|
Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
|
Thread Tools | Display Modes |
25-01-2012, 19:03 | #21 |
Senior Member
|
No i przyszedl w koncu ten dzien, ze Urcio bedzie musial zalozyc klatke na pyska, planuje intensywna nauke jazdy nasza komunikacja miejska w celach zapoznania sie z nieznanym tlumem. Dlatego musimy zakupic kaganiec odpowiedni na morde Urciowa i teraz zastanawiam sie ktory bedzie lepszy, czy ten CHOPO sie Wam sprawdza czy moze inna klatka bylaby lepsza no i jeszcze kwestia rozmiaru czy na dobermana czy na owczarka niemieckiego. Urciowy ma lisiasta mordke wiec sie wacham i bardzo prosze o rade.
|
25-01-2012, 21:13 | #22 |
VIP Member
|
CHOPO jest super, do wyboru masz owczarka niemieckiego: sukę i psa- dwa modele, Doberman chyba za wąski? W sklepie powinni wymienić jakby co, albo jak masz sklep stacjonarny-idź z burym na przymiarkę
p.s. Pamiętaj, że chłopakowi do ok. 3 roku życia będzie się rozrastała głowa, więc lepiej kupić taki, który posłuży dłuższy czas
Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować. チェイタン。 Last edited by Gaga; 25-01-2012 at 21:18. Reason: pees |
25-01-2012, 21:48 | #23 |
Senior Member
|
Tez wolalabym gdzies przymierzyc, ale chyba u nas w Trojmiescie nie bardzo jest gdzie, poszukalam i znalazlam jeden i sie zastanawiam czy bedzie ok, nasz owczarek to ma duzo wiekszego pyska od Urcia, ale z drugiej strony Jazon to bydle w porownaniu do innych owczarkow.
http://pelna-miska.pl/pl/p/CHOPo-kag...wacz-PIES/3779 |
25-01-2012, 21:49 | #24 |
czuły barbarzyńca
|
Potwierdzam - warto przymierzyc - wilczak wilczakowi nierowny.
Na mojego pasuje CHOPO ON pies, ale pewnie dlatego, ze jest owczarkowaty Znam tez takie, na ktorych ten rozmiar za maly albo za duzy... |
25-01-2012, 21:51 | #25 |
Junior Member
|
My mamy ten:
http://allegro.pl/kaganiec-fizjologi...067333416.html Panu na gg podawałam wymiary kufy Aszczu i nam dobrał Nie wiem na jakiego zwierza, ale pasuje idealnie |
25-01-2012, 21:59 | #26 |
love and terror
|
Asia, zeby przymierzyc, mozesz na chama sie wcisnac do zoologa w Realu na Kolobrzeskiej, bocznymi drzwiami - obok zaraz zoologik (nie wchodzisz do glownego sklepu).
A jak nie to prosisz, pytasz ladnie czy mozesz z kagancem wyjsc na zewnatrz przymierzyc, dla ich pewnosci niech ktoras z ekspedientek wyjdzie (lub ochroniarz) z Toba. Garuda ma koszuk na suke maliniaka . Tobie dla psa owczarka. Jak Gaga wspomniala wczesniej, leb mu sie rozrosnie, wiec bedzie jak znalazl. |
25-01-2012, 22:05 | #27 | |
Senior Member
|
Quote:
|
|
26-01-2012, 10:45 | #28 |
love and terror
|
Ostatnio je widzialam.
|
26-01-2012, 12:07 | #29 | |
Junior Member
|
Quote:
26-01-2012, 17:11 | #30 |
Senior Member
|
No niestety my mielismy pecha, byl jeden chyba na glowe konia, a inne na same plaskonose, nic dla Urcia wiec chyba bedziemu musieli zamowic przez neta, coz wybiore tam gdzie lepiej doradza
EDIT: Zamowilismy kaganiec Maszer (ten co jest na allegro) Pan blyskawicznie odpowiedzial na moje zapytanie, podal gdzie i jak psa zmierzyc (mam nadzieje ze zrobilam to poprawie) i w sumie teraz czekam az przesla. Zobaczymy jak Urcio zreaguje na nowa bizuterie. Last edited by avgrunn; 27-01-2012 at 09:37. |
30-01-2012, 05:33 | #31 |
Member
|
Ja jutro odbiorę paczkę z kagańcem Maszera, jestem strasznie ciekawa tego "urządzenia"
Ale na psie przymierzę dopiero w następny weekend |
04-02-2012, 00:59 | #32 |
Member
|
Dziś przymierzyłyśmy Maszera.
