![]() |
![]() |
|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Ja również poproszę
![]() Jest też nowa książka Sabiny Nowak i Roberta Mysłajek "Wilki na zachód od Wisły". Mam ją i muszę powiedzieć, że zawiera ekstra zdjęcia robione aparatami pułapkami w naturalnym wilczym środowisku w Polsce. Poza tym podobnie jak "Tropem wilka" super się czyta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Ja również poproszę.
edit. Dziękuję! Last edited by Palpatine; 21-02-2011 at 09:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Witajcie dawno tu nie zaglądałem.
Gorąco polecam najobszerniejszą na rynku książkę poświęconą wilkom (niestety w języku angielskim) pt. Wolves - Behavior, Ecology and Conservation - bardzo obszerna pozycja około 450 str. opisująca dosłownie wszystko co z wilkami związane. Doskonałą pozycją jest także pewnie wam znana książka Jima i Jamie Dutcherów pt. Wolves at our door. pozdrawiam Konrad |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wilcza Saga
|
![]()
Hm, również ja poproszę: [email protected]
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
Jeśli ktoś jest zainteresowany, z autorami książek "Tropem wilka" i "Wilki na zachód od Wisły" będzie się można spotkać na obozie w Osiecznej, który w tym roku odbywać się będzie w dniach 13-21.08
www.cwanywilk.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Khan - czy juz wiadomo kiedy dokładnie będą w Osiecznej - którego dnia????
"Tropem wilka " i "Wilki na zachód od Wisły" mozna kupic tutaj: http://www.polskiwilk.org.pl/sklep
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Dokładny termin nie jest jeszcze ustalony.
www.cwanywilk.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
Zbliża się czas rozliczeń z fiskusem. Jak wiadomo można jeden procent przeznaczyć na "wyższe" cele. Proponuję wspomóc działania Stowarzyszenia dla Natury Wilk. Efektem ich pracy są miedzy innymi książki, o których tu mówiliśmy. Informacja na stronie www.polskiwilk.org.pl. Posiadaczom własnych stron internetowych mogę podesłać banerek ze zdjęciem młodego wilczka i informacją na ten temat.
www.cwanywilk.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
![]()
Pojawiła się kontynuacja "Nakarmić wilki" Nurowskiej
"Requiem dla wilka" http://selkar.pl/requiem_dla_wilka_n...wrzesien2011.3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Polecam: Farley Mowat - "Nie taki straszny wilk".
Koniecznie trzeba przeczytać: Piotr Korda - "Wadera" i drugą część - "Rudogrzywa, córka Wadery". Tak samo: Shaun Ellis - "Żyjący z wilkami". Inna książka wspomnianej tu już Krystyny Chwedeńczuk - "Psy i psowate". Wspaniała opowieść, gdzie głównymi postaciami są same wilki: Tytus Karpowicz - "Żelazny wilk". Opowieść o wilkach w Norwegii: Mikkjel Fonhus - "Wilki". Powieść dla nastolatków, ale bardzo fajnie się czyta: Elina Vincent - "Dziewczyna i wilk". Lektura klasy VII (nieobowiązkowa): Adolf Dygasiński - "Wilk, psy i ludzie". |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Spiderwolf
|
![]()
Ja tak trochę z innej beczki...A ogładaliście film pt"Przeżyć zwilkami"? Co prawda csen z wilkami jest kilka ,ale fabula filmu dla osób o mocnej psychice. JA BECZAŁAM PRZEZ TYDZIEŃ. POZDRO SPIDERKA
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|