé pak běhala a opusinkovala by je. |
26-06-2010, 08:12 | #53 | |
Member
|
Quote:
|
|
26-06-2010, 09:28 | #54 |
Junior Member
|
To proto, že jsi na tom víkendu nebyla. Tohle byl ten hlavní důvod proč jsme tam ty stoly zkoušeli. Když to zvládlo bez problémů i naše Duo panika (Ema a Maške) tak nevím co by to muselo být za pošuka aby mu to nešlo.
Zajímalo by mě co na to znalci a "příslušníci" bonitační komise. Třeba mi unikají nějaké závažné důvody proč by to nešlo. Mimo lpění na tradicích. Ne vážně. Kanyla do přední nohy je něco jiného než očkování. Všimni si, že spoustě psů nejsou moc příjemné manipulace na přední tlapě, natož když jim tam chceš vrazit tlustou jehlu. Náš medvěd do té doby obdivovaný veterináři pro veselé návštěvy ordinací, se při tom změnil v běsnící monstrum. Taky jsme na něm klečeli ve čtyřech a celkem jsem platil za 3 kanyly. Jinak mám z bonitace svých psů na trávníku docela smíšené pocity. Měřidla pořád padaly. Výška skákala plus mínus 4cm atd. Last edited by Adrian; 26-06-2010 at 09:30. |
26-06-2010, 10:14 | #55 |
Member
|
Tak mě obluda stoly zná. Furt na těch zahradních spí a skvěle se na nich vyčesává.
|
26-06-2010, 10:38 | #56 |
|
Adriane, já myslím že pes připravený na bonitaci nemůže mít problém při měření na zemi.
|
26-06-2010, 16:24 | #57 |
Junior Member
|
Ne vážně. Kanyla do přední nohy je něco jiného než očkování. Všimni si, že spoustě psů nejsou moc příjemné manipulace na přední tlapě, natož když jim tam chceš vrazit tlustou jehlu. Náš medvěd do té doby obdivovaný veterináři pro veselé návštěvy ordinací, se při tom změnil v běsnící monstrum. Taky jsme na něm klečeli ve čtyřech a celkem jsem platil za 3 kanyly.
No u nás je teda nejhorší výkon na veterině prozatím kontrola uší. Očkování bez problémů-to jí jen vrazí jehlu pod kůži, kanyla taky celkem bez keců, ale ty uši, to je pohroma, protože to s ní pan doktor chtěl něco dělat a moje čévéčko nemá rádo manipulace - vrčela jak drak a válela se na zádech (to píšu jen jako ilustraci, že každému vadí něco jiného a proto prosím "chytré", aby se zdrželi komentářů o špatné socializaci a nutnosti nácviku). |
26-06-2010, 20:53 | #58 |
Junior Member
|
Milá Daivo,
info fotografii,kterou jsi uvedla: Zkušební měření probíhalo po bonitaci a jednalo se o učení štěněte na novou situaci.K oficiálnímu měření nedocházelo,protože dané fence bylo necelých 5 měsíců.Jak je vidět,tak opravdu si budeš muset trochu ověřit realitu dříve nežli se zbytečně spleteš. |
26-06-2010, 21:10 | #59 | |
Moderator
|
Quote:
aj uvidimsa u Margo |
|
26-06-2010, 21:18 | #60 |
Junior Member
|
|
|
|