|
Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků |
|
Thread Tools | Display Modes |
13-12-2010, 15:04 | #21 |
Junior Member
|
Proč?
Přeci na výcvik, ne? Však je to služební plemeno
|
13-12-2010, 18:58 | #22 |
Junior Member
|
Můžu ti dát kontakt, abys viděla, jak cvičí a pracují ČV
|
13-12-2010, 19:06 | #23 |
Member
|
|
13-12-2010, 19:15 | #24 |
Junior Member
|
Bledá závist ... když ona je Natal tak cvičivá, až to hezký neni :-)
|
13-12-2010, 19:21 | #25 |
Member
|
|
13-12-2010, 22:05 | #26 |
Junior Member
|
Ano, nepopírám, že ho má zcela jistě až moc dlouho
Teď by to chtělo ty dokonalé belgičáky |
13-12-2010, 22:07 | #27 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Moje řeč, taky to nerada vidim
|
14-12-2010, 00:25 | #28 |
Member
|
Nevím kde bych začal a skončil, ale shrnul bych to jednou větou. Nasekal jsem si kupu problémů a všechny stojej za to
|
14-12-2010, 09:23 | #29 |
Junior Member
|
|
14-12-2010, 09:37 | #30 |
Junior Member
|
No to by mě ten kontakt teda zajímal... zvlášť od někoho tak zkušeného.
A psát tu o někom něco ve smyslu, že už má čsv až moc dlouho, zkus se navážet do lidí, až dokážeš s tímto plemenem aspoň polovinu toho, co oni.
14-12-2010, 09:46 | #31 |
Junior Member
|
Ale abych teda napsala něco i k tématu... shrnu to jen do pár vět, protože tu nechci psát romány:
Asi jako u většiny tu byl první zájem o vlky, ale svou roli hrálo taky seznámení s jedním takovým nevychovancem, když jsem byla malá. Celá ves se ho bála, bylo to obrovské, vypadalo to jako vlk... ale při každém setkání se to člověka snažilo umazlit k smrti. Pokud to byl tedy dostatečně odolný jedinec, protože lidi mu šli vždycky raději z cesty Tak když konečně byla možnost a finance, přišel k nám Amor, to už jsme doma měli rok německého ovčáka. Bylo zajímavé sledovat ty dva, jak je každý jiný, zkušenost k nezaplacení (a to v běžném životě i ve výcviku). Po čase smečku rozšířila Grey, momentálně máme druhý vrh. S Grey jsem se přesvědčila, že i s tím výcvikem to půjde. A zatím to pořád vypadá, že u nich zůstaneme... A pro Verču - Grey je skvělá, ale Natuš ti stejně závidím
14-12-2010, 11:09 | #32 |
Junior Member
|
Hm původně jsem chtěla napsat vysvětlení, ale asi si ho nechám pro sebe, tedy no comment...
Last edited by Bára; 14-12-2010 at 11:24. |
14-12-2010, 11:29 | #33 |
Junior Member
|
Undertaker: To sedí...
Mně se strašně líbí, jak jsou ČV tak úplně nadšeně mazlivá. Prostě takoví trotlíci. Když se na mě střídavě vrhá jedno a druhý čv, aby mi vlepili hubana na čelo, tak je to psina |
14-12-2010, 11:55 | #34 |
Junior Member
|
Já se toho kontaktu asi nedočkám co
14-12-2010, 12:28 | #35 |
Junior Member
|
Proč ČSV?
