![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
no to zostaje dodac do zwiazku liudzi, ktore szybczej zrozumia co i jak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Albo spełnić wymagania na C.I.B., C.I.E., C.I.T. i po kłopocie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
no tak z paniami ze zwiazku to chyba bedzie szybczej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]() Quote:
A właśnie mi się przypomniało... jak to jest z tymi certyfikatami użytkowości? To organizacja krajowa decyduje jaki egzamin do użytków? Słyszałam że np. w Czechach można mieć ratowniczy a w np. w Polsce nie. Last edited by jefta; 27-12-2009 at 00:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
VIP Member
|
![]()
W Czechach mają klub ;P W Polsce mało wiedzą na temat wymagań dptyczących czw. Albo malo wiedzieli (czasy się zmieniają). Może gdyby dostali egzamin ratowniczy i wysłali do FCI to też zostałby uznany? Właśnie kłopot w braku jakiejkolwiek informacji na ten temat w nowym regulaminie i mamy...pewną dowolność i znaki zapytania...
Wg tego, co jest napisane jest jedną jasność: masz IPO-V-nie masz wątpliwości ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wilczasty : Foto
|
![]() Quote:
CACT- dotyczy krajowego W polsce też można zdać test na psa ratowniczego
Brązowa Odznaka Honorowa Związku Kynologicznego w Polsce Braterstwo Wilczaków Galeria Last edited by DanielZ; 27-12-2009 at 01:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Call Me Sexy Srdcervac
|
![]()
zdać można, ale wystawiać w użytkach nie. I to nie kwestia klubu, bo dotyczy wszystkich ras.
A ma ktoś stary regulamin? Bo mi się wydaje, że tam też było, że tylko obrona albo myśliwskie? edit: znalazłam stary regulamin: Quote:
Last edited by jefta; 27-12-2009 at 02:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
IPO bylo, jest i moze bedzie, ale doszly tez egzaminy ratownicze, ktore licza sie jak IPO. Dla wilczakow od lat wazny jest SVP. Inne rasy tez maja "swoje" miedzynarodowe egzaminy... Tyle, ze ktos ma jakies klopoty z opublikowaniem pelnej listy na oficjalnych stronach... Co do roznic pomiedzy krajami - zwykle jest tak, ze miedzynarodowki organizuje sie wedlug regulaminu FCI, natomiast na krajowkach mozna "poszalec"... I np w Czechach na niektorych wystawach mozna startowac w klasie championow z psem, ktory ma np cos jak tytul "Zw.Polski" (nie musi byc championem). Tak samo do uzytkow mozna zglaszac psy, ktore nie maja IPO, ale inne ezgaminy, ktore w danym kraju pozwalaja na start w klasie uzytkowej. A>le dotyczy to wystaw KRAJOWYCH.
![]() |
![]() |
|
|