|
Hodowla Informacje o hodowli, selekcji hodowlanej i miotach.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
29-03-2012, 01:15 | #201 |
Gorthan's WeReWoLf
|
I Oti na dokladke sie objawil
|
12-04-2012, 19:00 | #202 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Czekam na zdjecia chlopakow z utesknieniem...
Czekajac dorzucam panienki. Gorthan Olympia Okhmhaka - mieszka pod Poznaniem. Na razie zdjec mam niestety niewiele. Licze, ze wkrotce to sie zmieni i bede miec jakies aktualniejsze Gorthan Otsanda Lilly - mieszka we wloskiej hodowli Running Wolf. Swietnie sie tam czuje ze starszyzna wilczakowa, ktora przy niej cofa sie psychicznie do wieku szczeniaczkowego Chlopaki - TERAZ WASZA KOLEJ
Forum to nie rzeczywistość... A to, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia. Last edited by sssmok; 12-04-2012 at 19:04. |
14-04-2012, 21:58 | #203 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Otsanda vel Oty cd
Ozzy? Oti? Jestescie tam? |
15-04-2012, 00:37 | #204 |
Senior Member
|
My jesteśmy.
Ale wiesz, jak u mnie z tym foto-aparatem jest... Na zdjęcia trzeba chwilę poczekać. A z news-ów ostatnich muszę donieść o potędze uczuć wzniosłych.... W niedzielę wielkanocną Ozzy nie przyuważony ściągnął z blatu zlewu 3 talerze po zupie. 3 talerze z mojej pamiątkowej 12-osobowej zastawy rodzinnej. Uczucia, które mnie ogarnęły wcale nie były pozytywne. Etna przy mnie w tym momencie była banalnie maleńka i nie groźna... Walka wewnętrzna rozgorzała i .... doszliśmy do wniosku, że może już czas na nowy serwis... bo przecież łajzy nie utłukę, gdy się tak uroczo, niewinnie uśmiecha spod stołu. Taaaak, już pora na radykalne przemeblowanie w kuchni... Na dzień dzisiejszy Laila jest dla Ozzy-ego Alfą i Omegą... i Lambdą też! Synchronizują się niesamowicie i kombinują zbiorowo. Widać jak na dłoni, jak ona mu przekazuje informacje, jak uczy go różnych "chwytów". A on z oddaniem i miłością wpatruje się w nią, jak "w obrazek".... Wycie. Re-we-la-cja!!! Najpierw był trochę zdziwiony tym "śpiewem" swoich "braci w rasie". Teraz wtóruje im cudaśnie i stara się być przy tym bardzo mIęski. Swoją "dorosłość" pokazuje też, gdy w zabawie się marszczy i robi "groźny" -też widok cokolwiek fajowy, szczególnie, gdy w tym momencie radośnie kręci ogonem. Ten pies ma tylko jedną wadę, Aniu.... Powiem to uczciwie, przed wszystkimi mimo, że to wyznanie "z alkowy" ....nasze wspólne spanie w jednym pokoju "wisi na włosku"....Młody czasami tak okropnie psuje powietrze , że można się udusić! Moje cztery dorosłe psy razem wzięte tak nie gazują, jak ta jedna malutka dupka! I tu też zwycięża uczucie do śmierdziela: nadal z nami śpi, a my czekamy na ciepłe dni i możliwość spania przy otwartych oknach /nawet "za cenę" komarów!/. Last edited by Puchatek; 15-04-2012 at 00:40. |
16-04-2012, 23:24 | #205 |
Senior Member
|
Są zdjęcia. W albumie.
Naciesz swe oko, Hodowco! |
17-04-2012, 09:52 | #206 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Na ten jezyk to macie jakas specjalna metode przedluzania???
Czy tylko mi sie wydaje, ze on jest zabiooo dlugi |
17-04-2012, 18:42 | #207 |
Junior Member
|
Faktycznie strasznie dłuuugi jęzor
|
17-04-2012, 19:14 | #208 |
Junior Member
|
Jaki już duży!!! Czy będzie nam dane poznać Ozziego jeszcze jako szczeniaczka? Rośnie jak na drożdżach (a może, jak na resztkach ze zmywarki ).
|
17-04-2012, 21:56 | #209 | |
Senior Member
|
Tiiiia, jęzor ma niezły. Szczególnie, gdy zobaczy sałatkę warzywną.....
