|
Žijeme s vlčákem... Příběhy jako varování pro budoucí majitele ČSV... vše o povaze československých vlčáků |
|
Thread Tools | Display Modes |
17-03-2012, 22:35 | #1 |
Junior Member
|
demolovani kotce
nemate nekdo nejaky spesl napad, co udelat za hracku do kotce, ktera opravdu hodne vydrzi a psa bavi. cuba, i kdyz ji do kotce davam jen na par hodin pres den, jinak je stale se mnou, tak ho strasnym zpusobem demoluje a ja mam strach, ze kdyz bude takhle vesele dal pokracovat, prokouse se za chvili ven
|
17-03-2012, 23:26 | #2 | |
Member
|
Quote:
|
|
18-03-2012, 00:21 | #3 |
Not so Junior Member
|
Velkou smradlavou uzenou hovězí kost.
19-03-2012, 09:21 | #4 |
Junior Member
|
Souhlasím s Dayen - já dávala ze začátku na zvykání - velikou kloubovu hovězí kost, ale syrovou :-) zabaví na dostatečně dlouho.
Z dřevěné desky bych měla srach - znám případ, kdy feňula takto demolovala kotec a jak byla u toho uřivá, nějaké třísky e jí podařilo spolykat, je po operaci střev a naštěstí v pořádku.´Ale každý je jiný. |
19-03-2012, 09:54 | #5 |
http://www.tobrok.sk
|
mne pes tiež ničí drevo... búdu a všetko, kam sa dá zakusnúť. ale nepohrdol ani karisieťou - zničil si zuby, kompletne... je to dosť nebezpečné... preto radšej kosť alebo niečo podobné. i keď môj aj keď dostával všetko možné na zábavku, toto mu zostalo - ničenie všetkého, čo je v kotci.
19-03-2012, 14:12 | #6 | |
Member
|
Quote:
|
|
19-03-2012, 19:15 | #7 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Já myslím, že je dost důležité aby si pes zvykal na pobyt v kotci už od prvních dnů. Vždy by se v něm mělo odehrávat něco hodně příjmného, to znamená krmení. U Agara a Tajgy jsem nebyla důsledná a bylo mi líto dávat je už jako prcky do kotce.A taky chvíli trvalo, než si později na kotec zvykli, pro Agara to bylo i dost nebezpečné zvykání, protože byl schopen udělat cokoli aby se dostal ven. Tajga zas ničila všechny boudy ...
Mio a Kačka už měli tvrdší režim, v kotci zůstávali od malička a nikdy neměli problém. Dnes jim můžu dát do kotce dokonce i koberce nebo deky a zůstanou celé |
19-03-2012, 19:27 | #8 | |
Junior Member
|
Quote:
zkousela jsem ji udelat neco na hrani, ale vsechny me vytvory zatim hodne rychle zmizely z povrchu zemskeho a ona pak zase pokracovala v demolici obydli |
|
19-03-2012, 19:46 | #9 |
http://www.srdcervac.wbs.
|
Njn, když oni jsou někteří hodně citliví na všechny změny. Chce to vytrvat a prostě věřit, že si jednoho dne zvykne ...
|
19-03-2012, 21:48 | #10 |
Member
|
nám čuba po přestěhování do nového bytu doma vřískala asi půl roku, byl to dost nápor na nervy, hlavně kvůli sousedům....
|
19-03-2012, 22:58 | #11 | |
Member
|
Quote:
Jestli reaguje dobře na žrádlo, tak bych zkusila postupovat jako u štěněte..-jak jste zvykali na původní kotec. Žádné zavírání výjimečně, ale právě naopak a klidně tak krmnou dávku rozdělit, aby dostávala jen v kotci. Na zabavení mi dobře fungují morkové kosti. Ideálně čerstvé i s morkem. Oba zvířáci se mi na dlouho zabaví vylizováním morku. Když už na něj nedosáhnou, nebo už tam žádný morek není, tak si i tak rádi tyhle kosti ožužlávají. Mají to jako takový relax. Do těch morkových kostí se pak dá nacpat i spousta jiných mňamek. Když nejsou morkové kosti, tak jiné, syrové velké pevné kosti s klouby. Takové ty "uzené" velké kosti ze zverimexů u nás moc úspěch neměly..resp. jedna ano - z kravské nohy, téměř i s kopytem. Ale druhá podobná kost zůstala bez povšimnutí. |
|
20-03-2012, 10:23 | #12 |
Member
|
mozna bych zkusila travit v kotci i vice casu se psem, ne sem tam nastehovat, ale dat si tam treba kafe nebo si tam chvili cist, aby si to spojil s pritomnosti majitele a ze to neni zadna hruza tam byt....
|
20-03-2012, 13:12 | #13 |
Junior Member
|
Mě ještě napadlo, i když teď už je to asi trochu pozdě, když má kotec nový, ale jestli by se nedal přestěhovat ten starý? My jsme kotec s tím vyráběli, že se třeba jednou budeme stěhovat, takže je rozebratelný a půjde převézt. Jestli by jí třeba nepomohlo, kdyby tam měla aspoň nějakou část z toho původního, třeba boudu nebo tak něco...
Dingo se asi kostí přežral, od jisté doby je vůbec nechce, nejprve je přestal žrát v kotci a nosil si je domů, kde je pak sežral, a dneska už je nežere vůbec. Akorát je vždycky přinese v tlamě, když nás v kotci vítá a pak to někde zahodí Když není v kotci, tak mu to tam ozobávají straky a když začne být hnusná, tak to vyhodím. Už jsem je přestala kupovat, ale v mrazáku a lednici máme ještě dost zásobu (syrových i uzených), tak nevím co s tím budu dělat