![]() |
![]() |
|
Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Junior Member
|
![]()
Skoro reszta nie jest jeszcze online to napisze co wiem, Ozzy dostał doskonałą i res. c-costam i w ogólnej klasyfikacji psów ma 2 lokatę, a 3 ma Ellander.
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Ozzy CWC i R. Cacib, weteranki nie bylo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Bies lokata 3/3
Oko zbyt otwarte i za mało migdałowate (ja tam bym znalazla jeszcze parę wad, ale nie bede pluć na własnego psa nadmiernie ![]() Poza tym juz tradycyjnie wyszlo z nas wsiurstwo ![]() Pani sedzia bardzo ok, nie mam do czego się przyczepic - obmacala, obejrzala, pogrozila mi paluszkiem za zle zachowanie - i na koniec wybrala ladniejszego z braci "E" Gratki dla zwyciezcow, dzieki za mile spotkanie - mielismy naprawde udany dzien ![]() Last edited by anula; 24-08-2013 at 23:39. Reason: takietam |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Senior Member
|
![]()
>Dżem doberek<!
![]() ![]() Quote:
Ocena: doskonała. Lokata: I Medal: złoty. I coś takiego: CWC/CAC oraz Res.CACIB, bo z jakimś psem nas jeszcze porównywano /znajdę czas to spróbuję rozszyfrować te skróty -przy tym były krzyżyki / Było nam fajnie i cholernie miło: spotkanie "po latach" z Daivą sprawiło mi wielką radość, spotkanie z Alą oraz Magdą /i "moim" Liszkiem -"trala-liszkiem"/ -jak zawsze radosne. Anula -wielką nam radość sprawiłaś swoją obecnością /pozdrowka dla Obu Twoich Mężczyzn/. No i klasycznie już refleksja.... Cokolwiek dziwacznie jest występować na lodzie..... hala w Białym, to /jak się dowiedzieliśmy i zobaczyliśmy/...... lodowisko! Wszystko było pokryte matami, ale i tak było mokro /i mokre coś kapało z dachu tu i ówdzie/. Mocno się bałam, że przyklejony do podłoża Ozzik przeziębi sobie "walory". A jego kłaki /w ilości sporej ![]() ![]() Co do ocen, to jako że się nie znam, jak zwykle się bardzo chętnie "podzielę"... ![]() Ozzik -nie wiem. Ale ogrooomny plus, bo pozwolił p.Sędzinie by sama sprawdziła mu uzębienie. Dobrze, że nie miał za mocno sprawdzanej sierści, bo to sypanie się okrutne jest. Bies -nie będę demonizować... nie rozumiem tego "łał" z powodu dwukrotnie postawy prawie pionowo-bojowej z włączonym "traktorem" -ma chłop charakter, to i burknął. Ale do konsumpcji rywali przecież nie doszło. ![]() Dziewczynka Daivy urokliwa /jak to od Daivy ![]() ![]() Zmyłka bardzo ładna i zgrabniutka. Taka >dziewczynka< ![]() Hmmmmm.... dziwna sprawa. Miałam stresa. Ale nie ringiem... moje myśli krążyły wśród wyobrażania sobie jak zostaniemy schlastani przez >najlepszych w rasie<, co niestety widać nawet po mojej grobowej minie. Podsumowanie: to był bardzo udany dzień(*). Dzień pod znakiem wilczaków. W domu Wilczakowcy, w drodze Wilczakolubna, w Białym wilczaki i mili sercu Wilczakowcy. Ala, Anula, Daiva, Magda -dzięki! /podałam alfabetycznie, byście mi się nie "fochały" za kolejność ![]() ![]() ... (*) -nawet kilka dni. >Gorole< -tylko z Wami wznosić toasty kumysem za nasze "dziecio-ogonki", bo czas pięknie się wtedy snuje meandrując! ![]() Last edited by Puchatek; 25-08-2013 at 19:26. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
W białostockiem zostało moje serce… Tutaj, parę kilometrów za Korycinem, spedzałam niemalże każde wakacje w dziecinstwie. W Białymstoku mieszkają osoby bliskie mojemu sercu - niestety bywam tu ostatnio baaardzo rzadko… C'est la vie
