|
Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
|
Thread Tools | Display Modes |
24-03-2010, 16:36 | #41 | |
Member
|
Quote:
|
|
24-03-2010, 16:44 | #42 |
Junior Member
|
Pokud potřebuješ zkusit měření, tak určitě (časově totéž, co bonitace).
|
26-03-2010, 13:06 | #43 |
Junior Member
|
Ještě jsem zapomněla na 2 důležité věci:
|
29-03-2010, 21:33 | #44 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Ještě jedna prosba k zájemcům o bonitace a svody: Doplňte mi prosím informace z PP - jména a čísla zápisu rodičů a číslo zápisu vašeho psa. Díky moc.
|
10-04-2010, 17:45 | #45 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Tak už jsem se pomalinku začínala těšit, že vzhledem k počtu účastníků bude tentokrát bonitace krátká a rychlá.
Ale teď to začíná vypadat, že správná byla moje první domněnka - že se budete všichni hlásit na poslední chvíli. Tak jen houšť, ať se stihnu připravit na mohutnou účast a není zas na místě takový blázinec. Připomínám, že uzávěrka přihlášek je v pátek 16. 4. v 16:00. Přijímám je na e-mailu [email protected] Potřebuju tyto informace: Jméno psa včetně chov. stanice, pohlaví, datum narození, číslo zápisu, jména, chovky a čísla zápisu obou rodičů, přesnou adresu majitele a chovatele včetně PSČ. Do předmětu mailu napište "svod" nebo "bonitace". |
13-04-2010, 13:30 | #46 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Ještě jedna užitečná informace v souvislosti se svody, bonitacemi a členstvím v KCHČSV:
Poplatek za svod mladých: Člen klubu - 0 Kč Nečlen klubu - 400 Kč Poplatek za bonitaci: Člen klubu - 400 Kč Nečlen klubu - 800 Kč Jednoduchá rovnice: Členství v klubu 400 Kč + svod 0 Kč + bonitace 400 Kč = 800 Kč + klubový Zpravodaj atd. Pro nečleny svod 400 Kč + bonitace 800 Kč = 1200 Kč A taky jsem se chtěla přimluvit za paní Andrlovou - klubovou pokladní, abyste přišli s co nejpřesnější částkou. Opět v zájmu urychlení a zjednodušení průběhu akce. Díky. |
13-04-2010, 14:09 | #47 |
Member
|
takze lze se stat clenem klubu az na miste,pokud predlozim vyplnenou prihlasku a 400 kc?
|
13-04-2010, 15:56 | #48 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Přesně tak. A to, že bys měla už předem vyplněnou přihlášku, by bylo taky super. Ale bude určitě k dispozici i na místě u paní Andrlové.
Jinak kdo chce mít fóra jako Mellorn, tak přihláška je ke stažení na stránkách klubu: http://www.cswolfdog.cz/index.php?op...tory&Itemid=88 |
14-04-2010, 17:18 | #49 |
Member
|
diky,uz jsem ji vyplnila. ale mam dotaz,nikde ve vlaknu jsem neobjevila zacatek.mozna jsem to prehledla. je to od 9:00? vim,ze minule se urcite nezacinalo vcas,tak si rikam,jestli tam mam byt zase brzo,to cekani je na cele akci to nejhorsi teda....
ja pojedu do roudnice vlakem,nepojede nekdo z prahy?mohli bychom jet nejak hromadne na levnejsi skupinovku,pokud by se nas seslo vic.... |
14-04-2010, 21:41 | #50 |
Junior Member
|
Posilam ti PM.
A na webu vidim zahajeni posuzovani na 8:30. |
14-04-2010, 23:13 | #51 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Zahájení posuzování je sice možná v 8:30, ale zahájení akce jako takové je v 7:00!!!
Je to čistě z organizačních důvodů. Taky bychom radši vstávali v deset, ale to bychom bonitovali do večera. Nezapomeňte, že pes musí projít veterinární prohlídkou a vy zase absolvovat kolečko "přihlášení - zaplacení - odevzdání papírů". Právě proto, aby se tohle co nejvíc zkrátilo, tady vyhlašujeme možnost přihlásit se předem. Na to je ale potřeba, aby za A) se vás přihlásilo co nejvíc a pokud možno co nejdřív (abych nemusela vyplňovat tabulky do 23 hodin jako dneska - jsem taky jenom člověk) a za B) jste poslali kompletní údaje. Od některých jsem dostala přihlášku pouze ve verzi jméno psa+jméno majitele. To je trochu málo. Taky si uvědomte, že na svod a bonitaci jdete se psem jen jednou v (jeho) životě a víte o ní docela dlouho dopředu, tak se snad můžete na to připravit a holt počítat s dřívějším vstáváním, složitější dopravou a pod. Krom toho většinou je možnost na cvičák přijet už v pátek a přespat na místě (případně při té příležitosti pomoci s přípravou cvičáku). Stejná diskuze se tu vedla už před půl rokem... Když si každý řekne, že minule se začínalo taky až později, takže se nic moc nestane, když přijede později i on, tak budeme začínat v poledne a končit v osm večer. A zase se sejde banda kecálků, co by to udělali lépe a všechno vědí nejlíp. Když čtu podobné návrhy, mám dojem, že by bylo nejlepší, kdyby přihlašování předem bylo povinné (jako na výstavy) a kdo nedorazí včas, byl by diskvalifikován. Všichni by chtěli mít liberální podmínky, ale nikdo je nechce dodržovat..... |
14-04-2010, 23:23 | #52 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Jo a ještě něco:
HÁRAVKY jdou až poslední (bez ohledu na to, jestli jsou přihlášeny předem) a do té doby mají zákaz vstupu na cvičiště, tak s tím počítejte a připravte se na to. Ještě připomínám pořadí: 1. Svod mladých - psi 2. Svod mladých - feny 3. Bonitace - psi 4. Bonitace - feny (5. Svod mladých - háravky - kdyby se náhodou nějaká objevila, 6. Bonitace - háravky) Teprve po přeměření úplně všech se konají zkoušky povah. |
14-04-2010, 23:32 | #53 |
Junior Member
|
Tohle mi prijde trochu jako prehnana reakce. Osobne planuju vstavat nekdy po ctvrte ranni a pokud me predchozi zpravy naznacovaly, ze nevadi, kdyz se prijde pozdeji, naznacovaly tak chybne.
