|
Żywienie i zdrowie Czym żywić wilczaka, informacje o karmach i pomysły na smakołyki, jak szczepić i co robić, gdy pies zachoruje.... |
View Poll Results: Jakiej u¿ywasz karmy? | |||
Nutro | 1 | 9.09% | |
Nutra | 1 | 9.09% | |
K-9 | 0 | 0% | |
Eukanuba | 5 | 45.45% | |
Royal Canin | 4 | 36.36% | |
Voters: 11. You may not vote on this poll |
|
Thread Tools | Display Modes |
28-01-2005, 15:13 | #41 |
Junior Member
|
Margo fajne wilczaki! Może kiedyś kupię wilczaka i będzie dwoje . Życzę aby zdrowo się chowały i miały apetyt jak na załączonym zdjęciu!
Pozdrawiam z Daxem
28-01-2005, 15:18 | #42 |
Member
|
Gaga nei zachwycaj się - na pewno dostałaś cynk, że to Twój CHeitan
|
28-01-2005, 15:47 | #43 | |
Distinguished Member
|
Quote:
|
|
28-01-2005, 16:25 | #44 |
VIP Member
|
Kamyczek do ogrodka zwolennikow jedzenia gotowanego, linki z postu z listy o wystawach :
uprzedzam, ze ten pierwszy jest bardzo hmm...wstrzasajacy ,,nie obejrzalam do konca... Wlasciwie podalam tu bo zglupialam i kompletnie nie umiem sie teraz w tym znalezc...i tak pomyslalam sobie, ze co bede sie sama z tym meczyla? http://www.petatv.com/tvpopup/video....eed=_med<br /> http://empatia.pl/str.php?dz=3&id=229 |
28-01-2005, 17:25 | #45 |
love and terror
|
O ja nie moge Nie wiedzialam ze IAMS testuja nazwierzetach!
|
28-01-2005, 18:26 | #46 |
Member
|
te strony nie chcą mi sięotworzyć wogóle....
|
28-01-2005, 19:02 | #47 |
Distinguished Member
|
A mi się najbardziej podoba duża psia głowa z tyłu
|
28-01-2005, 19:04 | #48 | |
Distinguished Member
|
Quote:
Ale Gaga, byś mogła jeszzce raz link rzucić? |
|
28-01-2005, 20:10 | #49 |
VIP Member
|
|
29-01-2005, 12:36 | #50 |
Member
|
hm... nie obejrzę tego... możecie opisać, co jest na tym filmie?
|
30-01-2005, 17:12 | #51 | |
VIP Member
|
Quote:
Producenci karm testuja. Ci co sie chwala, ze nie testuja, uzywaja wynikow badan osob, ktore na zwierzetach testowaly. A zadowoleni zwolennicy zdrowego zywienia i tak pakuja do garnka mieso ze zwierzecych "obozow zaglady", bo zwykle z super-marketow. I to w proporcjach podawanych przez osoby....ktore testowaly jedzenie na psach, aby bylo wiadomo, czy taka ilosc wysokobialkowego miesa spowoduje, ze szczeniaczka pognie, czy tez nie.... I kazdemu, kto daje mieso (nawet to naturalne, nie przerobione przez podle firmy produkujace karmy) i mowi "To nie ja" temu polecam (choc raczej NIEpolecam) PetaTV i film: http://www.petatv.com/tvpopup/video....=rp&speed=_med
30-01-2005, 19:59 | #52 |
VIP Member
|
PO takiej rekomendacji to nawet nie odwaze sie kliknac w link ....
