|
Standard plemene a bonitace Jak by měl vypadat typický vlčák, poměřování a komentáře ke standardu plemene, informace o bonitacích a svodech... |
|
Thread Tools | Display Modes |
12-10-2009, 21:51 | #21 |
Junior Member
|
Láďo, myslím tím to, že by někdo měl potřebu posouvat zaběhlé (a osvědčené) začátky akcí o několik hodin
Jinak na vstávání asi nadáváme všichni - já rozhodně, neb nejsem od přírody žádné raní ptáče a brzké vstávání z duše nenávidím. Ale čas od času se to vydržet dá |
12-10-2009, 22:39 | #22 |
Member
|
Tady ale asi tak nejde ani tak o vstávání, ale celkově nemožné se tam dostat včas odněkud bez auta. Ikdyž vstanu v půl čtvrtý, budu na místě ve čtvrt na devět za předpokladu, že všechno pojede tak jak má.
|
12-10-2009, 23:35 | #23 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Ještě je možnost přijet tam v pátek a přespat na cvičáku. Určitě nebude problém se dohodnout s Vencou Zeisekem. (721205351)
|
13-10-2009, 06:44 | #24 |
Senior Member
|
Přeci nemůže být problém, když někdo přijede později? Navíc, když pořadatelé vědí, že má problém se dostavit včas? Vždyť o nic nejde, ne?
|
13-10-2009, 08:01 | #25 |
Junior Member
|
Posun zahájení dozadu není reálný ještě z jednoho prostého důvodu. Po skončení bonitací má proběhnout (jako obvykle) členská schůze české pobočky klubu a už vidím ty nadšené tváře, když by schůze začala třeba v 18 hodin večer. Málokdo by na schůzi asi vydržel, zvlášť ti, kteří by jeli složitě hromadnou dopravou nebo autem zdaleka.
Posuny dopředu nebo dozadu by nabourali celý program. U svodu a bonitace je prostě potřeba počítat s tím, že je to celodenní akce od rána do večera. |
13-10-2009, 08:17 | #26 | |
Junior Member
|
Quote:
Stalo se i, že se lidem rozbilo auto a dorazili opravdu pozdě - taky je kvůli tomu nikdo nevyhodil. Jen prostě zvedli ten telefon a řešili to s pořadateli. Last edited by Helenasotis; 13-10-2009 at 08:19. |
|
13-10-2009, 09:03 | #27 |
Member
|
A co dát povinně to přihlášení? Evidentně na wolfdog chodí značná část majitelů i chovatelů=přístup k internetu je. Případně se lze přihlásit přes zpravodaj. Počet nepřihlášených by pak byl taky dozajista minimální, takže by se začátek dost urychlil, a těch pár nepřihlášených už by nezabralo tolik času.
Čas posuzování ok. Nicméně, jestliže je začátek nějaké akce napsaný 7-8:30, jezdím tak, abych tam byla alespoň v polovině toho rozmezí=7:45. Primárně se snažím přijet na ten první čas, protože jeden nikdy neví. A jak psal Roman: mě se primárně jedná o možnost se vůbec nějak dopravit. Nepopírám, že vstávání je také nepříjemné, ale když nemáš JAK přijet, i ranní ptáče má smůlu.Věřím tomu, že nejsem jediná, kdo se nad tím alespoň v duchu pozastaví, ale asi jsem hold jediná, kdo se ozve. ..a k pozdním hodinám skončení akce-beztak člověk přijede pozdě večer domů. Jestli přijedu ve 20, 22, nebo 12 v noci, už je mi jedno, vzhledem k následující neděli. |
13-10-2009, 12:20 | #28 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Copak se musí všechno dávat povinně příkazem? O tom, že je vhodné se předem přihlásit, se ví. Možná napříště navrhnu, aby ten, kdo se přihlásí předem měl jako bonus možnost přijet o hodinu později. Třeba to zabere. A taky by si mohl předem zaplatit poplatek. Nebo si aspoň vemte drobný.
|
13-10-2009, 13:55 | #29 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Bude nějaký hromadný nácvik,jak bývá dobrým zvykem, nebo jen po individuální dohodě? To možná bude veřejnost také zajímat.