![]() Nie znajduje slow, zeby opisac, jak milo uplynęła mi ta sobota ![]() Podlasie to naprawde Magiczna Kraina. Magiczni Ludzie, ktorzy mimo przeciwnosci losu zyja godnie i (wzglednie) szczesliwie. Po raz kolejny przekonalam sie, ze pieniadz to nie wszystko - moja siostra i jej maz przyjeli nas iście po krolewsku, chociaz zarabiaja zupelnie nie po warszawsku. W obliczu tego - naprawde niewazne jest, czy ktos jest gruby, siwy, pomarszczony, czy też nie - zamiast siedziec na kanapie i pachniec, wolę przezyc swoje zycie z sensem i radością. A co ma zwisnąć, i tak zwiśnie… PS. Ciasto - zaiste pychota; Bura - Ozzy przesliczny, miziania dla młodziaka! Koniec końców Biesa udalo mi sie opanowac (moze to zasluga chlodu wiejącego od podłoża ) IMO nie bylo najgorzej ![]() On moze nie jest ładny, ale wg mnie ma w sobie to cos - oprocz tego, ze lubie wyraziste kolory i wyrazisty charakter - rzeczywiscie wole moje Charakterne Bydlę, niż Wymoczkowatego Klasyka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Anula, Biesiak jest swietny, tez jestem zdania ze jednak buractwo podkresla charakter, oczywiscie jestem zupelnie nieobiektywna, bo sama mam parszywego buraka, ale jednak wilczaki maja byc temperamentne, wiec z buraniem im do twarzy
![]() Bura, jak zwykle swietna relacja z wystawy ![]()
![]() |
#27 | |
K-Lee Family
|
![]() Quote:
![]() Ale nie możesz mówić o Biesie, że nie jest ładny - na to się nie godzę. Bies jest cudny, z oczu bije mu dobroć, choć kolorkami przypomina prawdziwego Biesa, to wspaniały Pan Pies ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
czuły barbarzyńca
|
![]()
Ale nie zapominajmy, ze pies w klasie szamponow musi umiec sie zachowac - noblesse oblige (jak mawiaja starozytni francuzi) - zatem niedopuszczalne jest, zeby rasowy pies w tym wieku zachowywal sie niekulturalnie
![]() Szkoda, ze w ZKwP nie wymyslono klasy rasowych wieśniaków ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
K-Lee Family
|
![]()
Anula, gdybyście na wystawach bywali co tydzień, to Bies zachowywałby się zgoła inaczej... zresztą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
czuły barbarzyńca
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
K-Lee Family
|
![]()
Ale też oszczędność
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Każdy z nich jest dla swojego Opiekuna najpiękniejszy na świecie. Mój Ozzik dla mnie też, więc dzięki serdeczne. Wymiziałam już wielokrotnie! /Od razu stał się o pół kilo lżejszy ![]() Miziania i buziaki dla Biesa -niech dalej będzie piękny(*) i ma swój temperament! (*)-nie grzesz malkontenctwem! .......... Quote:
![]() Powiem Ci, że jako stara rasowa bura suka w "tym wieku" całkiem dobrze siebie znoszę a i >Zacne Grono< przy mnie jest. Więc wyjątki w regule istnieją! ![]() ![]() ![]() Ja zapamiętam Biesa w jednej sytuacji. ![]() ![]() ![]() ![]() ... P.S. Obejrzałam przed chwilą kilka fotek z Białegostoku na których widać, że NIE TYLKO Ozzik miał wystrachany ogon przy obglądzie na ringu!!!! Najlepszym z najlepszych /i bywającym "klasykom"/ też się to zdarza!!! ![]() Z radością mogę się znowu zreflekcić: zazdrośnicy mogą Ozzikowi skoczyć na.... ogon! ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by Puchatek; 26-08-2013 at 18:58. Reason: Dopisek, bo przyuważyłam jednego z moich ulubionych zatroskaczy rasowych |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ngi dhla
|
![]()
GraTuLejSzyn!
![]() |
#34 |
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nie powiem, żebyś nas zbytnio rozpieszczał pochwałami....... ![]() ![]() ![]() /No dooobraaa.... wiem, że szczere. ![]() ... A teraz poczekajmy: może pojawią się kolejne zdjęcia i "refleksje".... ![]() Chętnie bym się dowiedziała czegoś nt.: "w ruchu nieco zbieżny". Jedyny "zbieżny" jak do tej pory kojarzy mi się z zezem..... Aaaaaaa! I jeszcze bieżnik/bieżnikowanie! .... Ale nie wiem, czy to jakoś ze sobą wiązać... ![]() Last edited by Puchatek; 26-08-2013 at 14:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
oi co do ogonow
![]() ![]() a spotkanie bylo fajne ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |