|
Tisk, televize a reklamy Českoslovenští vlčáci v médiích, reklamě, videoklipech a televizi (kde hrají vlky nebo sami sebe). Články a programy o tomto plemeni... |
|
Thread Tools | Display Modes |
10-08-2011, 23:27 | #21 | |
Junior Member
|
Tyhle věci se prostě můžou stát komukoliv. Naše zvířátka jsou vynalézavé a někdy to prostě nevyjde. Na spoustu věcí si člověk přijde až zkušeností a něco vás zkrátka nenapadne pokud nejste geniální. Vzpomínám si třeba na psici která utíkala z kotce bez střechy a tak ji dali uvnitř provizorně na řetěz. Jenomže ten nebyl dost dlouhý takže když skočila příště .......
Quote:
|
|
11-08-2011, 09:27 | #22 | |
Member
|
Quote:
Ono stačí jedna začátečnická chybka na začátku a k tomu jedinec náležité povahy a základ na potíže je na světě. Ale musím zaklepat, že dnes už je to celkem dobré:-) |
|
11-08-2011, 09:34 | #23 | |
Member
|
Quote:
Hold, každý je originál. |
|
11-08-2011, 14:37 | #24 |
Junior Member
|
|
11-08-2011, 14:50 | #25 |
Member
|
To je asi evidentně po případech a rodinách. Já teď mám k dispozici zahradu a až na menší výstřelky typu "hop na sud s pískem a co nejvíc ho vyhrabat ven" tohle řešit nemusim, ale jinak spojování dopadle podobně jako i yzengrin. Mám pocit, že moje zvíře se rozhodlo býti dle potřeby anorektikem a miska granulí je akorát důvod k nasrání. Na druhou stranu bych taky asi dělal scény kdyby mě místo silvestra někdo zamknul v pokoji s talířem krupicový kaše
|
12-08-2011, 07:36 | #26 |
Member
|
Jo, tak ona se na to kolikrát taky vrhne..Jelikož jindy většinou nedostává. Ale slupne to během pár vteřin, max.minut a pak "spokojeně s plným bříškem" začne ty árie. Je to ochechule no.. A když má zrovna jó špatný den, tak ji ani ten žvanec nezajímá. Ale to už se naštěstí nestává.
|
12-08-2011, 07:39 | #27 | |
Member
|
Quote:
Stejně to dopadá s odložením u obchodu (čemuž se snažím spíš vyhýbat..ale stane se). Místo aby byla v klidu, protože pak dostane mňamku, tak tam ječí..Ale pokladní už ví, o jakého psa jde a vždycky se jen smějou:-). Ale odchod do práce máme zvládnutý výrazně lépe.. |
|
12-08-2011, 09:15 | #28 |
Junior Member
|
|
12-08-2011, 10:50 | #29 |
Bolt Grey Střípek snů
|
|
12-08-2011, 10:54 | #30 |
Junior Member
|
Měli jsme podobný problém. Tento obojek, když se používá v rozumné míře, je takřka 100% účinný jak na vycházce, tak při zanechání psa osamotě. I když elektrody často kvůli husté srsti nejsou v kontaktu s kůží, většinou stejně stačí jen zvukový signál, pes už ví, že NESMÍ. Naposledy dostala fena impulz snad před 2 měsíci.
|
12-08-2011, 11:03 | #31 |
Member
|
No jenže ten můj štěká akorát doma za plotem a to ještě jen občas. Jinak když odejdu a třeba ho zavřu doma, tak "jen" vyje a tam by obojek neměl smysl.
|
12-08-2011, 11:07 | #32 |
Junior Member
|
|
12-08-2011, 14:14 | #33 |
Junior Member
|
Každý pes je jiný, ale popisované metody-odcházet postupně, nacvičovat, trénovat,odměňovat, čekat na chodbě, připadá mi, že to nefunguje zejména proto, že sami majitelé z toho dělají "něco mimořádného". Taky mi štěně dělalo bordel, ničilo, ječelo, zdrhalo, skákalo na dveře, ale neměla sem na výběr, takže jsem po pár neúspěšných "nácvicích" praktikovala "tady máš snídani a ahoj". Hrozný řev, hrozná scéna, servané žaluzie, všechno rozkousané, rozmetané..občas i loužičky a výkaly po celém pokoji, rozmatlané do postele.. Když sem čekala za dveřma a vracela se jí okřikovat, moc dobře věděla, že tam sem a dělala ještě větší bordel. Ale když sem fakt odešla, tak tomu pár dní nevěřila a zkoušela tropit výtržnosti, ale za pár týdnů mi majitel bytu hlásil, že po ranním bengálu,jak zaklapnu dveře, tak je klid a spí. Když sem se vracela, vrhl se na mě naprosto týraný pes, který minimálně půl roku neviděl člověka a než sem vešla do bytu, zvykla jsem si dělat před dveřmi hluboký nádech. Ale přes den sousedy nerušila, protože pochopila, že to stejně nikam nevede. Občas z nudy "pracovala" a občas ještě "pracuje" stále, ale s věkem se to uklidňuje.