|
13-10-2009, 21:42 | #30 |
Junior Member
|
yzengrin:
Je vidět, že opravdu neřídíš Je fakt hodně velký rozdíl jet po celodenní akci (z které je většina lidí utahaná - zvlášť ti, co posuzují) domů za světla nebo za tmy. Jednou to možná pochopíš... A jinak představ si, že se svodu nebo bonitace účastní také lidé, co jdou týž den na noční nebo do práce v neděli... (jiní zase mají večer oslavu, mají s sebou malé děti nebo je majitelka psa v jiném stavu - to je relita). Takže zkus se na věci nedívat jen ze svého úhlu pohledu. Přejímku radikálně zkrátit prostě nejde - už vzhledem ke zmíněným platbám. Navíc když budou přihlášky povinné, ti co se nepřihlásí, budou mít smůlu a nebudou přijati (a to by se asi sakra hodně lidem nelíbilo). Jakmile se začnou dělat výjimky, povinné už to nebude a to jsme tam, kde je to teď... A prostě časy přejímky mezi 7 až 8 (někdy i dříve) s dobou zahájení akce mezi 8 - 9 jsou naprosto běžné jak na závodech, zkouškách, výstavách, bonitacích... Prostě nezlob se, ale je to v principu totéž, jako by ses snažila posunout začátek vyučování ve škole s tím, že se tam nemůžeš dostat... Buď je zapotřebí sehnat na takovouto jednorázovou akci (běžně jde majitel za život psa 1x na svod a 1x na bonitaci) mimořádný odvoz nebo tam být třeba o tu hoďku dřív, když není spoj ideální, nebo se domluvit, že dorazím s menším zpožděním nebo jet zkrátka pak jinam, kde to mám blíž... Víc už opravdu poradit neumím. (Prostě asi je to o tom, jak moc to komu stojí za to se na ten svod nebo bonitaci dostat.) A už a s tímto tématem končím - točíme se pořád dokola. CDaniela: Organizátorem je tentokrát Václav Zeisek a ten žádný oficiální trénink neohlásil (v Roudnici je to vždy aktivita moje a Hanky Křížové - že ten trénink děláme a organizujeme). Takže jedině se obracet na Václava... |
13-10-2009, 22:25 | #31 |
|
Už jsem domluvená s figurantem na zítra mezi 17 a 18 hod a pak na pátek odpoledne. Kdyby se chtěl někdo přidat, myslím, že nebude problém.
|
14-10-2009, 09:50 | #32 |
Member
|
bonitaci si nakonec nechame na jaro...ale ad trenink na zkousky povah. myslela jsem,ze lepsi vypovidaci hodnotu o povaze psa ma to,ze to natrenovano neni,nez kdyz to s figurantem nevim kolikrat nacvici...
|
14-10-2009, 10:04 | #33 |
|
To je věc názoru. Psi se kterými cvičí majitelé obranu jsou ve výhodě oproti psům netknutým touto disciplínou. Já se svými psy obranu nedělám a jejich případnou reakci znát chci. Pokud nebude odpovídat mým představám, bonitaci odložím. Nevidím na tom nic špatného.
Last edited by CDaniela; 14-10-2009 at 10:08. |
14-10-2009, 10:15 | #34 | |
Junior Member
|
Quote:
Lada |
|
14-10-2009, 10:48 | #35 | |
|
Quote:
Natrénovat se dá všechno, měření, zuby, kolík. Ovšem ne ve všech případech. Jsou psi se kterými majitelé trénují a stejně nakonec u kolíku utečou. "Skupinka" má jakousi větší vypovídající hodnotu. Skupinka a střelba - s tou se také moc udělat nedá. Jinak k tomu tréninku: reakci bázlivého psa za dvě lekce s figurantem neovlivníš. Jde spíš o to zjistit jak se pes chová a případně nechat jeho povahu ještě dozrát a zkusit štěstí za půl roku. |
|
14-10-2009, 11:57 | #36 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Na jednu stranu by se pes měl chovat přirozeně, tzn. bez tréninku, ale zase na stranu druhou, já s Maší musím "trénovat" každý volný den na Václaváku a v metru, aby se aspoň trochu přestala bát. Takže ono je to jedno. Všechno, co psa naučíš, mu slouží k výhodě. Ať už na cvičáku u kolíku nebo u supermarketu.
|
14-10-2009, 12:26 | #37 |
Member
|
Spravna socializace a zkouska povahy u koliku jsou pro me dve rozdilne veci. ja jsem na svod cubu nepripravovala nijak,zuby ukazuje dobrovolne,v podstate se sebou necha delat co potrebuju a protoze nedelame obrany jsem celkem zvedava na jeji prvni,nijak nepripravenou reakci na figuranta...
|
14-10-2009, 14:34 | #38 |
Šungmánitu-ha Khoyáke
|
Ona ale ta zkouška povahy při bonitaci má se socializací docela velkou souvislost.
|
16-10-2009, 20:44 | #39 |
Junior Member
|
Možná jsem to někde přehlídla, ale kde to tedy v těch Hořovicích najdu?
23-10-2009, 22:39 | #40 |
Junior Member
|
Dobrý večer, nevie niekto, kde by som mohla nájsť výsledky z Hořovic?
|
|
|