Vzhledem k tomu, ze budeme posuzovani prvni (nebo jedni z prvnich), budu se samozrejme snazit nezdrzet pozdnim prichodem vsechny ostatni. Stejne tak jsem se prihlasila doufam dostatecne vcas, pokud si vzpominam, nabizela jsem rovnez zaplaceni predem prevodem na ucet. Pokud je potreba pripravit cvicak nebo jinak pomoci na miste s moznosti prespani, myslim, ze kdyby se to dalo ve znamost dopredu, urcite by se nekdo nasel Ale (pred)organizacni stres chapu. Urcitym resenim je prave zavazna prihlaska a platba predem. |
14-04-2010, 23:35 | #54 | |
Not so Junior Member
|
Quote:
Kdo přijde pozdě, bude platit penále. Hehe, to by tam byli všichni včas.
15-04-2010, 07:09 | #55 | |
Junior Member
|
Quote:
Ale ještě k průběhu a pořadí hodnocení, měla jsem takový dojem, že teď budou svod a bonitace probíhat paralelně ve 2 kruzích, právě proto aby se proces urychlil a lidi tam nemuseli být do 19 hod jako minule. Zřejmě se pletu a byl to jen návrh či nápad? - Ale byl dobrej! |
|
15-04-2010, 08:07 | #56 | |
Member
|
Quote:
|
|
15-04-2010, 09:03 | #57 | |
Junior Member
|
Quote:
Myslím si, že nikdo z lidí, kdo si sem chodí včas pro informace a ptají se, nebude mít problém přijet včas, pokud bude vědět kdy je včas. A opomeneme-li samozřejmě zbloudilé, na cestě zaseklé a notoricky pozdě chodící. Jiná situace bude u majitele, kterého chovatel do poslední chvíle přemlouvá a který mu třeba kolikrát kejvne den předem. (např. se slovy no tak má bejt hezky, tak mi teda přijedeme) A myslím si, že spoustu takových by představa "uzávěrky přihlášek" a sankčních poplatků atd. odradila úplně. Na výstavu ať si jede kdo o to stojí a má zájem - ten si i pohlídá uzávěrku a zaplacení. Ale nechme na bonitaci a svod jednoduchý přístup, ať nezmenšíme počet zvířat, od kterých se získávají informace důležité pro další chov. Omlouvám se za "románek" nějak jsem se rozepsala. A je to jen můj laickej názor začátečníka, který nadšeně jede i na svod. (a to už slyšel i "vy jedete na svod? to my až na bonitaci, svod je přece o ničem." Myslím si, že poskytnout potřebné informace o svém psu, je to nejmenší, co může každý z nás udělat a tak trochu něco "vrátit" klubu a chovatelům, kteří pro nás tohle nádherné plemeno chovají.) Last edited by Elsia&Benjamin; 15-04-2010 at 09:08. |
|
15-04-2010, 09:11 | #58 |
Member
|
Alčo jen počkej,, nakonec dorazíme pozdě mi Protože vykopat Milana z postele, vysvobodit psi a přežít mega vítání, počkat až dorazí Acroy a nechat ty 3 se s kámošit, naložit pakáš do auta a vyrazit včas, vidím jako heroickej úkol
|
15-04-2010, 09:32 | #59 |
Not so Junior Member
|
Hlásím se k notoricky pozdě chodícím, většinou se totiž něco semele...
Upřímně, taky nejsem pro nějaký omezování, je fakt těžké přesvědčit některé majitele, že je na takové akci nikdo nekousne. Jen jsem zrovna přes noc doháněla jednu uzávěrku, na kterou se všichni vykašlali a pak hořelo - není to nic příjemného. Možná se přijedu kouknout, jestli pojede někdo z Moravy, kdo by mne vzal. Jinak přeji hezké počasí a pohodu na kolbišti. Mám vlčata spíš na Moravě.
15-04-2010, 09:42 | #60 |
Member
|
to ja zase chodim vsude hrozne brzo a vim,ze posledne jsem byla na svod nahlasena predem a byla tam v tech sedm a s prejimkou se stejne nezacalo driv nez po osme nebo i pozdeji,ale moc si to uz nepamatuju. Nedela mi problem bejt nekde v sedm,ale primlouvala bych se za to aby se opravdu v tech sedm zacalo.Udelala jsem maximum pro rychly prubeh,tak trosku ocekavam,ze se opravdu zacne jak ma....
|
|
|