cholera , maialm iskierke nadziei, ze napiszesz, ze sa tacy co NIE TESTUJA.....czyli wrocilam na poziom normalnych moich bitew myslowych dotyczacych jadlospisu (mojego)..napisalam gdzies wczesniej, ze niestety nie jestem wegetarianka, niestety- bo doskonale zdaje sobie sprawe do czego sie przyczyniam kupujac mieso i wedliny, glownie mieso, ktore jest moim glownym elementem diety. I zazdroszcze ludziom, ktorych swiaodmosc jest silniejsza od zoladka..... Do diabla z takim swiatem A w ogole to przepraszam wszystkich za tego posta..czasem jednak latwiej jest nie wiedzac pewnych rzeczy |
30-01-2005, 20:11 | #53 |
Member
|
hm.. jeśli chodzi o mnie, to trudno powienieć, że jestem wegetarianką, bo to nie jest idologia - raczej kwestia zdrowia, choć utrudnia mi to zadanie umiejętność robienia świetnych rzeczy z mięsa.. Czasem kusi.
Oglądałam niedawno film dokumentalny o życiu na wsi i ku mojemu zaskoczeniu pokazano zażynanie prosiaka.... jak pomyślę, że tak giną codziennie tysiące zwierząt, to... |
31-01-2005, 19:04 | #54 | |
VIP Member
|
Quote:
Innego wyjscia nie ma, bo psa nie nakarmisz zielenina. I nie puscisz do lasu, aby w sposob naturalny zapolowal na naturalna zwierzyne (czyt. zamordowal jakas mloda czy chora sarenke ). Jedyne co pozostaje to kompromis....
31-01-2005, 19:15 | #55 |
VIP Member
|
Jeszcze jeden kamyczek o zywieniu naturalnym. Czesto wyglada ono tak, ze psom podaje sie duze ilosci kurczakow (bo to tanie wyjscie i wydaje sie dobre) + dodatki. Wlasnie na jednej z list toczy sie rozmowa, bo znajoma hodowczyni Malamutow w ten sposob karmila swoje stadko. Podstawa byly porcje rosolowe, do tego wolowina plus zielenina. Problemy zaczely sie w zeszlym roku: dziwne cieczki, puste krycia, narodziny martwych szczeniat, 'znikajace' mioty (na USG widoczne, ale szczeniaki nie dozyly porodu). O tyle dziwne, ze suki pochodzily z 'czystej' linii, a rodzenstwo w innych hodowlach nie mialo takich problemow. Wet pytany czy karmienie miesem moze powodowac zaburzenia stwierdzil, ze: "nie, no chyba ze jest ZA DUZO KURCZAKA W DIECIE". Teraz, gdy zaczela rozpytywac o to innych hodowcow znalazly sie kolejne przyklady hodowcow, ktorzy mieli powazne problemy wlasnie ze wzgledu na duza ilosc kurczakow, ktore byly podstawa zywienia. I nie chodzilo o odpady przemyslowe, ale o normalne mieso, ktore kupuje sie w sklepie... Oczywiscie odpowiedzia sa ogromne ilosci hormonow i antybiotykow, ktora zawieraja brojlery. Przypuszczam, ze podobny problem jest z wolowina z krow hodowanych na mieso, czy indykami... Ehhhh....chyba jednak zaczne hodowac zubry....
31-01-2005, 20:05 | #56 | |
love and terror
|
Quote:
Tego nie wiedzialam Ciekawe... |
|
31-01-2005, 21:23 | #57 | |
VIP Member
|
Quote:
Ale za to na wystawach zrobilibyscie furore :P |
|
31-01-2005, 21:41 | #58 |
Distinguished Member
|
Hmmm to co jest takiego w tych kurczakakach?
|
31-01-2005, 21:47 | #59 | ||
love and terror
|
Quote:
Quote:
|
||
31-01-2005, 21:49 | #60 | |
VIP Member
|
Quote:
Bez tej chemii i farmakologii byloby to wszystko mniej oplacalne. Oczywiscie dla konsumentow nie pozostaje to bez wplywu na zdrowie....ze 30-40 lat temu nie bylo az tylu kobiet i mezczyzn z powaznymi problemami typu bezplodnosc... Przytoczony przyklad przez Margo ( o malamutach) jest kolejnym przykladem... |
|
|
|