Ja to přiznám celkem otvoreně - pro ich "vlčí" vzhled
Až na druhém místě byla povaha. Od dětstva (z neznámeho důvodu), jsem byla určitě jako mnoho z vás uchvácená vlkmi a taky jsem snila, že jednou takového vlka bud mít. Jejich krása, vytrvalost, neskrotnost... vlastnosti, které jsou na hony vzdálené od nenávistných lidských drbů o krvilačných beštích. Na druhé straně jsem věděla, že mít vlka je téměř nemožné (teď už mi to tak nemožné nepřipadá ) a hlavně jsem chtěla kámoše, kterého bych mohla naučit pár "kousku" (kdo by neměl rád komisára Rexa?). A do tretice jsem chtěla něco velkého a huňatého. A pak jsem, úplnou náhodou asi ve věku 10 -12 let, na záhradě jednoho baráčku pod našim sídliskem uvidela nejhezčího psa na světě, šedého jako vlk s krásně vyceněnými tesáky (dnes si už ani nejsem jistá, zda šlo opravdu o čsv, ale ten okamih si pamatuji dodnes). I přes varování kámošů, ať tam nestrkám ruku, přes plot jsem to stvoření prostě musela pohladit na čumáku. A o nějaký čas později jsem zjistila, že existuje něco jako plemeno československý vlčák. A bylo rozhodnuto Když jsem odešla studovat do Prahy, bylo jen otázkou času, kdy budu mít nějakého hafana. Nejdříve jsem chtěla oříška z útulku, ale pak jsem si řekla, že když už máme spolu strávit přes 10 let, chci to, o čem už dlouhu dobu sním - ČSV. A když jsem se vrátila po půl roku z Anglie, začala jsem hledat. Taky otevřeně přiznám, že jsem původně chtěla bezpapíráka (ani teď mi na PP moc nesejde, pro mně je to něco víc než "věc" s průkazem původu). Bohužel, nebo naštěstí jsem žádne štěně bez PP nenašla, ale ta touha mít vlastní štěnátko byla natolik silná, že jsem se rozhodla zainvestovat dlouho šetřené peníze... A nelituji! Bylo to více méně spontánní, téměř bez rozmyslu co všechno to bude obnášet, co všechno mi to v životě skomplikuje (a občas komplikuje docela hodně ). O čsv jsem nevěděla témeř nic, nikdy jsem se žádnym nebyla, nikdy žádneho nepotkala na procházce, nikdy nemluvila s nikým, kdo čsv má. Přečetla jsem pár článku, než jsem se šla podívat na maminku Cenzie a na svého mrňouse poprvé, a bylo to opravdu POPRVÉ, co jsem viděla na vlastní oči opravdového vlčáka! Pohled k nezaplacení a láska na celý život Teď už toho vím hodně, ale rozhodně ne všechno. To asi nebudu vědět nikdy. Pořád se učím, vždyť Hayaakim je můj první, i když čsv je z mého pohledu víc než "obyčejný" pes. Občas mně dostane do pěkných trablů, občas z něj mám děsné nervy, jindy mně dovede k slzám. Ale jedno vím jistě - už si bez něj život ani nedovedu představit |
14-12-2010, 12:55 | #36 |
Member
|
|
14-12-2010, 13:46 | #37 |
Junior Member
|
Týká se to soukromé konverzace a nebudu ji tady zveřejňovat, Týno.
|
14-12-2010, 14:30 | #38 |
Junior Member
|
Já se neptám na soukromou konverzaci, ale na ten kontakt... nevím, jak by jednoduchá odpověď, či odkaz mohl souviset s vaší soukromou konverzací. No klidně si to nech, čekala jsem něco nového, skvělého, co třeba ještě neznám, nebo koho neznám... a zase nic.
14-12-2010, 14:41 | #39 |
Junior Member
|
No já nevím, koho neznáš, tady jak vidím asi každej zná každýho :-)) Což byl můj omyl, myslela jsem, že "BrunhoferovaV" nezná a ani jsem netušila, že má tak vycvičený ČV.
A nenapsala si, co tě přivedlo na vlčí stopu |
14-12-2010, 14:49 | #40 | |
Junior Member
|
Quote:
A malá nápověda, stačí si kliknout na jména a podívat se, co má dotyčný za psy, následně v databázi na podrobnosti Ale už fakt končím, jsme tu silně OT
Martina Last edited by Tyna; 14-12-2010 at 14:53. |
|
|
|