Quote:
Z nami, Alu, jest "biblijnie": resztek po nakarmieniu głodnych jeszcze parę koszy i worków będzie -wszyscy się najedzą. A swoją drogą, idąc tym tropem, skoro po "resztkach" wygląda fantastycznie, to jakże by powalał urodą jedząc samą karmę... Ale mówiąc bardzo serio: robimy teraz kurs >PP-PK 1stopień<* i chyba będzie nota doskonała... Co do oglądnięcia "żywego srebra" w fazie szczenięctwa, to dziwię się, że jeszcze nas nie odwiedziłaś. A my czekamy. Jak zawsze zresztą. Daj znać, to ciasto zakręcę.... ............. *->Pies Pracujący -Pomocnik Kuchenny< |
|
17-04-2012, 22:30 | #210 |
Wilkokłak
|
Jęzor swoją drogą, ale ten wzrok! Normalnie zabija, a przynajmniej powala. |
18-04-2012, 07:59 | #211 |
Senior Member
|
Niunio ma zawsze taki wzrok, gdy wokół niego inne psie pyski w kontekście kuchni*. Mam wrażenie, że Ozzy boi się, że mu się dorwą do jedzenia. Przy rozdawaniu misek ma wzrok pełen paniki i napięcia, to u niego "walka o przetrwanie". Już nawet zmieniłam kolejność karmienia, bo nerwy mu strzelały i dopadał pierwszej z brzegu pełnej michy, a właściciel onej wykazywał wtedy objawy stresu i prezentował zęby z warkotem "traktora" /a z Rumplem wtedy lepiej nie zadzierać -mimo, że to mixowany labrador, to pozostałością u niego jest o-grom-ny labradorowaty apetyt/.
Ja się nie bardzo znam, ale zastanawiający jest u niego ten wielki apetyt.... Odrobaczony jest, więc to żaden "soliter". Fakt, jest w ciągłym ruchu, wszędzie go pełno, nieruchomieje dopiero zapadając w sen, dotleniony, bo cały czas na dworze /sezon się zaczął -znowu drzwi pootwierane na oścież/. Wpada tylko kontrolnie zlukać sytuację /vide: czy nie zniknęłam i czy jest coś do wszamania/ i dalej zasuwa. Muszę mu zmieniać towarzystwo, bo to już daje tyły i prosi o podmiankę, by odpocząć /nawet Leluta!/. To połączenie ADHA z piorunem kulistym i tornadem..... Nie wiem, czy dożyję jego pełnoletności... Zapomniałam już, jak to jest z wilczakowym szczeniakiem.... ... Sssmoku -album. ...... *-i "ludzkie" jedzenie. Do lodówki się modli z uwielbieniem i pełni przy niej straż. Ostatnio była walka o cebulę, którą zakosił, a dzisiaj rano Syn nie dojadł śniadania, bo Ozzy ściągnął mu z talerza kanapkę...z dżemem wiśniowym. Skoczny jest, łajdak, jak małpiatka. /Ozzy, nie Syn.../ ... |
19-04-2012, 19:30 | #212 |
Gorthan's WeReWoLf
|
DZIE-KU-JE!!! Wreszcie duzo fotek DD
Ocasta (obecnie Patrick) sie wreszcie objawil |
20-04-2012, 07:11 | #213 |
Senior Member
|
A proszę, proszę.
Nawet nie było to takie trudne, chociaż zdjęcia fatalne jednak coś tam widać.... No nie mogę uwierzyć..... to są na tej Ziemi miejsca, gdzie można już tak chodzić ubranym??? /czy te dziury w nawierzchni i popękania, to od wypalającego wszystko Słońca, czy klasyczne obrazki polskie?/ Może już czas emigrować na Południe.... ..... No, nie mogę..... ale piękne te wilczaki.... Last edited by Puchatek; 20-04-2012 at 07:15. |
06-05-2012, 11:17 | #214 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Nowe fotki dziewczyn:
Olympia Okhmhaka Otsanda Lilly |
06-05-2012, 11:21 | #215 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Z chlopakow tylko:
Otigiruru jako "niezly model" I Ocasta Laukar "trawiasty" No i czekam na obiecane zdjecia Ozziego Na Onaia jeszcze chwilke bedzie trzeba poczekac |
06-05-2012, 12:51 | #216 |
Senior Member
|
Sz-"czekam", sz-"czekam"....
Ja tu się bawię w "Puchatka-ogrodnika", a Ty mi: "zdjęcia". A co ja, fotograf jaki cyco? Ale dobra.... żeby nie było, że jestem niesłowna świnia, machnęłam kilka "przy użyciu" Juniora i eKErki -umieściłam w >albumiku rodzinnym< ... Pod wieczór pomyślimy /nawet, a co! / o wystawach. Ale zanim na nie ruszymy, najpierw musimy znaleźć jakiegoś obcego by oswoił młodego z macaniem "szlachetnej prywatności".... A to nie będzie takie proste.... Wyobraź sobie: idę do sąsiada i mówię: "Zbyszku, czy byłbyś tak miły i Ozziego po jajkach pomacał?" Już widzę jego minę.... Jak nic będę musiała iść ze zgrzewką browca, bo bez "paliwa" tematu "nie rozbierzemy".... |
06-05-2012, 16:29 | #217 | ||
Gorthan's WeReWoLf
|
Quote:
Quote:
A ja mam jeszcze dzisiejsze fotki Otsandy P.S. Tak swoja droga, to Ozzy musi duzo jesc |
||
06-05-2012, 17:04 | #218 |
Senior Member
|
Maluchy coraz piekniejsze Oti fajny ciemniutki a Ozzy taki puchaty puchatek Dziewuchy tez cudne ale ja tam wole chlopakow przystojniachy rosna.
|
06-05-2012, 18:44 | #219 |
Gorthan's WeReWoLf
|
Jakas slabosc do facetow?
|
06-05-2012, 19:09 | #220 |
Senior Member
|
|
|
|