Co prawda przymierzany nie na wilczaku, ale wątek w Off Topicu, to pozwolę sobie wkleić zdjęcia mojego kundla Wydaje się być w porządku, poza tym, że jak Basta oprze na czymś pysk, to kaganiec jej wchodzi prawie na całą głowę Nie wiem, czy to normalne w fizjologach... zastanawiam się, czy nie jest troszeczkę za szeroki w miejscu tego paska na kufie. Basta ma dość wąski pysk, jak na psa ONkopodobnego w sumie... Co o tym myślicie? Co myślicie? Ja niedoświadczona z kagańcami, to nie wiem w sumie, jak to powinno leżeć dobrze... EDIT: Pan Maszer okazał się naprawdę porządnym sprzedawcą - wysłałam do niego zdjęcia psa w kagańcu z pytaniem o jego opinię i już pół godziny później miałam obszerną odpowiedź na jego temat Okazało się, że Basta ma drobniejszą główkę niż przeciętna suczka ON, kaganiec faktycznie jest za szeroki, także jeśli ktoś byłby zainteresowany przymierzeniem i ewentualnym kupnem to służę pomocą A nuż na wilczakowego mężczyznę rozmiar 'owczarek niemiecki, suka' będzie w sam raz? Ciekawa jestem jaka rasa będzie pasować na Bastuchę :P Last edited by makota; 04-02-2012 at 03:41. |
06-02-2012, 16:20 | #33 |
Senior Member
|
Dzisiaj w koncu przyszedl kaganiec. Musielismy dorobic dziurki bo Urciowy ryjek byl za maly, jak wyslalam zdjecie do producenta to Pan powiedzial ze moze byc za wysoki i jak bysmy chcieli to mozemy wymienic, ale mysle ze bedzie ok, czekac juz dluzej nie mozemy a i tak potrzebny jest na krotkie momenty w tramwaju, poza tym mam mala nadzieje ze troszke mu pysk jeszcze zmeznieje
|
06-02-2012, 23:12 | #34 |
czuły barbarzyńca
|
Makota, ale wydaje mi sie, ze wiaderko na Baste jest ok - nie wchodzi na oczy, a moze ew. szerokosc da sie przygiąć - na dlugosc na pewno jest dobry...
|
07-02-2012, 01:07 | #35 | |
Junior Member
|
Quote:
U nas do każdego (przynajmniej tam gdzie my bylismy) sklepu zoologicznego w centrum handlowym można bez problemu wchodzić z psem. Fakt, że u nas w CH jest przede wszystkim sieć Kakadu, ale naprawde nie ma z tym problemu. Powiem szczerze, ze sam byłem trochę zdziwiony, ale teraz to dla mnie normalka... i niech spróbują mnie nie wpuścic
07-02-2012, 10:56 | #36 |
Senior Member
|
|
19-10-2012, 18:02 | #37 |
ngi dhla
|
Czy ktoś u diaska wie gdzie w Kraku lub okolicach można dostać takie fizjologi, które z dumą noszą wilczaki cytowane w tym temacie?
Niestety zwiedziłem ileś sklepów i w żadnym nie było tych powlekanych... ale nawet z tych "innych" żaden nie pasował. Nie ukrywam, że wolałbym pójść i przymierzyć zamiast kupować przez sieć... ze wsi jestem.
19-10-2012, 18:10 | #38 |
the Bright Side of Wild
|
w krakowie ostatnio nabyłam taki http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11849
rozmiar najwiekszy na nasz nos super na trening, do zabawy na ostro z innymi psami - szczegolnie tymi bez kaganców nie polecam bo moze ulec zniszczeniu. super do podawania smaków - nawet pomidor wchodzi w całości. gumowa budowa kaganca daje ulge dla ud i innych czesci ciala polecam szczegolnie dzieciatym no i dostepny w krakowie |
19-10-2012, 18:14 | #39 |
the Bright Side of Wild
|
a chopo http://pelna-miska.pl/pl/c/CHOPo-kagance/151 to z powodzeniem mozna wymienic w tym sklepie jak cos nie tak albo dowiedziec sie czy ktos ma w krakowie w sklepie
my bralismy dobermana samca - jak ulał |
19-10-2012, 18:18 | #40 | |
ngi dhla
|
Quote:
|