Last edited by Vlkodlak; 12-08-2011 at 14:16. |
12-08-2011, 14:54 | #34 |
Member
|
Tak pes neni hloupej a jeho smysly jsou ponekud vyspelejsi a jestlize nekdo ceka na chodbe nebo u baraku, tak jsem si stoprocentne jista, ze ten pes o tom cloveku vi. Nam se bohuzel osvedcil stereotyp. Odchazim-li prvni, pes je srozumen s tim, ze jdu do prace a driv nez ve ctyri se nevratim, tudiz je klid.Jakmile je to naopak, tak uz si neni jista, jestli nejdu delat nejakou lekraci bez ni a prijde mi, ze ackoliv snad nerve, tak je videt, ze neni uplne v klidu. Dikybohu prestala demolovat, to bychom asi bydlely v nejakym ocelovym holobyte
|
12-08-2011, 19:52 | #35 |
Junior Member
|
Přesně tak, jde o to naučit ten strereotyp a moc se u toho nevzrušovat i když ze začátku se jim to VELMI nelíbí! I nádech před vstupem do bytu dobře znám!!
Naše holky si sice výborně najely na stereotyp a skoro nás vyhání do práce, jak už tu bylo napsáno, aby už konečně dostaly tu ňamku, ale abych se vrátila k tomu původnímu článku, ač mají kotec veliký tak boudu už tam bohužel taky nemají, myslím že jí nikdy nepoužily jinak než k vyvýšenému výhledu ze střech, ale ani to už nevyhopvovalo a musely jí zpracovat podle vlastních představ do jakési já říkám "poličky". Takže kotec je sice zastřešený, ale sníh jim to teď navěje všude, pokud teda bude foukat ze správných stran protože střechu a přední strany boudy rozebraly.. No jak někdo říkal: Máme "tvořivou" rasu! |
13-08-2011, 07:44 | #36 | |
Junior Member
|
No, ten obojek nefunguje na kňučení, ale na silné vytí ano. Zkrátka na vibraci hlasivek. Není vytí jako vytí a pokud chce čsv zavýt hodně nahlas, tak hlasivky musí chtě něchtě rozvibrovat. Obojkem se to dá ztlumit na únosnou míru, pes si dává potom pozor, aby nebyl moc hlasitý, eliminace zbylého fňukání je pak na pozitivní motivaci a psychické zátěži po příchodu páníka.
Obojek pomáhá moc, protože zabrání psovi se vyhecovat k psychopatickému záchvatu, ale myslím, že bez dalších opatření okolo (jako je třeba ta psychická zátěž - např. aktivní procházky např. se stopami místo pasivního potulování se lesem) u čsv nemá tak dobré výsledky jako u mnoha jiných plemen. Jsou to paličáci. Quote:
Pes přesně ví, když má nasazený obojek a kdy ne; pokud se používá s citem, ničemu snad neškodí, psi co ho nosí např. jen do kotce nebo při čekání před obchodem pak v jiných situacích normálně štěkají, např. když se blíží podezřelá osoba, nebo na obranách, nebo na vysavač...
www.bran.estranky.cz Last edited by Anathema; 13-08-2011 at 08:51. |
|
13-08-2011, 09:04 | #37 | |
Bolt Grey Střípek snů
|
Quote:
|
|
13-08-2011, 09:14 | #38 | |
Junior Member
|
Quote:
13-08-2011, 09:30 | #39 |
Member
|
Patrně částečně určitě, nicméně je mi to proti srsti a hlavně co jsem tady tak četla, nevím jestli u většiny čsv, ale u mnoha ten obojek nefunguje, jelikož je "protištěkací", ale čsv spíš vyjí, než štěkají. Vytí mám snad jinou frekvenci či co...A Sofa taky ani tak neštěkala, jako vyla, a vyloženě hysterčila.
|
13-08-2011, 10:04 | #40 | |
Bolt Grey Střípek snů
|
Quote:
|
|
|
|