|
|
|
|||||||
| Różne O wszystkim co jest związane z CzW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
|
Jeżeli ktoś z was chce wiedzieć, czy jego pies ma bardziej pierwotne, a więc wilcze cechy, czy też hodowla uprawiana przez człowieka wywarła na jego psychice i zachowaniu silniejsze piętno, niech odpowie sobie na następujące pytania:
Czy mój pies akceptuje wyłącznie parę najbliższych osób, a odnosi się zdecydowanie nieufnie do obcych ludzi? Czy mimo wielkiego przywiązania do mnie jest nieposłuszny i z reguły nie reaguje na moje polecenia? Czy jest wrogi, a w najlepszym razie nieprzyjaźnie nastawiony do większości psów? Czy w zabawach z nielicznymi zaprzyjaźnionymi psami przedkłada gonitwy nad zapasy? Czy wreszcie szczeka niewiele, lecz za to je bez opamiętania? Jeżeli na wszystkie pytania uzyskasz twierdzące odpowiedzi, wiedz, że jesteś posiadaczem wilka w psiej skórze. "Pies czy wilk" K. Chwedeńczuk takie tam w celu podtrzymania mitu rasy |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
To pisałem ja Witek
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Krzysiek, chylę czoło! Zaczynam się zastanawiać... to co ja /do cholery!/ mam w domu?! Hybryd? Nie! Pies? Nie! Wilk??? Do d...y z tym wszystkim! Czas* zorganizować sobie oryginała! *-rodzą się zimą, czyż nie? |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Wilkokłak
|
Quote:
Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Plessowy wilczak
|
Quote:
|
|
|
|
#7 | |
|
Member
|
Quote:
Bo nie zgadza się tylko posłuszeństwo - jest raczej posłuszna w 80% przypadków Raczej na wiosnę Last edited by makota; 15-12-2011 at 15:43. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
U "nasz" progeniturę widuje się już w marcu*-są doniesienia od wiedzących, widzących i się po lasach włóczących...
![]() Cholera wie, czy na tej mojej "polskiej Syberii" to jeszcze zima czy już wczesna wiosna... /U nich może też "cóś" z cieczkami "nie hallo"... to od plam na Słońcu czy co.../ ... *-a luty to chyba jeszcze zima... w każdym razie "gdzie nie gdzie"... o ile dobrze pamiętam... Last edited by Puchatek; 15-12-2011 at 08:37. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Member
|
Quote:
![]() A mówiliśmy o narodzinach, nie o kryciu, więc jak na mój gust, to jednak wiosna
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
Makota, możemy z nudów pogwarzyć o tej kwestii, ale chyba zrobiłoby się mega-offowo Dlatego tylko retorycznie:1.Czy zwierzęta w danej strefie klimatycznej mają ten sam cykl? 2.Czy są różnice /długość pór roku, cykle wegetacyjne, średnie temp./ między południem Polski a daleką Jej północą? 3.Czy cały marzec to już wiosna czy dopiero od ok.20-21 marca oficjalnie następuje? 4.Czy widziałaś ile w realu trwa zima na Mazurach? ![]() 5.Czy zmiany klimatyczne /coraz częstsze i coraz regularniejsze, zapowiadające zmiany długotrwałe/ mają wpływ na czas rozrodu u dzikich zwierząt? ... Last edited by Puchatek; 16-12-2011 at 08:50. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Member
|
Quote:
*Dopiero teraz zorientowałam się, że piszesz o Mazurach. Poprzednie wypowiedzi o dalekiej Syberii były dla mnie niezrozumiałe. Nie wiem, jak jest na Mazurach zimą. Ja poruszam się zdecydowanie bardziej na południu kraju. |
|
|
|
|
![]() |
|
|